Fakt můžou mít všichni všechno?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3912
24.4.22 15:36
@Kelsey píše:
Ale to se podívejme. Jindy jsme na vesnici pro některé zakopaní vidláci a teď jsme milionáři. Se s námi přestanou měšťáci bavit úplně 😳.

I vidlák může být milionářem a milionář vidlákem.  :mrgreen:

Já jsem zatím vidlák bez toho milionu. :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Prostě Vodnář
24.4.22 15:40

Jednoduchost života spočívá v tom, jak složitě jej vnímáme.

• Citovat
  • Upravit
3912
24.4.22 15:42
@holka_z_hor píše:
@K2 8611 od toho pána jsem nic nečetla. Některé tyto knihy v člověku vzbuzují pocit, že je slaboch. Ve mě určitě, ale je jich pár, co byly super.

Já o něm vím dva roky a taky jsem se zatím neodvážila si přečíst jeho knihy. Ani nevím, jestli bych jim rozuměla. Ale až dočtu ten stoh knih, co mám před sebou (pěkných pár stovek stránek), jednu konkrétní od něj si určitě půjčím.

Co jsem tak různě četla, ze žádné knihy jsem nikdy neměla pocit, že když nedokážu to, co autor, tak jsem slaboch. Tak to tak neber. Všechny ty knihy mají člověka motivovat, ne z něj udělat blbce. Já jsem toho načetla fakt hodně. A taky mi všechno nesedí. Už jsem prostě hodně vybíravá a náročná. :nevim: Jak mě kniha nechytne hned, jak jí v obchodě otevřu, tak jí vrátím zase zpátky. Nejsem tak bohatá, abych si mohla kupovat zbytečné knihy. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7375
24.4.22 16:16
@Kelsey píše:
Ale to se podívejme. Jindy jsme na vesnici pro některé zakopaní vidláci a teď jsme milionáři. Se s námi přestanou měšťáci bavit úplně 😳.

To záleží vždycky na úhlu pohledu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7375
24.4.22 16:19
@Zeoli píše:
Každý, kdo vlastní nemovitost, je milionář (ne ale ten, kdo nemá splacenou hypotéku na tu nemovitost).

Původně jsem chtěla dodat, že se jedná převážně o starousedlíky, ale nechtěla jsem být xenofobní :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
499
24.4.22 16:36
@My Melody píše:
A na otazku zakladatelky?Ja myslim, ze prestoze tady furt ctu, ze vsichni muzou byt milionari, at makaji, tak je to proste blbost.. Protoze kazdej clovek se rodi s jinou povahou, s jinym talentem, s jinou schopnosti, danosti…nekto, kto je napriklad talentovanym ucitelem a miluje sve povolani a neumi delat nic jiny, asi nebude bohatej nikdy.
Nebo nejakej vedec, zamestnanec, kterej ma hlavu jen pro vedu, asi nikdy nebude miliardar.
Nebo ganialnej umelec, ktery neumi delat ni jiny, jen to sve umeni, ( ted nemluvim o showbizu, tam to neni o umeni, ale o byznysu), muze byt celej zivot chudej jak kostelna mys a po smrti se jeho dila prodavaji za miliony, jak uz historie tolik krat ukazala.
Nebo nekto, kto nema obchodni instinkt, proste neumi podnikat a byt obchodnik, na to je potreba mit bunky, neco nekde koupit a prodat to jinde drahsi, zadejte od basnika, aby vydelal prachy nakupovnaim lacnyho zbozi nekde v Cine a jeho prodejem, no nepujde mu to. Protoze basnik v tom nevidi zmysl.

No však, o tom je tady řeč. Svět je nespravedlivý, ale dveře možností jsou otevřeny všem. Jediné, co nám neumožňuje mít vše, jsou právě naše povahy. Ale není to tím, že by např. svět bohatých byl jen pro ty, kteří se narodí bohatým rodičům a podobně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77458
24.4.22 16:44
@Monik29 píše:
Zkoušela jsem knihy Tajemství, Miluj svůj život až po pomalu Miluj svou pr del :D Chodila na kineziologii atd. Různě afirmace každý den.Buď tomu v podvědomí nevěřím a nebo to nelze, kdyby to šlo, kolik lidí by mělo, co by chtělo.
Jako film Tajemství byl na mě až moc ujetej, přeju si prachy, přijdou prachy, nevím no, to by se pak mělo dobře tolik lidí :think:

no tak to ale nesmí být člověk de…, který své těžce naspořené peníze rozdává pochybným existencím, víš - jako miliony asi nebudeš mít nikdy, ale v tvé situaci i mít 25000 a nemít je, je sakra rozdíl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77458
24.4.22 16:45
@Teaveg píše:
No však, o tom je tady řeč. Svět je nespravedlivý, ale dveře možností jsou otevřeny všem. Jediné, co nám neumožňuje mít vše, jsou právě naše povahy. Ale není to tím, že by např. svět bohatých byl jen pro ty, kteří se narodí bohatým rodičům a podobně.

nejde jen o naše povahy, jde hodně i o zdraví - zdraví toho kterého jedince, i jeho rodiny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13257
24.4.22 16:54
@holka_z_hor píše:
Přesně. Mně nejde ani o tu vilu na pláži, nemůžu mnohem jednodušší věci. Pro někoho úplně přirozený, pro mě ne… protože to mám v hlavě takový jaký mám. Někdy to je boj s větrnými mlýny.
To není výmluva, to je realita. Posouvám se, zlepšuju se, ale pořád to není DOST. Jde to mega pomalu. A je to o tom vidět sklenici poloplnou a ne poloprázdnou. Určitě jsou na tom lidi mnohem hůř. Každej máme tu svoji cestu a nejde se srovnávat. O tom to je.

A kdo řekl, že to není DOST?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77458
24.4.22 16:57
@holka_z_hor píše:
No jasný, dyť jsou celou společností nenávidění. To je super život :mrgreen:

ale jim je to táááák jedno, oni námi pohrdají, a jsou přesvědčeni, že existujeme jen proto, abychom jim zajistili pohodlný život - mám mezi nimi „kamarády“ z dětství, vedle našeho baráku je azylák, takže toto mé tvrzení není žádná má domněnka, to je jejich názor

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13257
24.4.22 17:06
@Teaveg píše:

I pád na hubu je pohyb vpřed ;)
A jinak už tu všechno v určité podobě tak nějak bylo… Stačí se zamyslet…čeština má spoustu přísloví a přirovnání…lehce nabyl, lehce pozbyl. Štěstí přeje připraveným. Každý svého štěstí strůjce. Bez práce nejsou koláče. Jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá. Mladí ležáci, staří žebráci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101930
24.4.22 17:14
@stinga píše:
nejde jen o naše povahy, jde hodně i o zdraví - zdraví toho kterého jedince, i jeho rodiny

No, to sice ano, tam kde je nejake zásadní onemocnění ci postizeni, tak je to výrazně obtiznejt, ale co si budeme povidat, vetsina je v principu zdrava.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43037
25.4.22 19:48
@holka_z_hor píše:
Můžou být všichni milionáři? Máme život vážně ve svých rukou? A co ti nemocní? Taky ho mají ve svých rukou? Vždyť je přece tolik okolností co vše ovlivňují…na které prostě člověk nemá vliv…moc to ovlivnit, změnit. :think: viz síla pozitivního myšlení a zákon přitažlivosti… :roll: :oops: Život není takhle jednoduchej…nebo jo? A jakej je pak návod?

Skoro každý může být boháč, ale ne všichni současně. Předpokládá to, že většina se o to pokoušet nebude.
Mimochodem nikdo neslibuje cestu snadnou, milionáři obvykle nejdříve několikrát padnou nad no a znovu se zvednou, než uspějí - jde o odvahu a cílevědomost.
Opakem je pohodlí a jistoty. Smutné je, když druhá volba s sebou nese závist a pocit ukřivděnosti.

Ale je pravda, že osoby například zcela závislé na druhých asi těžko. Člověk musí mít alespoň nějaký prostor, alespoň ten čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2423
9.11.22 12:31
@bigl píše:
Musíš si dávat v životě reálné cíle. Kdybych se rozhodla, že vystuduju jadernou fyziku a budu mít luxusní hotel v Dubaji, tak vím, že toho nedosáhnu i kdybych žila 300 let.
Pokud vycházíš ze svých reálných možností, tak pak můžeš být šťastná a mít všecko v rámci svých reálných cílů. A pak jsou věci, které neovlivníš, jako například to, jestli neonemocníš, nezačne válka, jestli budeš moc mít děti atd. atd.
Jestli si myslíš, že tě prachy udělají šťastnou, tak to je ultrablbost. Každopádně peníze je to poslední, pokud jde někomu jen o to. Nemusí si pořizovat děti, může jít makat do zahraničí, dostudovat jazyky, vzít si klidně 2 práce, kvalifikovat se na lepší práci atd a jen vydělávat a hromadit. Pokud nebudu chtít rodinu a budu chtít vydělávat prachy, tak je to ten nejjednodušší cíl, když budu mentálně a fyzicky zdravá. Pak jsou ale věci, co ovlivnit nemůžeš a od těch se odvíjí takové to -„mít všechno“. Pro většinu lidí jsou to dobré vztahy, rodina, zdraví, práce co tě baví a naplňuje.

Není pravda, myslím, ze zrovna Jim Carrey si strašně přál byt herec a vydělat miliony, manifestoval si to denne, vypsal sam sobě sek na 10 milionu dolaru a dal si lhůtu pět let - no a jak to dopadlo? Den před uplynutím tech peti let dostal roli v Masce (nebo možná jiném filmu) a honorář za roli byl přesně 10 milionu dolaru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2721
9.11.22 12:42
@Prosimklid píše:
Není pravda, myslím, ze zrovna Jim Carrey si strašně přál byt herec a vydělat miliony, manifestoval si to denne, vypsal sam sobě sek na 10 milionu dolaru a dal si lhůtu pět let - no a jak to dopadlo? Den před uplynutím tech peti let dostal roli v Masce (nebo možná jiném filmu) a honorář za roli byl přesně 10 milionu dolaru.

A myslíš, že kdyby si to nemanifestoval denně a nevypsal si šek a jinak se těch pět let choval stejně, jako se choval, tak by se mu to nestalo?

Mmch ten příspěvek, na který reaguješ, to nijak nevyvrací.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová