Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
A není lepší nemít žádná očekávání, přijímat realitu takovou, jaká je, a radovat se z toho, jak to je?
@Anonymní píše:
AhojTak nevím jestli jsem divná. Něco dlouho plánuji, např. nějaká show, dovolená, nebo nějaké setkání atd. Nějak si to představuji jaké to bude, jak to bude probíhat, hrozně se těším, maluji si to v hlavě a pak když to proběhne tak zjistím že to až takové nebylo jak jsem si představovala, že ve finále ta představa byla lepší než realita a jsem mírně naštvaná a zklamaná. Takhle to mívám celkem často, bud mám velkou fantazii, nebo nevím. Taky to má tak někdo?
Jo, to mam taky
v tu chvili je to proste nejaka udalost, nejake misto, neco delam…a zase az ex post si to vybavuju a pripada mi to snové ![]()
Vem si svatbu…chystaš to měsíce a pak je za jeden den po všem a zase nic tak echtovniho se nedeje, nekde postojis, neco pojiš a popiješ, zatančíš si a delaš blbosti, ktere by te normalne absolutne otravovaly
a jak na to pak človek vzpomina
Já to mám přesně naopak - očekávání obvykle mizivá, představa černých a ještě černějších scénářů… takže realita bývá mnohem lepší ![]()
Já to mám taky naopak. Často se mi nikam nechce - výlet, kino, dovolená - nechce se mi nic chystat a plánovat… a pak jsem nadšená. ![]()
Já to mám taky spíš naopak, většinou se ani netěším a pak je to fajn.
Víš co je univerzální zabiják štěstí? Že ta situace neproběhla podle tvých představ
! Ale chápu tě, mám to úplně stejně. Na něco se těším, plánují to, představuju si jak super to bude. No a nakonec až tak nadšená nejsem. Má představa byla lepší. Neobsahovala kvanta lidí ve vlaku cestou na výlet. Frontu u stánku s pivem na koncertě. Moře plné chaluh, nebo brutálně spálená záda na dovče. Ale nevadí i to patří k životu.
Naopak akce od kterých neočekávám nic mě většinou velmi mile překvapí.
No někdy je realita jiná, jakoze výlet na jachtě, ja si obleču šatecky a sandálky a dostanu vestu a uhýbám pod rahnem plachty a skáču z boku na bok cele dvě hodiny, nebo teď minuly víkend poprvé rafty a sedm hodin padlovaní vkuse a pokud bychom nezapojili i deti, tak bychom snad asi ani nedojeli. S odstupem casu (stačil jeden den, u deti hodina) super akce ![]()
jinak většinou jsem příjemně překvapena a to nejsem morous a pesimista ![]()
Mívám to často. Hlavně když se koná nějaká akce a my na ni jdeme. Představa že jsem divoška, rozjizdim party, a realita sedím jak pecka nad jedním zvětralým pivem. ![]()
@Anonymní píše:
AhojTak nevím jestli jsem divná. Něco dlouho plánuji, např. nějaká show, dovolená, nebo nějaké setkání atd. Nějak si to představuji jaké to bude, jak to bude probíhat, hrozně se těším, maluji si to v hlavě a pak když to proběhne tak zjistím že to až takové nebylo jak jsem si představovala, že ve finále ta představa byla lepší než realita a jsem mírně naštvaná a zklamaná. Takhle to mívám celkem často, bud mám velkou fantazii, nebo nevím. Taky to má tak někdo?
Nejlepší věci/akce jsou ty neplánovaně 👍tudíž doporucuji moc neplánovat, neřešit ![]()
Ahoj
Tak nevím jestli jsem divná. Něco dlouho plánuji, např. nějaká show, dovolená, nebo nějaké setkání atd. Nějak si to představuji jaké to bude, jak to bude probíhat, hrozně se těším, maluji si to v hlavě a pak když to proběhne tak zjistím že to až takové nebylo jak jsem si představovala, že ve finále ta představa byla lepší než realita a jsem mírně naštvaná a zklamaná. Takhle to mívám celkem často, bud mám velkou fantazii, nebo nevím. Taky to má tak někdo?