Fitko, jít znovu i přes bolest?

20
3.2.16 10:49

Fitko, jít znovu i přes bolest?

Ahoj ženy, vy, co cvičíte, potřebuju poradit.
V pondělí jsem byla vůbec poprvé ve fitku - jo pobavily byste se. ;) Mám trenéra (než cvičit sama a blbě to radši vůbec). Samozřejmě pro moje tělo to byl šok, včera dobrý, ale dnes o hodně horší, nemůžu se ani pořádně zasmát, jak to bolí. Mám jít i dnes, manžel (kterej cvičí hromadu let) mi tvrdí, že je to lepší přecvičit tu bolest a mě se chce brečet jen při té představě. :D Šli byste dnes nebo až zítra popř. za pár dní, má to na něco vliv? Ze začátku to bolí každýho, ne? Když člověk není absolutně zvyklej na námahu. Předpokládám, že trenér ví, co dělá a nedomlouval by se ob den, když mě sám upozorňoval, že druhej den na to, to bývá nejhorší. Jo a to jsem se nedostala ani na stroje, jen základní cviky a to ještě né dokonale (kliky s míčem atd.). Díky za odpovědi. :kytka:
P. S. Vím, můžu zavolat trenérovi a pořešit to s ním, ale zajímaly by mě zkušenosti ostatních. Jestli cvičit i přes bolest nebo počkat, až to přestane (ale to bych byla pořád na začátku, ne?)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3348
3.2.16 10:54

Jestli se nemuzes ani zasmat, tak bych nesla. Bude se ti spatne cvicit. Ale zase cekat az te nic nebude bolet taky ne. Dala bych si dva dny pauzu a pak i pres mirnou bolest sla. A nebo se poradit s trenerem a dala jen kardio…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19198
3.2.16 10:55

@SunBaby Já to vždycky přecvičím :) Jakmile vypadnu na dýl a po první (návratném)cvičení mě to bolí, tak zatnu zuby a vydržím. :mrgreen: Jestli je to správně nebo ne netuším :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3R
2829
3.2.16 11:07

@SunBaby ahoj, nahromadila se ti kys mléčná ve svalech a to bolí. Vhodné je rozcvičit, ale né silově. Doporučuji protažení s trenérem formou strečinku, dát si večer teplou vanu na prohřátí, vzít paralen a do postele. Za 2-3 dny bude dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4334
3.2.16 11:07

Rozhodně bych šla, ono to totiž přecvicíš a časem to bude dobrý, ale když nepůjdeš a půjdeš až tě to přestane bolet tak pak po cvičení budeš mít zase hroznou nálož bude se to opakovat a ničeho nedosáhneš :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
241
3.2.16 11:08

Obden přes bolest bych nešla. jsem na tom asi podobně, začínám s cvičením, v pátek jsem si zničila nohy, dva dny jsem si nemohla dřepnout, pak jsem šla v pondělí s tím, že na nohy cvičit odmítám, ještě jsem je cítila.
Jinak si osobně nemyslím, že by tě trenér měl takhle zničit hned na první hodině.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33916
3.2.16 11:08

@SunBaby chodím pravidelně takže mě nic nebolí, ale ze začátku než jsem si zvykla tak jsem bolest vždycky přecvičila, ale samozřejmě nic se nemá přehánět svalová horečka není nic moc párkrát jsem ji zažila a vím o čem mluvím :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2455
3.2.16 11:09

@SunBaby Záleží na tom, co Tě bolí. Pokud Tě bolí třeba klouby, tak bych nešla.

A před tou pondělní hodinou jsi něco dělala? Nebo jsi zcela náhle bez jakékoliv předchozí aktivity začala cvičit?

Řekla bych, že jsi v pondělí ten začátek fakt přehnala. Pokud začínáš úplně od nuly, tak bych si asi být Tebou ten den volna ještě dopřála.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marketa Divis
3.2.16 11:21

Taky záleží, jaké partie si cvičila? Musíš ten sval nechat zregenorovat. Proto bys měla cvičit jinou partii. Já si říkám, co bolí, to roste :D takže poznám, že jsem trénink nešidila :)

• Citovat
  • Upravit
7527
3.2.16 11:22

Ono takhle od počítače ti nikdo moc neporadí, záleží na tom, jaký má trenér plán, jak moc jsi byla na začátku zahřátá, jak moc a jak kvalitně probíhal závěrečný strečink a co má trenér na dnešek v plánu. Takže zavolej trenérovi a domluv se sním. Já teda můžu říct, že když jsem začala cvičit Jillian, tak to pro mě bylo maso, ale tím, že jsem se na konci pořádně protáhla, tak jsem sice ty svaly cítila, ale nebylo to tak tragický aby mě bolel každý pohyb. Pokud s tebou trenér pořádně neprotahuje a nakládá ti víc, přemýšlela bych o jeho výměně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
3.2.16 11:27

Jinak máme doma holčičku a zrovna dnes těch 6,5 kilo po mě pořvává, že se chce nosit :D a je to lepší, když se víc hýbu, už to není tak hrozné. Jinak začala jsem kolem na zahřátí i na konec, po kole protažení (jak ve škole :mrgreen: ), potom kliky (dámský a s míčem :oops: ), dřeby (s kotoučema pod patama), prkno, výpady… Jako žádné stroje ani asi nic extra náročnýho, jen jsem prostě nikdy necvičila. Mám sklony k lemření a po více dnech bych už se nemusela dokopat + synchronizace s hlídáním malé…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
3.2.16 11:29

Když to tak po sobě čtu, tak to potřebuju jako sůl… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3678
3.2.16 11:52

@SunBaby určitě jdi cvičit, chce to pravidelnost, tělo si zvykne a pak to nebude taková darda, já jsem většinou chodila 3 dny cvičit den dva pauza a pak zase 3 dny cvičit, anebo cvičit každý druhý den. Jinak pokud další den nejdu cvičit a mám bolesti, které popisuješ, tak si udělám protažení a je to hned lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7527
3.2.16 12:00

@SunBaby to není nic tak hroznýho, jdi, řekni že tě všechno bolí, měl by to upravit a doma druhý den si udělej ty protahovací cviky, bude to lepší uvidíš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
3.2.16 12:21

Ja byla taky po prvnich lekcich na odpus total a sla jsem cca za 2 tydny se to srovnalo. I ted kdyz treba tyden nejdu tak me boli stehna. To k tomu asi patri no

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková