Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Mě se hlavně poslední dobou stává že se mi zpráva nezobrazí i když sem zrovna online na fcb… Ani na fb ani na PC ani v oznamenich na telefonu… Až když zapnu vyloženě Messenger a zjistím tak že mi někdo psal třeba před 2 dny
máme ale zavedeno že když je něco akutního tak spíš voláme nebo třeba prozvonime aby ten druhý až bude u telefonu věděl že sme něco chtěli
Jojo to byly časy když se ještě posílaly dopisy a člověk čekal na odpověď třeba týden a vlastně celou dobu neměl jistotu že ten druhý lístek dostal… ![]()
@Vladusxx píše:
Mě se hlavně poslední dobou stává že se mi zpráva nezobrazí i když sem zrovna online na fcb… Ani na fb ani na PC ani v oznamenich na telefonu… Až když zapnu vyloženě Messenger a zjistím tak že mi někdo psal třeba před 2 dnymáme ale zavedeno že když je něco akutního tak spíš voláme nebo třeba prozvonime aby ten druhý až bude u telefonu věděl že sme něco chtěliJojo to byly časy když se ještě posílaly dopisy a člověk čekal na odpověď třeba týden a vlastně celou dobu neměl jistotu že ten druhý lístek dostal…
Jo, v posledni dobe je to katastrofa, neni vubec videt, ze neco prislo
@Anonymní píše:Že se mu zpráva nezobrazila a byl pouze na fb.. Tohle se děje mému muži, když chci něco akut, píšu SMS
Zdravim vsechny. Poslala jsem jednomu cloveku zpravu na messenger, zprava byla dorucena ( sede kolecko s fajfkou), dotycny si ji ale neprecetl (neobjevila se mi jeho profilovka u zpravy), pritom byl behem dne nekolikrat aktivni na messengeru. Co to znamena? Diky za odpoved.
@Anonymní píše:
@Lily-of-the-valley Online urcite byl, facebook nejen, ze to zaznamena, ale i urci cas, kdy byl naposled aktivni. No kdyby ji ve spechu stahnul z upozorneni, tak to FB bere jako prectenou a objevi se mi tam profilovka dotycneho a nezustava tam sede kolecko s fajfkou.
Tomu nevěř.. Mému chlapovi se pravidelně stává, že svítí online a přitom spí vedle mě
@Anonymní píše:
Zdravim vsechny. Poslala jsem jednomu cloveku zpravu na messenger, zprava byla dorucena ( sede kolecko s fajfkou), dotycny si ji ale neprecetl (neobjevila se mi jeho profilovka u zpravy), pritom byl behem dne nekolikrat aktivni na messengeru. Co to znamena? Diky za odpoved.
Neni zadna povinnost cist zpravy, ktere dotycnemu nekdo zasle. Treba ho nezajimas ![]()
Já jsem třeba online na Facebooku, ale zprávy na messengeru se mi prostě kolikrát nedoručí. Musim vyloženě otevřít messenger a pak teprve zjistim, že mi někdo psal už třeba před x hodinami. Takže ten člověk mě taky teorericky vidí pořád online a může si myslet, že ho ignoruju. Blbne to takhle víc lidem.
@Joyeee píše:
Já jsem třeba online na Facebooku, ale zprávy na messengeru se mi prostě kolikrát nedoručí. Musim vyloženě otevřít messenger a pak teprve zjistim, že mi někdo psal už třeba před x hodinami. Takže ten člověk mě taky teorericky vidí pořád online a může si myslet, že ho ignoruju. Blbne to takhle víc lidem.
Taky mi to blbne
Já nerozumím tomu co řešíš. Zprávu si prostě nepřečetl. Většinou když mi píše tchýně, tak buď vypnu WiFi/data a přečtu si celou zprávu, pak z toho vyjedu, a opět zapnu…tzv že se jí ukáže že jsem si to ještě nepřečetla. Nebo si zobrazim kus zprávy nahoře vlevo na displeji. Ted ten Messenger i dost blbne, musím na něj najíždět abych kontrolovala zda někdo nepíše. A nebo když se mi ukáže xicht s tchynkou že mi píše, tak to prostě odstraním z displeje. Zpráva nepřečtená. Taky lze najet do Messengeru, a na nepřečtenou zprávu kliknout „zpráva prectena“, tobě zmizí upozornění, a nebude svítit. Ale nevím jak se to zobrazuje tomu druhému.
FB je polofunkční srajda s naprosto nulovou podporou. Pro nějakou vážnou komunikaci naprosto nevhodný prostředek.
Problémy s doručováním zpráv, s upozorňováním na nové zprávy, s odesíláním atp. trvají už minimálně rok.
@Joyeee
To blbne více lidem, i mně. Je to chyba jedné z aktualizaci, které FB (reps. jejich ajťáci) není schopný odstranit..
![]()
@mackA159 píše:
Taky lze najet do Messengeru, a na nepřečtenou zprávu kliknout „zpráva prectena“, tobě zmizí upozornění, a nebude svítit. Ale nevím jak se to zobrazuje tomu druhému.
Tohle se druhé straně ukáže jako přečtené, i když sis to fyzicky nepřečetla - odzkoušeno ![]()
Jejda kolik ti jako je, že řešíš takové hlouposti
![]()
No tak si to nepřečetl.. Nebo se už z toho boří svět??? Já si taky nečtu hned zprávy, i když jsem zrovna on-line…
Zlaté SMS
U nich nejde vidět, zda si je adresát přečetl nebo ne, mohl odpovědět klidně za půl dne se slovy, že neměl mobil u sebe, ač má zprávu dávno přečtenou
![]()
Takhle je člověk stále pod drobnohledem a běda!!! jak si zprávu nepřečte, když je online a ještě vetší BĚDA!!!, když ihned po přečtení neodpoví…
![]()
@werajsik píše:
Jejda kolik ti jako je, že řešíš takové hlouposti![]()
No tak si to nepřečetl.. Nebo se už z toho boří svět??? Já si taky nečtu hned zprávy, i když jsem zrovna on-line…
Zlaté SMS![]()
U nich nejde vidět, zda si je adresát přečetl nebo ne, mohl odpovědět klidně za půl dne se slovy, že neměl mobil u sebe, ač má zprávu dávno přečtenou
![]()
Takhle je člověk stále pod drobnohledem a běda!!! jak si zprávu nepřečte, když je online a ještě vetší BĚDA!!!, když ihned po přečtení neodpoví…![]()
No, zrovna u SMS se také solidně projevovala lidská debilita - plno lidí si nechávalo zasílat doručenky, jenže při své tuposti nebyli schopní pochopit zásadní rozdíl mezi doručením a přečtením.
@werajsik píše:
@Joyeee
To blbne více lidem, i mně. Je to chyba jedné z aktualizaci, které FB (reps. jejich ajťáci) není schopný odstranit..![]()
Tohle se druhé straně ukáže jako přečtené, i když sis to fyzicky nepřečetla - odzkoušeno
Jejda, to zrovna praktikuju v naivitě často ![]()
@werajsik píše:,Novodobé' komunikační technologie jsou zároveň i jakýmsi sociologickým ukazatelem. Osobně, a mnoho mých přátel taktéž, to máme nastaveno tak, že komu odpovím hned, popř. do hodinky, tak tomu odpovím ráda, přijde mi to důležité, nechci na odpověď dotyčnému zapomenout, proto to udělám prostě radši hned. V druhém případě si zprávu sice okamžitě přečtu, ale odpovím až za 3 - 4 hodiny, někdy druhý den. Zde se u mě jedná o lidi, na kterých mi až tak nesejde, jsou pro mě ne úplně důležití (nechci natvrdo říct nedůležití
Jejda kolik ti jako je, že řešíš takové hlouposti![]()
Zlaté SMS![]()
![]()
Takhle je člověk stále pod drobnohledem a běda!!! jak si zprávu nepřečte, když je online a ještě vetší BĚDA!!!, když ihned po přečtení neodpoví…![]()