Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@martina1977 0% na přirozené protože, když jsme byli na IVF tak žádná embryo neuchytilo při přiložení spermie a proto nám řekli že přirozeně neotěhotníme. Jen pomocí umělého oplodnění máme šanci.
@cockovafazol ahoj, já jdu 21.8 teprve na vyšetření ke gynekologovi a na potvzení těhotenství. Dneska právě začínám 7týden, nevolnosti mám většinou večer přes den je to v pohodě akorát jsem více unavená. Zvláštní chutě zatím nemám ale jím více zdravě ovoce, zelenina a kvašáky. Sladké teďka vůbec nejím, a když si můj dá kávu tak ji dlouho z něho cítím. Jo a nesnáším vůně čisticích prostředků. Jinak myslím že to je v pohodě, ale těším se na středu. ![]()
@cockovafazol ahojky, ja zatim dobrý, sice jsme 2× navštívili pohotovost, ale prcek byl ok. Na kontrolu jdu az příští týden. Ted jsem 9+4. A co ty jak se daří? Bříško už roste? A co to bude už viiiis? ![]()
@zaba.zaba tak super, dávej vědět, jak pokračujete! ![]()
@Moniseeek":https://www.emimino.cz/…l/moniseeek/ Taky jsem pořád jezdila na pohotovost, ale říkám si, že radši několikrát jet, než něco zanedbat.
U mě dobrý, ve středu končím 22tt, prcek už ukázal pindika a břicho mám už dost velké, ale nikdy jsem nebyla hubenour
. Hematomy už nemám a placenta se mi taky zvedla z porodních cest, takže tak od 16tt už vůbec nekrvacim, jen ve 20tt jsem jednou zaspinila, ale bylo to po screeningu v nemocnici, který trval hodinu, tak to asi bylo z toho. ![]()
Přeju moc štěstíčka, ať se vám, holky, s prckama daří ![]()
@cockovafazol no sak jo říkali mi raději 5× do týdne než jednou a pozdě. Jednou si me tam i chtěli nechat ale nakonec me pustili. Tak uvidime snad bude dal bojovat. Jeee pindika tak gratuluju to by jsme taky chtěli první pindika
no jako me prijde ze uz ted mam bricho a to jsem v začátku, uz se me 3 ptali jestli jsem v tom. Nechci to ještě rikat ale nekdy opravdu musim zatahovat bricho nebo si brat volné veci
tak to je super ze uz nekrvacis
ted uz bude jenom dobře
děkuji a tobě at se také daří ![]()
Ahoj, dneska mám za sebou vyšetření u gynekologa a řekl mi jsem 6+3 na ultrazvuku jsem viděla jak našemu Dumbu Joho tluče srdíčko
. Na velký ultrazvuk jsem objenaná až 11.10 sice je to za dlouho, ale jsem ráda že malý se má dobře.
A jsem moc ráda, že mě doktor nechá na rizikovém těhotenství. Po IVF a pak přirozeně otěhotnět, když jsme se snažili dlouho, tak nechce riskovat. ![]()
@zaba.zaba teeedaa gratulujuu
tak jen tak dál at se daří jak prckovi tak tobě. Ja jdu 9.9. Na první screening tak snad bude vše ok. Je to za dlouho tak se sem tam bojim co tam ten prcek dělá. Dnes jsem 10+6 ![]()
@Moniseeek tak to už máš zachvíli. Pojede s tebou přítel/manžel? Nejsi sama kdo se bojí co tam prcek dělá. Ale snažím se ho vnímat, například když mě bolí v podřišku, jsem u toho tak nervózní jestli je ok. Ale doktor mi řekl že pokud nekrvácím není důvod proč bych se měla stresovat. Jsi o 4 týdny dál, zvracíš nebo je to ok a máš už nějaké zvláštní chutě? Já mám teďka čich jak policejní pes cítím vše mnohonásobně a musím před tím utílat. Vícekrát se mi z vůní udělalo špatně od žaludku. Ranní nevolnosti nemívám, ale přes den a hlavně večer to je zážitek. Jo a dělá mi špatně maso, musím zkusit jestli ho pozřu když bude uděláno na páře. Přibrala si už něco nebo se držíš na své váze? Já mám pořád stejně ale některé kalhoty nedopnu přes břicho. Takže je fajn, že je horko tak volím variantu šaty. ![]()
@zaba.zaba abo pritel jde semnou
no ja trpívam zle mi je kazdy den ale spise taknod 17hod ale nezvracim jen se mi strašně brká po každém jídle. Takže mam strach uz cokoliv sníst at mi není těžko. Jinak pribrala jsem dost ale je to vsechno tema hormonama mam nahoře skoro 10kg ale to uz jsem mela nahore nez jsem byla těhotná. Doktor mi rikal ze to je s tech injekci. Jsem z toho dost na nervy protpze je mi vsechno male, ale rikam si co bych pro toho prcka neudelala, takže dietu drzim az po porodu
taky nosim šaty a všechno volnější at mi nejdou videt špeky
no jinak taky se snažím ho vnimat, kdyz me boli v podbřišku tak si ho hladim nekdy rikam at me furt nezlobí
no snad uz to zvládne az do samého konce ![]()
@Moniseeek neboj, to já někdy brkala i pět minut než se to srovnalo. Pomohlo mi po jídle nic nedělat a natáhnout se na postel. A nebo když už je mi moc zle dám si buď lízátko proti nevolnostem nebo ze zdravé výživy bombón s příchutí citrónu či zázvoru. A když ti je vše malé neměj z toho nervy, spíš to ber co si na sebe můžeš nového koupit.
Já jsem si oblíbila nákupy v sekáči a najdou se tam fakt pěkné kousky za skvělé ceny. ![]()
Ahoj holky, můžete mi napsat vaši zkušenost s IVF ve FN? Zajímá mě jak probíhá komunikace, lékaři, jakou kvalitu embryii mrazí, jaká vyšetření provádí, cena IVF s ICSI, prodloužená kultivace, mrazení a jak probíhá celkově IVF. Nyní navštěvují IVF Clinic, mám za sebou 3 IVF a uvažuji o změně. V Clinic jsou dost přísní a mrazí pouze expandovane blastocysty nebo hatchujici blastocysty. Vždy máme do mrazáku pouze jedno embryo, takže moc pokusu neni. Omlouvám se za anonym, ale zatím chci být v utajení
.
Ahoj to ses asi jedina co pises o ivf clinic, ze jsou prisni
..asi vi co delaji a urcite mrazi jen to nejvhodnejsi, protoze kdyby mrazily i ty horsi tak to stejne nevyjde..jeste Tebou bych pockala i kdyz mas vzdy jen jedno..bude to jednou to pravy..fn mrazi vse i ty horsi a je jim jedno jestli to vyjde nebo ne..je to tam posledni dobou jak na bezicim pase a tak jak se starali o Tebe v ivf clinic tak urcite nepocitej s tym ve fn myslim tim pristup apod..
Dochází nám peníze, takže se toho pravého třeba ani nedočkám. Jsem bez vejcovodů, takže otehotnim pouze přes IVF.
Ahoj jsem taky bez vejcovodu takze jsem na tom stejne
.nevzdavej to je hodne smutny, ze po nas chcou jeste penize zvlast kdyz to mame ze zdr. duvodu..jeste mas posledni pokus na zdr. pojistovnu? napsala jsem Ti jen svuj nazor uz bych nevkrocila do fn. ten pristup co je v ivf clinic se neda ani na jedno procento srovnat s fn..
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.