Femara - úspěšnost

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
21.3.19 11:13

@terrka83 právě sem si říkala že na poprvé vysoká dávka…Snad to bude dobré …také mám stoho trochu strach ..teď beru prášky abych to dostala rano1 večer 1 po dobu 5 dnů…a motá se mi z nich hlava a bolí prsa …

• Citovat
  • Upravit
1350
21.3.19 12:42

Všechny tyto prášky mají spoustu vedlejších účinků. Já právě taky čekám na MS, měla by dojít v neděli, a pak třetí den mám začít s tou Femarou. Když tak si tady dáme vědět, co to s námi udělá :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.3.19 13:27

@terrka83 já bych měla v sobotu dobrat prášky na tu ms..a prý do 3 dnů bych to měla dostat a první den ciklu nasadit femaru …taky sem zvědavá jaký to bude 8) ..určitě si napisem ;)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.3.19 18:49

Este sem se chtěla zeptat jesi nemáte skušenosti s Ferticare prague ? Jak je to tam po finanční stránce? Za co vše se platí?

• Citovat
  • Upravit
3896
9.4.19 13:53

Ahoj holky, tak jak vám to dopadlo s Femarou? Já ji brala už i v minulosti, clostylbegit na mě vůbec nepůsobil a po femaře sem měla alespoň nějaký folikul (15 mm). V CAR se snažíme už přes dva roky. Mám za sebou dvě ivf s celkem 6-ti transfery embryí a jedno iui právě po femaře s tím 15 mm folikulem. Mám právě taky pco. Teď jsem ale po laparoskopii (průchodnost vejcovodů, odstranění srůstů, skarifikace ovárií). Menstruace sice nepřišla po operaci sama, jak bych čekala, ale až po 59 dnech a píchnuté dávce agolutinu . Dnes jsem 5 DC a začala jsem právě zase brát femaru. 15.4.2019 jdu na kontrolu a doufám že bude folík a že bude iui a že to konečně vyjde :dance: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.4.19 14:15

@Pučmeloun Ahoj já tam byla po dobrani Femari 1-1
11dc měla sen 19mm folikul ..ae stejně musíme na ivf kuli manželovi má málo spermiji 27% :?

• Citovat
  • Upravit
3896
9.4.19 14:30
@Anonymní píše:
@Pučmeloun Ahoj já tam byla po dobrani Femari 1-1
11dc měla sen 19mm folikul ..ae stejně musíme na ivf kuli manželovi má málo spermiji 27% :?

Já sem tam objednaná taky na 11 DC a beru ji taky 1-0-1. Spermie snad budou v kondici. Manžel má kolísavý spermiogram. Za tu dobu co chodíme do CAR tak už několikrát měl špatný a pak zase dobrý. jednou nám taky řekli, že s takovým spermiogramem jedině ivf a pak zase u ivf říkali, že spermie jsou výborné a že by to šlo i normálně kdybych měla ovulaci. Tak snad to u vás nebude taky až tak zlé. Takže jste iui ani nezkoušeli? A doma jste zkoušeli když byl tak pěkný folikul? Já to budu určitě chtít zkusit i kdyby náhodou měl manžel spg zase horší :think: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.4.19 15:27

@Pučmeloun my sme jezdili nejdřív do Prahy 7 gennet tam mi bylo zjištěno že u me neprobíhá ovulace..od mládí nemám ms …i přesto ve 23letech sem otehitnla..ae teď už 3 roky nic v Gennetu mi nasadili clostibegyt brala sem ho cca 4 měsíce, tam manželovi taky zjistili špatný spermiogram, tak sem mu koupila selzink ten mu pomoh a při dalším spermiogramu to měl v normě..měli sme 2 iui máš nárok myslím na 5az6 nevím jistě ty 2 iui nám nevyšli, pak nás hned tlačili na ivf..dali sme si skoro rok od toho pauzu …a před měsícem sme navštívili jiny v praze tam jak jsem psala zjistili opět špatný sperimo..a už nechcem čekat tak půjdem na to ivf…ae zatím to zkoušíme s tou femaru třeba se stane zázrak :srdce: taky ji mám poprvé, a je víc chválena než clostibegyt :palec:

• Citovat
  • Upravit
3896
9.4.19 15:46
@Anonymní píše:
@Pučmeloun my sme jezdili nejdřív do Prahy 7 gennet tam mi bylo zjištěno že u me neprobíhá ovulace..od mládí nemám ms …i přesto ve 23letech sem otehitnla..ae teď už 3 roky nic v Gennetu mi nasadili clostibegyt brala sem ho cca 4 měsíce, tam manželovi taky zjistili špatný spermiogram, tak sem mu koupila selzink ten mu pomoh a při dalším spermiogramu to měl v normě..měli sme 2 iui máš nárok myslím na 5az6 nevím jistě ty 2 iui nám nevyšli, pak nás hned tlačili na ivf..dali sme si skoro rok od toho pauzu …a před měsícem sme navštívili jiny v praze tam jak jsem psala zjistili opět špatný sperimo..a už nechcem čekat tak půjdem na to ivf…ae zatím to zkoušíme s tou femaru třeba se stane zázrak :srdce: taky ji mám poprvé, a je víc chválena než clostibegyt :palec:

Já tedy menstruaci sem tam měla, ale i tak mi už v 15-ti doktorka řekla že přirozeně nejspíš neotěhotním. Přes to jsem otěhotněla a mám dceru. Od té doby ale ani ťuk a to se už snažíme přes 4 roky :-(. Já chodím do Podolí. Na inseminaci sem byla před pokusy ivf, ale jelikož odezva na clostík a ani na femaru nebyla kdo ví jaká, tak jsme pak šli hned na ivf. teď to chci zkusit znovu. Doufám, že ta laparka by mohla pomoct a třeba se tělo trochu probudí a bude lépe fungovat :think: . Chtěla sem si odpočinout od KETů, ty nekonečné nezdary po vložení už sem blbě nesla. No a taky iui neleze do peněz, to je další důvod. Moc moc doufám, že na femaru zareaguji a folikul bude, to by pro mě byl úspěch!!! :dance: . Tak držím palce, ať vám to klapne! A ty tedy nemáš vůbec menstruaci? Já když byla úplně bez léků tak sem ji měla tak 3 x, 4 x do roka. Teď jak každou chvíli zobu nějaký hormon tak ji mám tak po těch 30-60-ti dnech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.4.19 16:03

@Pučmeloun takže už si byla na ivf ?? Já sem ji dostávala cca 1 za rok samo …Pak když se mi narodil syn tak sem ji měla 4 měsíce bez problémů.. a teď 3 roky nepřichází vůbec…musela sem chodit na inekce abych ji dostala …A teď v tom novém centru mi dali prášky duphaston sem brala 5 dní 2× dene po dobrani sem to za 3 dny dostala .První den DC sem nasadila Femaru …Také ti přeji mnoho štěstí je těžké musíme to zvládnout.. :srdce: a můžu se zeptat kolik vám je ? Mě 27 let prý je vysoká šance že se to na poprvé povede to ivf …ae radši bych aby se to povedlo teď s tou femarou

• Citovat
  • Upravit
3896
10.4.19 11:16
@Anonymní píše:
@Pučmeloun takže už si byla na ivf ?? Já sem ji dostávala cca 1 za rok samo …Pak když se mi narodil syn tak sem ji měla 4 měsíce bez problémů.. a teď 3 roky nepřichází vůbec…musela sem chodit na inekce abych ji dostala …A teď v tom novém centru mi dali prášky duphaston sem brala 5 dní 2× dene po dobrani sem to za 3 dny dostala .První den DC sem nasadila Femaru …Také ti přeji mnoho štěstí je těžké musíme to zvládnout.. :srdce: a můžu se zeptat kolik vám je ? Mě 27 let prý je vysoká šance že se to na poprvé povede to ivf …ae radši bych aby se to povedlo teď s tou femarou

Jj, mám za sebou dva pokusy ivf ze kterých bylo zatím celkem 6 transferů (máme ještě zamraženo asi na dalších 5 transferů- KETů). Mě je 33 a manželovi 35. Taky mi pořád říkají, že máme ještě čas a že jsem ještě mladá. No nevim :think: …Přála bych ti aby se ti to povedlo hned! S optimismem jde prý všechno líp ;-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.4.19 11:47

@Pučmeloun takže vám nevyšlo ani jedno to ivf ? A jak dlouho jste čekali než vás na to ivf vzali? A co vše to pro tu ženu obnáší? Moc ti děkuji, taky bych byla šťastná aby to vyšlo hned…tobě přeji také mnoho štěstí :srdce:

• Citovat
  • Upravit
3896
10.4.19 13:58
@Anonymní píše:
@Pučmeloun takže vám nevyšlo ani jedno to ivf ? A jak dlouho jste čekali než vás na to ivf vzali? A co vše to pro tu ženu obnáší? Moc ti děkuji, taky bych byla šťastná aby to vyšlo hned…tobě přeji také mnoho štěstí :srdce:

Ano, ani jeden pokus z dosavadních vložených embryí nevyšel, ale jak říkám, z druhého ivf, respektive OPU (odběr vajíček) máme ještě zamaržená embrya (3 x po jednom kuse a 2 x po třech kusech = 5 pokusů), takže se nedá říct že druhé ivf nevyšlo když z něj ještě máme k dispozici tolik embryí ;-). Dostat se do procesu ivf není niktera složité. když se na tom s doktorem dohodnete, tak začneš stimulovat - píchat si injekce do břicha (většinou od 1 DC), chodíš na utz na kontroly a když jsou folikuly dostatečně velké tak jdeš na OPU (odběr folikulů). To se dělá při lehké narkóze a může tě po tom lehce bolet břicho (to většinou už i před tím, to je tím jak jsou vaječníky plné folikulů). Hned po odběru vajíčka oplodní spermiemi (manžel odevzdá přímo tam ten den). Po odběru ti přijdou říct kolik bylo vajíček a jaké kvality.Na pokoji ležíš po zákroku asi 3-4 hodiny. Pak si voláš každý den jak se embrya vyvýjejí. Většinou 3-5 den (dle stavu embryí) po odběru přijdeš zpět do CARu na ET (vložení čerstvého embrya). To je bezbolestivé a trvá to chvilinku. Pak ležíš ještě chvíli (cca hodinu) na pokoji a pustí tě domu. Zbylá embrya se zamrazí a jsou použita při případných dalších transferech. Transferu rozmraženého embrya se říká KET - kryo embryonální transfér. Po ET jdeš na krevní test za 14 dní, když je pozitivní objednají tě za dalších 14 dní na kontrolu, když negativní, tak vysadíš všechny léky (většinou se bere utrogestan na udržení sliznice, estrimax a podobně - to je individuální) a po odmenstruovaní můžeš jít hned další cyklus na KET. Celé je to psychicky a finančně celkem náročné, a tak bych ti fakt přála ať to raději vyjde hned při iui ;-). Tak snad sem ti to popsala srozumitelně ;-). Kdyžtak se klidně ptej. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.4.19 14:48

@Pučmeloun u toho ivf co do tebe dají ty oplodněné vajíčko záleží na tom jesi se to chytne v deloze? Nás právě v tomto novém centru dali hned na cekacku ivf že iui by nám nepomohlo… :,( a chodila si do práce před a po ivf? A za další pokus když máš ty vajíčka zamrazene platíš 5000kc? Kolik si za celkové ivf platila? Nám to i s léky má vyjít kolem 20tisic..a kdy se chystáš na další ket? Moc ti děkuji že mi tak radis moc si toho vážím..my teď sme po té femare tak zkoušíme zatím takhle moc nevěřím že to vyjde když mánzel problém ste mi spermiemi…dr mi napsala že mám brát dnes zas duphaston to beru na 10dni, minuli měsíc sem ho brala na 5dni 1-0-1 a od 18nacteho a mám v planu to tak brát i teď, aby sem měla ve stejný den ms a ovu…nevím proč mi to napsala tak blbě když mám ještě ovu bylo by to moc brzo po sobě ta ms…nevíš asi jak to myslela? Hlavně tolik toho dupohastonu už nemám mám ho jen na těch 5dni..Ještě když sem měla po té femare tu ovu, tak sem věděla kdy proběhla i díky ultra zvuku toho 5.4 sem měla těch 19mm a 6.4 mě bolelo pod brisek byla sem jak balón a když sem ve vaně kychla tak mě tam šílené bodlo to byla bolest..Tak snad to bylo znamení tě ovu… :palec:

• Citovat
  • Upravit
3896
11.4.19 11:37
@Anonymní píše:
@Pučmeloun u toho ivf co do tebe dají ty oplodněné vajíčko záleží na tom jesi se to chytne v deloze? Nás právě v tomto novém centru dali hned na cekacku ivf že iui by nám nepomohlo… :,( a chodila si do práce před a po ivf? A za další pokus když máš ty vajíčka zamrazene platíš 5000kc? Kolik si za celkové ivf platila? Nám to i s léky má vyjít kolem 20tisic..a kdy se chystáš na další ket? Moc ti děkuji že mi tak radis moc si toho vážím..my teď sme po té femare tak zkoušíme zatím takhle moc nevěřím že to vyjde když mánzel problém ste mi spermiemi…dr mi napsala že mám brát dnes zas duphaston to beru na 10dni, minuli měsíc sem ho brala na 5dni 1-0-1 a od 18nacteho a mám v planu to tak brát i teď, aby sem měla ve stejný den ms a ovu…nevím proč mi to napsala tak blbě když mám ještě ovu bylo by to moc brzo po sobě ta ms…nevíš asi jak to myslela? Hlavně tolik toho dupohastonu už nemám mám ho jen na těch 5dni..Ještě když sem měla po té femare tu ovu, tak sem věděla kdy proběhla i díky ultra zvuku toho 5.4 sem měla těch 19mm a 6.4 mě bolelo pod brisek byla sem jak balón a když sem ve vaně kychla tak mě tam šílené bodlo to byla bolest..Tak snad to bylo znamení tě ovu… :palec:

Duphaston sem nikdy nebrala ale je to podobné jako utrogestan. všechno jsou to progesterony. Mají za úkol nárůst děložní sliznice, její udržení a případně i „podporu“ uhnízdění a udržení embrya. Určitě ber léky přesně tak jak ti oni napsali! Nesprávným dávkováním si můžeš „ublížit“ a ovlivnit třeba neúspěch při snažení…Jestli si měla 5.4. ovulaci a doma jste se snažili, tak za chvíli bude pomalu čas na testování ;-). Tak 10 dní od ovulace už by měl být test pozitivní…Už si nepamatuju kolik nás to všechno stálo, ale ano, KET je v Podolí za 5000,–. U ivf nás hodně stály léky, protože mi nestačila dávka, která je hrazená pojišťovnou. za léky jsme při prvním ivf nechali 14 000,– (byla jsem ale prý extrém), pak jsme platili prodlouženou kultivaci 4000,– (to znamená že ti embrya nechají vyvýjet déle než tři dny, do třech dnů to hradí pojišťovna), metodu ICSI 7000,– (to je vstříknutí vybrané spermie přímo do vajíčka, dělá se právě při špatném spermiogramu) a pak ještě mražení zbylých embryí, to myslím byly 3, nebo 4 tisíce. Ty částky už přesně nevím, ale dá se zjistit dle ceníku v každém z CAR. Druhé ivf na tom bylo dost podobně, jen za léky jsem dala o něco míň a mražení nám platila pojišťovna, protože sem měla hyperstimulační syndrom[OHSS] (uzraje ti velké množství vajíček, já měla 25) a nebylo pro to možné udělat vklad čerstvého embrya (ET), ale dělal se až KET a ten taky hradila pojišťovna kvůli ohss..Při prvním transferu sem si vzala nemocenskou na týden, při druhém na 14 dní a teď už si beru max tak 3 dny (jen pro svůj lepší pocit) a pak jdu normálně do práce. Ale já nemám náročnou práci (dělám v kanclu a jen sedím). Po transferu by si se neměla nijak víc namáhat (zvedat těžké věci, neskákat, nedělat trhavé pohyby..), vyloženě škodlivá je horká vana a nemělo by se chodit ani do bazénu, saun a podobně - teplo škodí embryu a ještě hrozí infekce. Jinak může prakticky cokoliv, ale já sem stejně po transferu jak když pašuju skleněnou vázu a raději nedělám vůbec nic :lol:. Chodím pomalinku, sedám si opatrně, a podobně :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí