Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@mackA159 píše:
Já nerozumím tomu co řešíš. Zprávu si prostě nepřečetl. Většinou když mi píše tchýně, tak buď vypnu WiFi/data a přečtu si celou zprávu, pak z toho vyjedu, a opět zapnu…tzv že se jí ukáže že jsem si to ještě nepřečetla. Nebo si zobrazim kus zprávy nahoře vlevo na displeji. Ted ten Messenger i dost blbne, musím na něj najíždět abych kontrolovala zda někdo nepíše. A nebo když se mi ukáže xicht s tchynkou že mi píše, tak to prostě odstraním z displeje. Zpráva nepřečtená. Taky lze najet do Messengeru, a na nepřečtenou zprávu kliknout „zpráva prectena“, tobě zmizí upozornění, a nebude svítit. Ale nevím jak se to zobrazuje tomu druhému.
To fakt jde? To vypnutí wifi-precteni-zapnuti wifi? To by se mi taky konkrétně na tchýni hodilo, protože jakmile jí do 5 minut od přečtení neodepisu, tak hned volá
a ro mě vždycky vytočí víc než ta samotná zpráva ![]()
@Joyeee píše:
To fakt jde? To vypnutí wifi-precteni-zapnuti wifi? To by se mi taky konkrétně na tchýni hodilo, protože jakmile jí do 5 minut od přečtení neodepisu, tak hned voláa ro mě vždycky vytočí víc než ta samotná zpráva
Jde, vyzkoušeno se ségrou ![]()
@Anonymní píše:
@JednaPrazacka Ale houby normalne si pisem, navic me to zajima i obecne, tohle se mi nikdy nestalo, aby dotycny byl online a furt byla seda fajfka. ta zprava byla dlouha v nadhledu se precist nedala cela, navic kdyby ji precetl v nadhledu furt by mu tam svitilo cervene upozorneni.
ježíííš, taky si s jedním normálně píšu a teď o víkendu byl pořád online, ale zprávu ze soboty ráno si přečetl až v neděli večer a vím natuty že takových zpráv nepřečtených tam měl vícero od dalších lidí… a není v tom nic osobního, ani neurvalého nebo nevím jakého, prostě měl jiné věci na práci a messenger neřešil. Zprávu si ale může přečíst v náhledu v upozornění na mobilu, nebo na chytrých hodinkách a hotovo a o tom nemůžeš mít ani páru ![]()
@hopsalka píše: ,Novodobé' komunikační technologie jsou zároveň i jakýmsi sociologickým ukazatelem. Osobně, a mnoho mých přátel taktéž, to máme nastaveno tak, že komu odpovím hned, popř. do hodinky, tak tomu odpovím ráda, přijde mi to důležité, nechci na odpověď dotyčnému zapomenout, proto to udělám prostě radši hned. V druhém případě si zprávu sice okamžitě přečtu, ale odpovím až za 3 - 4 hodiny, někdy druhý den. Zde se u mě jedná o lidi, na kterých mi až tak nesejde, jsou pro mě ne úplně důležití (nechci natvrdo říct nedůležití), nezajímaví, odpověď pro ně klidně může počkat a ani nevadí, když případně zapomenu úplně. Takže chápu, že někdo řeší, že si protějšek zprávu přečetl až druhý den, popř. vůbec. Už to o něčem vypovídá. Dost často odpověď zabere do 15 vteřin, tolik času má každý z nás.
Mám to přesně naopak…nedůležitým odpovídám hned, pač vím, že bych na to pak už určitě zapomněla
Navíc u nedůležitých mi stačí jedna věta, takže to mám rychle z krku…mému milému naopak odepisuji i s mnohahodinovým zpožděním
Doufám, že si teda nemyslí, to co ty…ale já na odpověď pro něj potřebuju klid a čas, tak proto a taky vím, že odpovědět jemu rozhodně nezapomenu…takže to můžu odložit.
Tak pokud byl online, ve většině případů to znamená, že tu zprávu prostě četl, navíc lidi jsou tak pitomí, že si myslí, že to druhému nedojde, že když byli online a zpráva se jeví jako nepřečtená, že je to jejich záměr…
Přitom je to jasný a za mě trapný. Takovýhle obštrukce s messengerem teda fakt nedělám, ale samozřejmě existuje víc možností, jak to udělat, aby se ta zpráva jevila jako nepřečtená, i když přečtená je…nevím, co z toho teda dotyční mají, když je vidět že byli online…
Ale budiž. Když už teda nechci, nebo nemůžu hned reagovat, tak to udělám alespoň inteligentně a vypnu data i wifi a pak si zprávu můžu přečíst, aniž bych byla vidět jako online a zpráva se bude pořád jevit jako nepřečtená. Dokud nezapnu data. To je asi moc složité ![]()
@mackA159 píše:
Jde, vyzkoušeno se ségrou
Tyjo díky, tak to někdy zkusim ![]()
A jak je to s aktivnim stavem? Je-li tam zelene kolecko, tak je clovek aktivni, pokud je tam udaj treba cca 5minut, znamena to, ze clovek byl naposledy aktivni pred 5 minutama. Pokud tam neni nic, tak clovek ma obecne vypnuty aktivni stav, ale nekteri lidi i kdyz nemaji vypnuty aktivni stav, nemaji u profilovky nic, to znamena co?
@Anonymní píše:
A jak je to s aktivnim stavem? Je-li tam zelene kolecko, tak je clovek aktivni, pokud je tam udaj treba cca 5minut, znamena to, ze clovek byl naposledy aktivni pred 5 minutama. Pokud tam neni nic, tak clovek ma obecne vypnuty aktivni stav, ale nekteri lidi i kdyz nemaji vypnuty aktivni stav, nemaji u profilovky nic, to znamena co?
To že tam má někdo zelené kolečko neznamená, že u toho sedí. Myslím, že kolikrát stačí na mobilu jenom zapnout data a už to píše, že jsem online.
@Nicole 1234 píše:
To že tam má někdo zelené kolečko neznamená, že u toho sedí. Myslím, že kolikrát stačí na mobilu jenom zapnout data a už to píše, že jsem online.
Mam zkusenost, ze i kdyz se odhlasim tak potom jeste dlouho svitim zelene. To stejne manzel. Kolikrat neni vubec na fb a sviti zelene
mozna to jede se zpomalenim
nikdy wifi nevypinam, ani data.
@Anonymní píše:
Mně se to u některých ukazuje třeba až po pár minutách, kdy byli naposledy online… U někoho hned.
@Anonymní píše:
Zdravim vsechny. Poslala jsem jednomu cloveku zpravu na messenger, zprava byla dorucena ( sede kolecko s fajfkou), dotycny si ji ale neprecetl (neobjevila se mi jeho profilovka u zpravy), pritom byl behem dne nekolikrat aktivni na messengeru. Co to znamena? Diky za odpoved.
Že jsi paranoidní stíhačka ![]()
@alejandra Taky nevypinam wifi ani data a svitim zelene i kdyz tam nejsem. Nejake zpozdeni tam urcite bude, jak velike netusim, to jsem nezjistovala.
@MamculeVerca No tak vrtalo mi to hlavou proc je zprava neprectena kdyz je online, ale uz odepsal a nezjistovala jsem proc to necetl driv, prave proto abych nevypadala jak stihacka ![]()
@Anonymní píše:
@MamculeVerca No tak vrtalo mi to hlavou proc je zprava neprectena kdyz je online, ale uz odepsal a nezjistovala jsem proc to necetl driv, prave proto abych nevypadala jak stihacka
V klidu. Tady mnoho lidí nechápe, že jsou i tací mezi námi co si rádi hrají na jakože nedostupné a využívají k tomu právě messenger a podobné platformy. Dneska aby měl jeden křišťálovou kouli a věštil s ní jestli si to dotyčný nepřečetl pač nemá zájem nebo zájem má, ale nemá momentálně čas, nebo zájem má, ale různými psychologickými hrami se u protějšku snaží zvýšit jeho zájem, anebo se prostě nechce ztrapnit nebo neví co má odepsat… A někteří jsou pouze nevychovaní a nevi, ze odpovědět je slušnost. Člověk aby na toto měl pomalu postgraduál. Zlatý dopisy a telefonní budky ![]()