Finanční podpora vdané studující dcery

Napsat příspěvek
Velikost písma:
75
18.4.23 18:03

@Lenka_Hal ale jo, jsem na ni pyšná, to jo. Právě že se tam dělá výzkum, žádá se o granty a já nevím co ještě. Dělá různý práce v angličtině.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
18.4.23 18:07
@Monchichik píše:
@ivetsarka A ty jí dáváš teď 5 tisíc na měsíc, když bydlí doma? Nebo doma vůbec nebydlí?

Dostává to na benzín, na jídlo v menze, na drobné výdaje a část jde na jídlo u přítele. Je tak částí bývá doma a částí u něj, někdy tak půl na půl, někdy víc, někdy míň…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
18.4.23 18:09
@VitaminC píše:
Ty das za jidlo pro ctyri dospele deset tisic mesicne?

Průměrně jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26583
18.4.23 18:10
@ivetsarka píše:
Ne blbým pěti tisícům, ale kvůli pěti tisícům. To je třeba pro nás jídlo na cca 14 dní. Nebo platba za elektřinu za měsíc.

Blbych 5tisic to je, pokud bych kvuli tomu mela pokazit vztah s ditetem. Do ted jste to zvladali a najednou to je moc, protoze by byla vdana? :nevim: Jen rikam, jak to muze vnimat ona. Navic ted zrejme utahana, s nervama v haji. Jako jo, nabizi se reseni, at se nevdava. Tak budete platit dal, no. Co tim ziskas? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32325
18.4.23 18:11

@ivetsarka Záleží to na tom, jak moc to zatěžuje váš rozpočet…třeba benzín bych jí neplatila…za mě by měla mít brigádu, alespoň malou…a špajz doma bych jí brakovat nenechala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
18.4.23 18:12
@Lenka_Hal píše:
Blbych 5tisic to je, pokud bych kvuli tomu mela pokazit vztah s ditetem. Do ted jste to zvladali a najednou to je moc, protoze by byla vdana? :nevim: Jen rikam, jak to muze vnimat ona. Navic ted zrejme utahana, s nervama v haji. Jako jo, nabizi se reseni, at se nevdava. Tak budete platit dal, no. Co tim ziskas? :nevim:

To je fakt, no takhle jsem nepřemýšlela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
18.4.23 18:14
@eva1985aa píše:
Jo a taky - když bude hledat první práci a všichni uvidí v životopise, že je vdaná, nebudou ji chtít (bude to zavánět dětmi) - jakože je bude mít brzy.

A proč by si do životopisu psala že je vdaná takové věci se tam vůbec nemusí psát

• Citovat
  • Upravit
75
18.4.23 18:15
@Monchichik píše:
@ivetsarka Záleží to na tom, jak moc to zatěžuje váš rozpočet…třeba benzín bych jí neplatila…za mě by měla mít brigádu, alespoň malou…a špajz doma bych jí brakovat nenechala…

No radši ať jezdí autem, než jít pěšky pozdě večer ze školy (ano, čtěte dobře) čekat na MHD, pak přestupovat na zapadlém autobusovém nádraží, je její jízda autem méně riziková.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32325
18.4.23 18:17

@ivetsarka Aha…tak to jo…to je určitě lepší…ale pokud chce jezdit autem, tak si na to musí taky vydělat…nemůže mít všechno…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13320
18.4.23 18:18
@ivetsarka píše:
@Lenka_Hal ale jo, jsem na ni pyšná, to jo. Právě že se tam dělá výzkum, žádá se o granty a já nevím co ještě. Dělá různý práce v angličtině.

Tak jestli odvádí práci a je psaná na grantech, tak peníze za to dostává, takže to je forma brigády ( rozvíjející a profesně zaměřené). Takže by měla mít příjmy i mimo dotace od vás… Je otázka, jaké. A jak se k tomu staví její nastávající, že ji budou i jako vdanou posílat peníze rodiče? Ví anebo to neví?… Ona nechce, aby ji živil on, chce přispívat na společné žití a za peníze rodičů? Mně to přijde celý podivný…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
18.4.23 18:22
@Magical-eyes píše:
Tak jestli odvádí práci a je psaná na grantech, tak peníze za to dostává, takže to je forma brigády ( rozvíjející a profesně zaměřené). Takže by měla mít příjmy i mimo dotace od vás… Je otázka, jaké. A jak se k tomu staví její nastávající, že ji budou i jako vdanou posílat peníze rodiče? Ví anebo to neví?… Ona nechce, aby ji živil on, chce přispívat na společné žití a za peníze rodičů? Mně to přijde celý podivný…

Ano, to jsem zahrnula do věty občasná brigáda,, teď ale už na ten grant nedosáhla podruhé. Tedy na tu finanční odměnu.
S nastávajícím ještě komunikace tohoto stylu neproběhla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2694
18.4.23 18:23

@Magical-eyes Mně přijde i ujetý, že vybere doma jídlo ze špajzu a odtahá to k tomu chlapovi. To jí není ani trochu blbý?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794

@Magical-eyes Jasne, ze musi mit nejake dalsi penize, za pet tisic se jaksi zit neda.
Davat pet tisic vysokoskolacce, ktera neni dve tretiny mesice doma neni nic, za co by si holka zaslouzila tolik hejtu.
Mne osobne to prijde spis hranicni castka. Je tu i diskuze, kolik kdo dava vysokoskolakum a castky tam jsou spis dvojnasobne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
@Livi92 píše:
@Magical-eyes Mně přijde i ujetý, že vybere doma jídlo ze špajzu a odtahá to k tomu chlapovi. To jí není ani trochu blbý?

A neni to jedno, jestli to jidlo sni doma nebo u nej?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
133
18.4.23 18:24

Tak já bych byla pyšná na její studijní výsledky a pokud by nás to nezruinovalo, tak bych jí dál podporovala. Uznávám, že nyní je blbost se vdávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí