Finanční krize - máte strach?

Anonymní
25.8.22 20:25

Finanční krize - máte strach?

Téma je jasné.
Bojíte se? Já neskutečně. Bojím se, že až se plně rozvine současná nastupující krize, že manžela vyhodí z práce, že vyhodí mě. Že budeme mrznout. Že pojišťovny sníží úhrady a že budeme bojovat se zdravotními potížemi bez prostředků. Že nebudu mít peníze pro moje děti. Že se zvýší kriminalita a mezilidské vztahy. Bojím se, protože nikdo neví, co bude.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16292
25.8.22 20:28

Kdybych se měla všeho bát, tak bych se mohla jít někam zahrabat. Pořád se něčím straší. Od konce světa, přes Covid, finanční krize,…

Prostě žiju stále stejně :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
368
25.8.22 20:29

Já si myslim že se bojíte oprávněně, ceny rostou a bohužel tato vláda se rozhodla že si mají občané poradit, čekají nás těžké časy myslím že bych si rozmyslela jestli mít děti případně s nimi odjet do zahraničí jestli jste jazykově vybavena třeba Kanada nebo Austrálie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
25.8.22 20:30

Nebojím, stejně to neovlivnim. Nějak bylo, nějak bude, nebojím se, že bysme umrzli nebo pomřeli hlady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22511
25.8.22 20:31

A je ti k necemu ten strach? Nikdy nildo nevi, co bude. Jak se rika nestahuj kalhoty, brod je jeste daleko. Stres nikomu nepomuze. A kdyz nekoho vyhodi z prace, tak si zase najde neco jineho. Reseni se najde. Dokud je zdravi a neni valka, hlad, tak neni zas tak zle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
25.8.22 20:32
@KacanovaIng píše:
Já si myslim že se bojíte oprávněně, ceny rostou a bohužel tato vláda se rozhodla že si mají občané poradit, čekají nás těžké časy myslím že bych si rozmyslela jestli mít děti případně s nimi odjet do zahraničí jestli jste jazykově vybavena třeba Kanada nebo Austrálie.

Jasně, člověk se jen tak sebere a odfrci žít a pracovat k protinozcum. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5703
25.8.22 20:33
@Anonymní píše:
Téma je jasné.
Bojíte se? Já neskutečně. Bojím se, že až se plně rozvine současná nastupující krize, že manžela vyhodí z práce, že vyhodí mě. Že budeme mrznout. Že pojišťovny sníží úhrady a že budeme bojovat se zdravotními potížemi bez prostředků. Že nebudu mít peníze pro moje děti. Že se zvýší kriminalita a mezilidské vztahy. Bojím se, protože nikdo neví, co bude.

To už ale trochu hraničí z paranoiou… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21850
25.8.22 20:34

@KacanovaIng tam už na ně všichni čekají a pečení holubi jim tam budou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2038
25.8.22 20:35

Nebojím se. Nějak bylo, nějak bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
368
25.8.22 20:37
@Svistice píše:
Jasně, člověk se jen tak sebere a odfrci žít a pracovat k protinozcum. :roll:

Já bych to doporučila ale chce to hodně práce na sobě, já to řešila roky, intenzivní musíte umět jazyky čím více tím lépe kvalita pak se o vás poperou, přiložit všechny diplomy certifikáty já dostala i ceny a to je v zaměstnani ceněné takže se to dá zkusit, příjem úplně jiný obstaráte celou rodinu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5653
25.8.22 20:38
@Anonymní píše:
Téma je jasné.
Bojíte se? Já neskutečně. Bojím se, že až se plně rozvine současná nastupující krize, že manžela vyhodí z práce, že vyhodí mě. Že budeme mrznout. Že pojišťovny sníží úhrady a že budeme bojovat se zdravotními potížemi bez prostředků. Že nebudu mít peníze pro moje děti. Že se zvýší kriminalita a mezilidské vztahy. Bojím se, protože nikdo neví, co bude.

Ne, nebojím. Jsou to věci, které neovlivním. Když tomu podlehnu a zcvoknu, jen mi to život ještě zkomplikuje. Pojede se dal, možná jinak, možná skromněji, nejskromnějj. Dokud nepřijde válka, nebo nemoc, není nejhůř. Lidem už ze současného blahobytu přeskakuje a vymýšlejí blbosti. Takže trocha omezení, může mít ozdravné účinky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.8.22 20:40
@KacanovaIng píše:

No my už právě tři děti máme. Takže na rozmýšlení je pozdě. Navíc máme nesplacenou hypotéku, ne tedy moc, ale odcházeli jsme s manželem z domova oba bez koruny. Takže vím, jaké to je třít bídu s nouzí. Bohužel vzhledem k současnému zadlužení našeho státu se i bojím, co tady jednou necháme našim dětem. Cítím vůči nim zodpovědnost a nechci, aby zdědily naše dluhy. 🙈

• Citovat
  • Upravit
25.8.22 20:40
@Popeladym píše:
Ne, nebojím. Jsou to věci, které neovlivním. Když tomu podlehnu a zcvoknu, jen mi to život ještě zkomplikuje. Pojede se dal, možná jinak, možná skromněji, nejskromnějj. Dokud nepřijde válka, nebo nemoc, není nejhůř. Lidem už ze současného blahobytu přeskakuje a vymýšlejí blbosti. Takže trocha omezení, může mít ozdravné účinky.

Moje slova… Někteří berou zahraniční dovolenou, myčku a sušičku jako lidské právo… A přitom se pořád vyhazuje docela dost nezkaženého jídla a tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5757
25.8.22 20:43

Vzhledem k tomu, co jsem vše už prožila se nebojím, ale cítím, že bude asi dost špatně. Na jednu stranu je to dobře, protože covid ukázal jak si lidé nedokáží vážit těch hlavních věcí v životě a řeší přiblé fitko a kadeřnici jako by šlo o život…jak mají rodiče problém být s vlastními dětmi…většina žen byla na OČR za 80'% což u průměrného platu znamenalo valstně placenou dovbolenou, chlap vydělával a ony všude fňukaly jak se to nedá vydržet, jak z nich budou alkoholici, jak to nezvládnou…když se valstně měly skvěly zatímco někde umíral děda, tatínek na covid…děti měly onkologická onemocně a kvůli covidu za nimi nesměla maminka atd. Takže z tohohle pohledu je potřeba opravdu hodně velká bída, aby si zase lidé vážili toho, že mají jeden druhého, že mají kde bydlet mají práci a mají co jíst, jsou zdraví.
Desítky let tiskutí nekrytých peněz nemůže skončit jinak než měnovou reformou nebo válkou…Válka nepřichází vzhledem k jaderným zbraním k úvahu, takže bude opravdu asi velká ekonomická krize ne něco skoro nepoznatelného jako v roce 2008. o kterém se píše (mimochodem tehdy jsme se měla lépe než teď:-)).
Na druhou stranu ta agrese mezi lidma, schopnost se skoro udávat za jiný názor je dost hrozná už teď, lidé se bojí už veřejně říci co si myslí a jestli nastane to co se čeká, bude to asi šílené…
Takže nezbývá nic jiného než to co mi velí pud sebezáchovy:-) = věřit v to lepší, že krize bude, ale ne tak hrozná jak to vypadá…přežijeme a jako u všeho si z toho vezmeme to lepší = naučíme se šetřit a vážit si toho co máme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
25.8.22 20:43
@KacanovaIng píše:
Já bych to doporučila ale chce to hodně práce na sobě, já to řešila roky, intenzivní musíte umět jazyky čím více tím lépe kvalita pak se o vás poperou, přiložit všechny diplomy certifikáty já dostala i ceny a to je v zaměstnani ceněné takže se to dá zkusit, příjem úplně jiný obstaráte celou rodinu

Ne, funguje to tak, že si musíš domluvit nejdřív práci, pak v součinnosti s budoucím zaměstnavatelem si vyřídit pracovní vyza a povolení k pobytu pro sebe a závislé osoby (kterým musíš obvykle prokázat, že máš fondy na jejich živení, zdravotní pojištění atd.) Ala pak se teprve můžeš relokovat. Fakt nestačí sednout do letadla s Toefflem a diplomem.

Příspěvek upraven 25.08.22 v 20:46

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová