Fakt můžou mít všichni všechno?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8302
24.4.22 10:28
@Královna Kosmíru píše:
Ne každý rozhodne nema stejne šance.. stačí se blbě narodit.. teď zrovna bych se nechtela narodit jako malý Rus ani Ukrajinec nebo Afganka

Ono stačí narodit se jako Čech, co jako nechtěný skončí v dětském domově.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Štofik
24.4.22 10:29

U mě je třeba velkej problém psychika. Ale dělám co můžu. Já potřebuji žít život s minimem stresu. Mít tomu uzpůsobenou práci a celej život. A jsem tím omezená a musím se naučit žít s tím co mám a pracovat s tím. A štve mě to. Nevybrala jsem si to, stalo se.

• Citovat
  • Upravit
Štofik
@Zeoli píše:
Ono stačí narodit se jako Čech, co jako nechtěný skončí v dětském domově.

A ještě být třeba rom…

• Citovat
  • Upravit
2688
@holka_z_hor píše:
@K2 8611 hele mě se úplně nelíbí jak se tu často píše o tom babrání se v problémech. Někdy je život fakt kurva a je to těžký. Tak jakýpak babrání se v problémech. :nevim: pořád. Myslím, že většina lidí dělá, co může.

Mně to trochu připomíná mého kamaráda, který mi vysvětloval, že každý má přece nějaké problémy, tak proč si stěžuju, že on to má v životě taky náročné. Jenže já mluvila o tom, že se bojím chodit domů kvůli vyšinutému agresivnímu alkoholikovi a on mluvil o tom, že mu rodiče nechtějí koupit auto. Ale každý má nějaké problémy. :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15953
24.4.22 10:30
@holka_z_hor píše:
Můžou být všichni milionáři? Máme život vážně ve svých rukou? A co ti nemocní? Taky ho mají ve svých rukou? Vždyť je přece tolik okolností co vše ovlivňují…na které prostě člověk nemá vliv…moc to ovlivnit, změnit. :think: viz síla pozitivního myšlení a zákon přitažlivosti… :roll: :oops: Život není takhle jednoduchej…nebo jo? A jakej je pak návod?

Můžou. I ti nemocní. Ale proč by měli? Naštěstí jen málo lidí se nechává řídit jen penězi. A pozitivní myšlení apod je už sféra ezokeců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Štofik
24.4.22 10:32
@Livi92 píše:
Mně to trochu připomíná mého kamaráda, který mi vysvětloval, že každý má přece nějaké problémy, tak proč si stěžuju, že on to má v životě taky náročné. Jenže já mluvila o tom, že se bojím chodit domů kvůli vyšinutému agresivnímu alkoholikovi a on mluvil o tom, že mu rodiče nechtějí koupit auto. Ale každý má nějaké problémy. :potlesk:

Jasný. Ale pro každýho jsou ty jeho problémy největší :mrgreen: :oops: to tak je. A člověk má spousty řešení pro druhý, ale sám se sebou už to tak lehký nemá a nedokáže pomoct sám sobě…

• Citovat
  • Upravit
499
24.4.22 10:33
@Livi92 píše:
Mně to trochu připomíná mého kamaráda, který mi vysvětloval, že každý má přece nějaké problémy, tak proč si stěžuju, že on to má v životě taky náročné. Jenže já mluvila o tom, že se bojím chodit domů kvůli vyšinutému agresivnímu alkoholikovi a on mluvil o tom, že mu rodiče nechtějí koupit auto. Ale každý má nějaké problémy. :potlesk:

Jenže to je zas ten úhel pohledu, víš. Nemůžeš srovnávat svoje a cizí problémy, ač ti mohou připadat banální. Pro každého jsou jeho problémy zásadní a důležité a nikdo si nikdy neřekne: „No jo, ona má mnohem větší problémy, tak ty svoje přestanu vnímat tak negativně“. Každý má problémy související s tím, jaký vede život a jestliže on má všechno, jen ne auto, tak jeho problém bude právě to. Jo, i mně to zní směšně, ale zas to dokážu pochopit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Štofik
24.4.22 10:34
@Zumpa píše:
Můžou. I ti nemocní. Ale proč by měli? Naštěstí jen málo lidí se nechává řídit jen penězi. A pozitivní myšlení apod je už sféra ezokeců.

Nemyslím si, že to je sféra ezokeců. Něco to do sebe má, jen to člověk musí aplikovat na sebe a svou momentální situaci a nehnat to do extrému a pak mít pocit, že stojí za hov.no.

• Citovat
  • Upravit
4164
24.4.22 10:40
@Anonymní píše:
@Magical-eyes
Ale ano, asi to vyznělo že jsem nějak se životem nespokojená, to nejsem, teda jsem jen co se týče těch dětí. Jen mi vždycky právě bylo huštěno do hlavy, že můžu mít všechno, cokoli, jen se musím dost snažit, a to tak úplně není. Mám třeba kamaráda od dětství, ten vyrůstal v dobře zajištěné a hlavně pohodové rodině, a je někde úplně jinde, přestože se snažil spíš o dost míň.Z mého pohledu všechno má, on na té špičce v oboru je, má fakt hodně peněz, nikdy o ně už nebude mít starost, a má ženu a děti, rozhodně si neprošel takovými životními kotrmelci jako já. Tak prostě vím, že to není vždycky jen o množství snahy a není dobře, když se to lidem, kterým se nedaří, cpe bez posouzení okolností, aby se ještě cítili neschopní. Každý asi vzhledem k té startovní pozici a schopnostem má určitý limit, co se dá a co je nereálné. Já bych tu jadernou fyziku asi dala ale ten hotel v dubaji ani omylem :D

To je situace k dnešnímu dni. Nikdy nevíme, co na nás čeká, co se nám přihodí a jak nás osud semele. Třeba za deset let může být situace naprosto opačná.

Všichni rozhodně nemůžou mít všechno, a podle mě je to tak i v pořádku.
Podle mě klíč je v tom být spokojený s tím, co mám, obrazně řečeno ten hotel v Dubaji vůbec nechtít.

Tihle dva si asi taky dlouho mysleli, jak „mají všechno“…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15953
@holka_z_hor píše:
Nemyslím si, že to je sféra ezokeců. Něco to do sebe má, jen to člověk musí aplikovat na sebe a svou momentální situaci a nehnat to do extrému a pak mít pocit, že stojí za hov.no.

Nemá to do sebe vůbec nic. Všimni si, že čím víc lidé jedou v různých podobných berličkách a iluzích, tím víc jsou v hajzlu. Viz např. tapetáři sloganů na FB. Ale jestli tyhle iluze někomu reálně pomáhají, tak je to asi dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
@holka_z_hor píše:
A ještě být třeba rom…

Tak mě nepřijde, že by se jim nedařilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
24.4.22 10:42
@holka_z_hor píše:
U mě je třeba velkej problém psychika. Ale dělám co můžu. Já potřebuji žít život s minimem stresu. Mít tomu uzpůsobenou práci a celej život. A jsem tím omezená a musím se naučit žít s tím co mám a pracovat s tím. A štve mě to. Nevybrala jsem si to, stalo se.

A na tom nevidím nic špatně. Taky chci mít minimálně stresu, nejlépe žádný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Štofik
24.4.22 10:44
@Zumpa píše:
Nemá to do sebe vůbec nic. Všimni si, že čím víc lidé jedou v různých podobných berličkách a iluzích, tím víc jsou v hajzlu. Viz např. tapetáři sloganů na FB. Ale jestli tyhle iluze někomu reálně pomáhají, tak je to asi dobře.
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: jo, to máš pravdu. Ale v háj zlu jsou až když zjistí, že to jako úplně nefunguje a je to složitější.
  • Citovat
  • Upravit
Štofik
24.4.22 10:45
@Zeoli píše:
Tak mě nepřijde, že by se jim nedařilo.

No jasný, dyť jsou celou společností nenávidění. To je super život :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
15953
24.4.22 10:46
@holka_z_hor píše: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: jo, to máš pravdu. Ale v háj zlu jsou až když zjistí, že to jako úplně nefunguje a je to složitější.

Snad na to nepřijdou :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová