Fajn ženská - tchýně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24798
17.2.11 16:37

Přítelova maminka je taky fajn :wink:
Bydlíme u nich v domku (oni v patře, my dole) a bez potíží…
Neříkám, že máme na všechno stejný názor, ale ty jiné názory si dokážeme bez potíží říct a většinou se dobrat rozumného konce.
Malá ji miluje=)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3194
17.2.11 16:38
mabit píše:
pošlu ti to svojí a uvidíme co budeš psát za týden :mrgreen:

pridavam se a poslu ti taky tu svou :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
17.2.11 16:38

Já mám tedy taky dobrou tchýni,je rozumná,co se týče péče o malý dítě,asi proto,že se švagrový stará o malýho,začala chodit do práce,když mu bylo 6m,a od 1 roku dělá na celej úvazek.Jezdíme k nim jednou tak za 2-3m,a pokařdé si máme dost co říct.Jediná její vada je,že pořád vaří,a já i když se krotím,tak odtamtud jedu jak sud.Už jsem jí zatrhla dělat štrůdl a podobné věci.Pokaždé nás nafasuje,že nemusíme 2 dny vařit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14047
17.2.11 16:41

holky dotaz tykate nebo vykate tchyni??? jsem vdana 7 let a ji nikdy nenapadlo nabidnout tykani

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepřihl.karinka
17.2.11 16:45
jizvíková píše:
holky dotaz tykate nebo vykate tchyni??? jsem vdana 7 let a ji nikdy nenapadlo nabidnout tykani

No, moje máma mému manželovi taky nenabídla tykání. Mě to připadá v pořádku. Je to jiná generace a ona dokonce svým rodičům vykala, tak po ní nemůžu chtít, aby mému muži nabídla tykání. Ale rozumí si skvěle a někdy mám pocit, že ho má raději, než mě.

• Citovat
  • Upravit
8566
17.2.11 16:46
Anonymní píše:
Kallkapa píše:
Ahoj,jak jsem si tak pročítala příspěvky v této sekci, udělalo se mi nějak smutno.. Pořád si říkám, že když už si s někým nesednu (třeba s tchýní) tak se na něho přece můžu kdykoliv „vyprdnout“ a neztrpčovat si tím život. Z příspěvků tady mi přijde, že spousta z Vás své tchýni nedá žádnou šanci a hned jí odsoudí. Ať by se „chuděra“ snažila sebevíc nemá u Vás prostě šanci.. :roll: I když se s „tchýní“ téměř nestýkám, myslím si že je to fajn ženská :kytka: A kdybych si to nemyslela stýkala bych se sní ještě míň a nechala ji „žít“..(Myšleno co oči nevidí, to srdce nebolí.Když si s někým nesedím nebudu se s ním stýkat a trpět a následně ho pomlouvat jak je děsný, příšerný a co zase udělal..) Nebo jsou všechny tchýně opravdu tak špatné ? :-? Buďme trochu tolerantní děvčata :andel: :andel:
V podstatě je má tchýně fajn, ale ale. Ty by jsi byla tolerantní k tomu, kdyby ti 10× dokola něco vnucovala a nerespektovala tvé ne? Kdyby ti jednou řekla to a podruhé něco jiného? Kradla ti tvé návštěvy a i když jí řekneš, že jdou za tebou, ale, ať klidně dojde později na kafe, tak jim dole řekne, že jsme se domluvily, že se bude sedět u ní. Já s manželem dojdu za nimi? Ono jsou např. malichernosti, které přejdeš. Ale jsou věci, které ti dělá neustále a pořád dokola a věřím, že kdybys to zažila, tak mluvíš jinak. Je něco jiného, když ti řekne svůj názor, který buď přijmeš za svůj nebo odmítneš, ale nenutí tě. A druhá věc je, když otravuje tak dlouho, dokud to není po jejím. Potom můžeš mít toho člověka sice i rád a chápat, tolerovat, ale časem už nejsi schopná se jen podřizovat. Já to její chování někdy přecházím, beru to tak, že mi chce poradit, někdy je mi s ní fajn a je super, ale když potom něco takového, co jsem popsala výš udělá a nutí mne do něčeho, jako by můj názor neslyšela, tak ty mínusy začnou převažovat. Možná je to tím, že ty s tchýní nebydlíš a nevídáte se tak často. Já s tchýní bydlím a věř mi, že to je něco jiného a mluvila bys jinak.

No jo to je riziko soužití dvou generací. To je léty prověřená věc, že bydlení ať už s rodiči či tchánovci prostě NE! Z finančního hlediska možná jistá výhoda ale za narušení rodiné pohody to myslím nestojí. Takže bydlení u rodičů či s rodiči bych brala jako dočasnou nezbytnou záležitost nikoliv stálé řešení. Kdybych měla pozvanou návštěvu a tchýně by je u vchodu zbalila, že jste se domluvily, že budete sedět u nich, v klidu bych tam přišla a řekla něco ve stylu : „Paní Jitko (Paní Nováková, babičko..nebo jak tchýni říkate) asi jsme se špatně pochopily ( před návštevou a to i v případě, že bych věděla, že to udělala schválně) myslela jsem to tak, že dneska budeme u mě nahoře, už mám nachystané pohoštění, můžete za námi dojít potom na kafe (a směrem k návštěvě) pojďte.“ Chápu, že to člověka vytočí ale nedá se svítit s některými lidmi nelze jednat jinak a to i s mladými. Na neustálé vnucování něčeho reaguji nikoli slovy ne (protože vím, že bych to měla neustále na talíři, pořád by se mě snažila přesvědčit) ale : " popřemýšlím o tom" - a tím to pro mě hasne. Hlavní problém je v tom bydlení, mě by zachvíli lezla na nervy i ta nejlepší kamarádka, kdybych s ní bydlela pod jednou střechou :wink: Bohužel někdo ty možnosti, bydlet jinde nemá, tak nezbývá než brát vše s humorem a zbytečně si neničit nervy :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
FloraBolger
17.2.11 16:49
jizvíková píše:
holky dotaz tykate nebo vykate tchyni??? jsem vdana 7 let a ji nikdy nenapadlo nabidnout tykani

Tykání mi tchýně nabídla na svatbě, ale nějak mi to nešlo přes pusu. Paradoxně jsem jí začala tykat až o 6 let později (cca rok a čtvrt po rozvodu) :palec:

• Citovat
  • Upravit
14047
17.2.11 16:49
nepřihl.karinka píše:
jizvíková píše:
No, moje máma mému manželovi taky nenabídla tykání. Mě to připadá v pořádku. Je to jiná generace a ona dokonce svým rodičům vykala, tak po ní nemůžu chtít, aby mému muži nabídla tykání. Ale rozumí si skvěle a někdy mám pocit, že ho má raději, než mě.

kdyz me fakt pripada divny ji rikat pani xx… kdyz je to babicka nasich deti..jako dobry den pani xxx ahoj mami, ahoj babi…citim se tam cizi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.2.11 16:50

ještě bych tedy chtěla dodat, že příčina jakto jen nazvat? našeho špatného vztahu - tedy mezi námi a tchánovci není to, že by naší roční dceři něco špatného dávali, taky to samozř. figurovalo - namáčení ovoce do cukru, dávání cukroví s krémem atd. Z jejich strany je to absolutní nerespekt nás jako rodičů. Ale tohle byla v konečné fázi jen prkotina ve srovnání, jak se k nám za 9 let manželství zachovali.

• Citovat
  • Upravit
8566
17.2.11 16:50
lancisko píše:
mabit píše:
pošlu ti to svojí a uvidíme co budeš psát za týden :mrgreen:
pridavam se a poslu ti taky tu svou :mrgreen:

Týden s tvojí tchýni určitě vydržím :lol: Ale nevidím k tomu důvod :lol: svou mám ráda a vážím si ji především proto, že je matkou mého partnera :kytka: A tak by to mělo podle mě být, aspoň trocha úcty když už jsme si neapdaly do oka 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.2.11 16:51

Mě moje tchýně nikdy nedala šanci. Prostě mě nenáviděla hned zpočátku, z principu, za to, že jsem jí přebrala synáčka. Ale tak nenápadně, cukrkandlově. Aby ona před okolím byla za chudinku a já za bestii. Kdybych se rozkrájela, nikdy pro jejího synka nebudu dost dobrá. Jeho první manželství rozvedla úspěšně, u našeho se o to snaží už skoro 10 let. Bydlíme v jednom (bytovém ) domě na stejné chodbě. Kdybys měla nějaké záchvaty lásky k tchyním, pošlu ti tule paní - a prokoukneš. Nepřihlášená Baghira

• Citovat
  • Upravit
8566
17.2.11 16:57
Anonymní píše:
Mě moje tchýně nikdy nedala šanci. Prostě mě nenáviděla hned zpočátku, z principu, za to, že jsem jí přebrala synáčka. Ale tak nenápadně, cukrkandlově. Aby ona před okolím byla za chudinku a já za bestii. Kdybych se rozkrájela, nikdy pro jejího synka nebudu dost dobrá. Jeho první manželství rozvedla úspěšně, u našeho se o to snaží už skoro 10 let. Bydlíme v jednom (bytovém ) domě na stejné chodbě. Kdybys měla nějaké záchvaty lásky k tchyním, pošlu ti tule paní - a prokoukneš. Nepřihlášená Baghira

Stejný případ jako má reakce nad tvým příspěvkem. Nejsou to matky mého partnera, tudíž k ní nebudu mít přirozený „respekt“ nebo jak to nazvat :lol: Záchvaty lásky k tchýním nemám a určitě se né všechny chovají fér, reagovala jsem spíš na příspěvky typu : „ještě nemám dítě ale až budu mít uplně vidím tchýni jak mému dítěti bude cpát hned po narození kinder vajíčko“- není to přesná citace jen přibližně.. atp. takových příspěvku je tady spousta, nevím ani kdo to psal takže se tímto nechci dotknout konkrétní uživatelky. Protě takové odsouzení dopředu, protože je to tchýně a ty sou přece všechny svině tak i ta moje bude :roll: :roll: Někdy se nechovají fér ani vlastní rodiče, to už je prostě úděl.. :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
751
17.2.11 16:58

Ahoj, já mám tchýni dobrou, jo tykáme si. ALE mám děsné problémy s mými rodiči. Nesnášejí mého manžela, táta se vyhýbá, aby ho nemusel vidět, když už se potkají, tak při podávání ruky kouká jinam… A od bráchy pak slyšim, jak je u nás všechno špatně… Bolí to moc :-(. Samozřejmě nehlídají, prý máma musí pořád doma prát atd. To tchýně si podle možnosti vezme den dovolené a hlídá a vnuka si užívá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepřihl.karinka
17.2.11 17:00
jizvíková píše:
nepřihl.karinka píše:
jizvíková píše:
No, moje máma mému manželovi taky nenabídla tykání. Mě to připadá v pořádku. Je to jiná generace a ona dokonce svým rodičům vykala, tak po ní nemůžu chtít, aby mému muži nabídla tykání. Ale rozumí si skvěle a někdy mám pocit, že ho má raději, než mě.
kdyz me fakt pripada divny ji rikat pani xx… kdyz je to babicka nasich deti..jako dobry den pani xxx ahoj mami, ahoj babi…citim se tam cizi

Tak to mě zas nevadí. Já jsem svým babičkám a tetám vykala,už jako malá, takže asi proto mi to připadá normální. Jestli ti to vadí, tak zkus říct manželovi, aby promluvil s maminkou

• Citovat
  • Upravit
10351
17.2.11 17:08
jizvíková píše:

Vykám a není mi to moc příjemné. Manžel našim tyká, já tykám celé manželově rodině (krom tchánovců), i jeho strejdovi cca 75let starému. Tak mi to přijde divné. Musím říct, že jenom díky tomu mám vůči nim jakési zábrany. Navíc ani neřekli, jak jim mám říkat :roll: Snažím se si z toho nedělat si hlavu, asi jsou holt ze starý školy, kdy se vykalo i rodičům :-)

Tchýni mám celkem dobrou, nutno říct, že k tomu přispívá i to, že se vidíme tak jednou za tři týdny :mrgreen: Malou jim na hlídání sice ještě dlouho nedám, ale pokud spolu nejsme moc dlouho, vycházíme spolu fajnově.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová