Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Máte zkušenost s Firkon Verano Long?
Přidejte zkušenost s Firkon Verano Long@sad 1 Mě zaujal v obchodě Verano long 2013. V obchode meli za 7.800 hlubokou korbu a sportak. Bohuzel bez sedacky. Na nettu jsem ho nasla za stejnou cenu vcetne vajicka… i kdyz to pry kupovat nemam a investovat do kvalitnejsi. Prcek se narodi v zari/rijnu, takze prvni zima bude bez problem. Kazde mimco jde z hlubokeho jinak, tak si rikam ze treba v lete v 10m uz bude ve sportaku… ale resim druhou zimu no… Jestli se do sportaku bude vejit. Nebo jestli koupit JEN hlubokou korbu, usetrit a pak rovnou koupit po roce golfky…
@tacek Taky mám a naprostá spokojenost. Malá má 15 měsíců a ve sporťáku má ještě dost místa, a to bych řekla, že nepatří k menším dětem, takže si myslím, že druhou zimu v něm v pohodě zvládneme. Ma cestování autem vozíme golfky, ale jinak je pořád ve sporťáku.
Jediné, co mi na sporťáku vadilo, byla „prostorová náročnost“ při složení do auta. hluboká verze je super, ale sporťák je po složení naprosto neskladný. jinak je ale super. ale právě kvůli té neskladnosti jsem ho už vyměnila za Britax B-Agile.
Ahojky.
Potřebuji pomoct rozlousknout oříšek. Z výběru kočárku mi asi hrábne
. Měla jsem jasně vybraný Firkon Verano Long s tím, že mě ani nenapadlo o výběru pochybovat. Pak jsem měla dlouhou chvíli a začala hledat recenze a zkušenosti ostatních maminek. Dost mě to vyděsilo. Nečekala jsem až tolik kritiky. Můžu se tedy zeptat na zkušenosti někoho, kdo už vozí i ve sporťáku, kdo ten kočárek opravdu pořádně odzkoušel? Potřebuji se z toho zamotanýho kruhu už jednou pro vždy dostat ![]()
@skabik Kočárek není špatný. Je tedy pravda, že zabere poměrně dost místa. Nevýhoda je, že vyháknutí korby a sporťáku je trochu náročnější. Další věc, co mi vadí jsou ty otočná kolečka…spíš jejich konstrukce, kdy při sjíždění z chodníku mám pocit, že se to zlomí. Jinak to poslouží jako každý jiný kočárek. Má ho moje sestra a já vím, že si ho zaručeně nekoupím. Jo a je neskutečně těžkej a špatně se s ním manipuluje jednou rukou.
Příspěvek upraven 16.10.14 v 15:33
Firkon mame, a uz bych ho nekoupila. Tezkej, spatne ovladatelnej, jednou rukou ani nahodou. Ani ne po roce nam rupla konstrukce, ve vajicku se syn tak potil, az z kazde i kratke jizdy byl desne opruzenej. Ted cekame druhy, nejradsi bych se ho zbavila, ale kaslu na to a nejak to s nim odjezdim. Asi ve 14 mesicich jsme koupili golfky, protoze ten kocar byl fakt uz tezkej. Jsem z nej byla na nervy.
Mám zatím používám teprve přes rok. Nevýhody těžkej a zabere dost místa v kufru a u sporťáku krátká stříška toť u mě vše. Jinak jsem s kočárkem celkem spokojená krásně se s ním jezdí i jednou rukou ho dokážu perfektně ovládat a moc se mi líbila velká korba
Tak já ho mám, bez otočných koleček a jsem maximálně spokojená. Chtěl jsem něco hlavně do terénu, ano sporťák se skládá hůř, to je pravda.To, že je větší si myslím, že je pozitivum, ale do kufru jsme dali bez problému ještě i se psem. Jakto, že je těžkej? Můj má 10 kilo, to je nádhera. Mě zkrátka vyhovuje, ale je pravda, že nemám zkušenosti s jinými kočárky. Co se kvality podvozku týč-už jsem vyměňovala kolečko a namazala řemínky (používám ho půl roku) to je vše.
Taky máme firkona a už nikdy víc! Hluboká korba ještě ušla, je na ní fajn, že je velká a prostorná, ale tím výhody kočáru končí. Je těžký, neovladatelný, začalo se mi protáčet a vibrovat přední kolečko. Prostě za mě je dobrý na první 4-5 měsíců, pak vyhodit.
@skabik Mám Firkon Verano Long a už bych ho nekoupila. Je těžkej a fakt neovladatelnej, jak už tady ženský zmínily. Určitě najdeš do té ceny lepší! Vždy, když jsem byla s nějakou mamčou na prochajdě, tak jsem si schválně zkusila jejich kočár, a můžu ti říct, že třeba Espiro, Mutsy nebo Camarelo byly o dooost lehčí. Jo třeba takovej Firkon Vario - ten, když jsem zkusila povozit kámošce a v něm roční dítě, tak to bylo jako peříčko, ale ten můj Firkon..to jsem si na sebe ušila bič
Do malého auta je navíc neskladnej. Hluboká korba je ještě ok, to se mi dobře vozilo, ale sporťák - tam mě štvou pásy, nánožník, kterej tam plandá na dva cvoky a košík se furt odepíná. Designove je to nádhernej kočár, ale tak trochu terénní megavůz no
Už jsem i píchla. Přední kolečka se mi často „zasekávaj“ - sejdou se proti sobě a najednou s kočárem nehneš, musíš pořádně zabrat. No dala bych ti povozit, viď
Jedno veliké plus ovšem musím udělit za spooustu prostoru v hluboké korbě i ve sporťáku, ale to je tak všechno.
Na jsem firkonem jezdila přes rok - a neměla jsem s ním jediný problém. Hluboká korba prostorná (syn tam spal do 8měsíců, pak začal vyskakovat za jízdy), podvozek se dobře skládá (dávala jsem do auta denně) a často jsem přes adaptery jezdila s autosedačkou maxicosi. Se sporťákem jsem jezdila až do března - do zimy super, a doma v něm syn spal ještě v létě - jde do úplného lehu a je prostorný. Asi 2× jsem píchla kolo, protože tu sypali chodníky ostrými kamínky a jedenkrát jsem chytla připínáček na poště (takže blbá náhoda a stane se u kdejakých nafukovacích koleček). Jediný co mě pak štvalo, že se sporťák nedá složit najednou, ale zase jako boudička a podvozek. Jinak ovladatelnost mi přišla dobrá - výhoda že je vysoký, dítě nesedí kousek nad zemí jako u jiných sporťáků. Košík prostorný, odvozila jsem kde co. Přední kolečka se mi nikdy nezasekávali.
Když jsem ho vybírala, potkávala jsem tu s ním maminky a klidně jsem je zastavila a ptala jsem se jich. Žádná ho nepohanila, tak jsem jim věřila.
V 18měsících jsem pořídila menší sporťák.
Taky mám Firkon a problém s ním nemám. S prvním dítětem jsem ho denně - někdy i několikrát - skládala a rozkládala do auta. Korba je velká, prostorná (bylo to těžký akorát v obchodech s úzkýma uličkama) a sporťák byl v pohodě po tom, co jsem reklamovala stříšku, protože mi neseděla uplně přesně. Pak už pohoda.
Ted jsem ho začala používat na druhý dítě a bylo potřeba jen vyměnit duši v kolečku. Praskla během doby nepoužívání a stání na místě více jak rok. Jinak s prvním dítětem jsem ho používala 11 měsíců, pak už mi dcera chtěla jen chodit nebo jezdit v golfkách, aby mohla sama vystupovat.
Maminky, jak na kočárku vozíte starší dítko? Koukala jsem, že na konstrukci je něco jako stupátko, ale za co se má dítě chytit? Máme ještě miminko, takže teď momentálně používáme hlubokou korbu a na delších procházkách už starší syn kňourá, že nemůže.