Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj, chodila jsem do FN i Ivf Clinic kdyby ti něco zajímalo bližšího napiš. Za mě samozřejmě osobnejsi přístup v ivf clinic bez FN. Ve FN ma každý doktor jiný přístup. Za mě nejlepší pan dr. Vodička, bohužel nejde chodit jen k němu. Jinak je to takový pokus, omyl… celkově o něco levnější a opravdu mrazí i o něco horší kvalitu. 1 IVF ve FN úspěšně máme dceru, poté několikrát KET a bez úspěchu. Přešla jsem do ivf clinic bohužel už bez jednoho vejcovodu, endometrioza 4 st, AMH 0.04. Pár pokusu zkoušeli a vždy jsme došli jen k OPU nebyly vejce. Potom další laparoskopie a měsíc po ní jsem otěhotněla přirozeně. Koukala jsem na to jak puk i mudri. 😁. Teď jsem 25 tt právě sedím na tehu cukrovce. Kdybych měla posledni pokus ivf jela bych do Brna do Heliosu, nacetla jsem toho hafo a myslím že jsou největší profíci. Já zatím řešila Olomouc kvůli dojíždění, jsem místní. Omlouvám se za roman, moc vám přeji uspech ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj holky, můžete mi napsat vaši zkušenost s IVF ve FN? Zajímá mě jak probíhá komunikace, lékaři, jakou kvalitu embryii mrazí, jaká vyšetření provádí, cena IVF s ICSI, prodloužená kultivace, mrazení a jak probíhá celkově IVF. Nyní navštěvují IVF Clinic, mám za sebou 3 IVF a uvažuji o změně. V Clinic jsou dost přísní a mrazí pouze expandovane blastocysty nebo hatchujici blastocysty. Vždy máme do mrazáku pouze jedno embryo, takže moc pokusu neni. Omlouvám se za anonym, ale zatím chci být v utajení.
Ahojky
Také jsem bez vejcovodu. my přešli z fn Olomouc do Clinic. Ve fakultce jsem podstoupila dlouhý a krátký protokol, vždy 4 vajucha ale nikdy nic z toho nebylo a kvalita vždy B
V Clinic jsem Machymu dávala zprávy z fn, ale jen kroutil hlavou co tam semnou prováděli
. V Clinic jsem podstoupila minimalku (bez pojišťovny a platili jsme kolem 23 tisíc
). Měla jsem 2 folikuly ale bylo jen 1 vajíčko. To se podařilo oplodnit a 3 den mi ho transfer ozvali jako osmibuněčné. Dnes mi tady 13 měsíční chlapeček Brunik
Holky držím všem pěsti ať se na vás také usměje štěstí
Ahoj holky, kdyby některá z vás potřebovala ovitrele mám dva volné, expirace 2/2020 ![]()
Všem, které se snaží moc držím palce ![]()
Tak holky prodavam svuj názor
Chodily jsme 2 roky do ivf clinic, nekolikrat jen iui bez uspechu, ivf vubec nenabidly, a to uz vedely ze mam 1 nepruchozi vejcovod… Tak jsem se nasrala, presly nsme do fnol, a hned jsme sly na ivf zatim naprostá spokojenost vzdy na me vysel mudr. Vodicka, taktez mi delal i opu, i transfer, zistkal 5 vajicek, z toho zbylo na zavedeni 1 5ti denni blastokcida a mame 1 sněhuláka… Ted cekame na vysledek, jsem 9dpo transferu tak uvidime
Nekdo mize mit jiny nazor, toto je muj osobni
Hezky den
Holky, díky za názory. Po novém roce se objednám na nezávaznou konzultaci a uvidím co mi nabídnou a jaký by byl u nich postup. Změna někdy pomůže i po psychické stránce, tak uvidím. Koukala jsem na ceník FN a Clinic. Kdybych řešila minimalku, tak bych dala šanci FN vzhledem k cenám…
Uvidis pro co se rozhodnes… Pro me je fakt lepsi fn, pristup tam je taky super je tam vse po ruce, i v laboratorní casti jsou super, tam se třeba chodí na krev, nebo je tam embrolog a atd zákrok. salek, laborka atd
za me rozhodně lepsi po vsech strankach i cenove fakultka 😊 pak dej vexet pro co jsi se rozhodla a kde budeš docházet
@Burianka94 píše:
Tak holky prodavam svuj názor
Chodily jsme 2 roky do ivf clinic, nekolikrat jen iui bez uspechu, ivf vubec nenabidly, a to uz vedely ze mam 1 nepruchozi vejcovod… Tak jsem se nasrala, presly nsme do fnol, a hned jsme sly na ivf zatim naprostá spokojenost vzdy na me vysel mudr. Vodicka, taktez mi delal i opu, i transfer, zistkal 5 vajicek, z toho zbylo na zavedeni 1 5ti denni blastokcida a mame 1 sněhuláka… Ted cekame na vysledek, jsem 9dpo transferu tak uvidime
Nekdo mize mit jiny nazor, toto je muj osobni
Hezky den
Ahoj o ivf sem si rekla v clinic nebyl problem.ze zacatku sem si taky myslela, ze ve fn je vse super ale neni tam je super jen dr. Vodicka. jenze bohuzel to neni jen o dr..pristup katastrofa..sli jsme do clinic a jsme spokojeni i se sestrami a hlavne embryologama…na testiku uz by melo byt neco videt po 8 dnech..preji hodne stesti ![]()
Ahoj holky, vidim ze tu řešíte co a jak je lepší. Nemůžu porovnavat, ale napíši aspon svůj příběh. Chodili jsme do CAR Zlin z tama jsme utekli, protoze Zlin je jen pračka na penize a žádný postup. A odešli jsme právě do Fn Olomouc, přítel měl pomalejší spermie jinak oba ok. Sli jsme do ivf a hned napoprvé se to povedlo, jen bohužel v 7tt jsem o to přišla. Meli jsme jednoho mrazacka kvality B, C. Tak jsme hned šli na ket, a opět se hned zadarilo a bojuje statečně stále a snad dobojuje az do konce. Momentalne jsem 16+3, je pravda ze jsme protocili asi vsechny doktory a doktorky, ale ve většině případů se o me staral dr. Hejtmanek a muzu říct ze uz první konzultace u něho, když jsme tam přišli, jsem se cítila dobře a měla pocit, ze tentokrát se vše podaří. Byl i u mého transferu i u opu. Tak všem držím palečky a snad se vam hned zadari a budete taky spokojeni.
Ahojky, momentálně máme za sebou 3 KET z 1.IVF ve Zlíně u pana Křenka. Až po druhém biochemickém těh. nás poslali na genetiku, kde mi zjistili leidena. Vzhledem k tomu, že poslední pokus zřejmě nevyšel, tak uvažujeme o FN Olomouc. Za mě, mám strach, že to cestování nedám. To cestování Zlín-Olomouc a ty spoje na autobusy a vlaky jsou strašné, plus moje zaměstnání- prodavač v Lidlu, moc nepomáhá.
Byl by to zřejmě náš poslední pokus jak mít dítě. Tak nás zajímá, jak často jsou návštěvy, jak dlouho trvá objednací doba ke konzultaci. Věřím, že to bude hodně podobné jako ve Zlíně a už teď vím, že 3× týdně do Olomouce jet nemůžu, leda bych tam spala. Jinak jsem v Olomouci nikdy nebyla, takže ani nevím, jak se tam dostat, kde to najít a tak. Díky za info.
@Bludicka21 ahojky… Tak objednaci doba trva cca 3 tydny nez te pozvou na konzultaci, a potom jestli ri doporuci IVF tak ja to mrla takto… 2den ms jsem jela na ultrazvuk a ptedepsaly mi injekce pak jsem jrla na kontr. Ultr. 5 den, pak jeste 8 den, a mezi tema kontroloma jsem distaavala dalsi i jrkce at mi poradne dozraly vajicja… 10 den jsem sla na opu, a 15 den na transfer vajicek… Mej se hezky
Ale jinak fn 100% doporučuji, jsou tam suoer, a ceny taky solidni ![]()
Je sice pravda ze nam ted 1ivf nevyslo ale to nei nic. Neobvyklého, to se stava
@Burianka94 3 týdny to je fofr. Já vím určitě, že půjdeme do IVF. Tak to vypadá, že se objednám na leden. Ale až 3× týdně na kontrolu to nedám. Mám jen 2 dny v tydnu volno. To vypadá na vyhazov z práce skrz IVF, které se nemusí podařit. Ale moc děkuji za info. Pozitivní je to, že to jde rychle.
@Bludicka21 jde to rychle a jsou fakt super, muzes se s nima donluvit na neschopence a to hned v ten den jak oujdes na prvni ultr. Taky mi to tak daly, a nemely s tim problem, a jestli se tak domluvis, tak budes na neschopence az do stanoveni tehu a potom popripadne i dal jestli mas treba tezke povolani, ja zreba delala servirku 12h na nohou tak bych byla cele tehu kdyby to vysko, ted nas bude cekat ket dalsi mesic
@Bludicka21 Ahoj, taky pracuji v Lidlu, takze uplne chapu, ze neni jednoduche zkloubit tuto praci s návštěvy lekare, ale jde to. U prvniho IVF jsem byla na neschopence od začátku stimulace, takze jsem nemusela resit nejake prehazovani smen a tak. A ted u druheho IVF jsem se domluvila se sefem a na neschopenku jsem sla az po OPU. Mluvila jsem s nim o tom, co to obnáší a ze tech kontrol u dr. bude vic a mela jsem od nej plnou podporu. Jinak za me fn urcite doporučuji ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.