Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Zelnicka píše:
To není pravda.. Pokud by byl kluk dobrý, tak je 5 let úplně akrotat, pak už ho jen tak někam nevezmou
Já myslela, že v pěti letech má dítě sportovat pro zábavu a má být hlavně všestranné. A hlavně se má s radostí hýbat. A ne že maminka nebo tatínek v pěti letech rozhodnou, že z něj bude další Nedvěd nebo Jágr. Fakt nechápu tohle myšlení. Že je potřeba dítěti za každou cenu nacpat nějaký konkrétní sport. A s tím tunu tréninků a zápasů, kam se chodí vystavovat a chlubit ambiciózní rodiče. Nic proti ale měla jsem tu čest vidět jak fotbalové tak hokejové zápasy takových špuntů v nejmenovaných pražských klubech a bylo mě z toho dost nevolno:nevim:
@P4ja píše:
Já myslela, že v pěti letech má dítě sportovat pro zábavu a má být hlavně všestranné. A hlavně se má s radostí hýbat. A ne že maminka nebo tatínek v pěti letech rozhodnou, že z něj bude další Nedvěd nebo Jágr. Fakt nechápu tohle myšlení. Že je potřeba dítěti za každou cenu nacpat nějaký konkrétní sport. A s tím tunu tréninků a zápasů, kam se chodí vystavovat a chlubit ambiciózní rodiče. Nic proti ale měla jsem tu čest vidět jak fotbalové tak hokejové zápasy takových špuntů v nejmenovaných pražských klubech a bylo mě z toho dost nevolno:nevim:
Taky to nechci, max pro zábavu. Viděla jsem trénink mladých kluků a hnus ![]()
Šla bych se podívat do konkrétních klubů. Úroveň asi záleží na místě, to chce taky zjistit. Holku jsme dali na moderní gymnastiku kde to mělo být volnější. Trénink asi ano, nicméně času to zabere mnoho. A vymanit se z toho nejde, protože pokud cvičí estetiku, kdy je jich 6 až 8 ve skupině tak to nejde nejít a nenaučit se. Pak by nemohl nikdo, jsou jedna na druhé závislá v choreografii. Takže závodní sezóna je každý víkend závody. A prostě nemáme na výběr. Nicméně ji to baví a to je pro nás nejvíc.
Kamarádky, které mají chlapce na fotbale či hokeji dopadly obdobně. Jedná se totiž o týmové sporty.
Fotbal i hokej souhlasím s tím, že 5 až 6 let je ideální věk. Pak už kroužky při škole, to obyčejně nejde do těch závodních rovin každý víkend zápas.
Finančně náročný je již každý sport. Obyčejně se všude dopravujes sama. Pak jídlo. Do toho extra trénink a soustředění. U nás například povinná příprava 14 dní přes léto, která vyjde na cca 8000 Kč.
Nejlepsi je fotbal i hokej plus nejaky doplnkovy sport oni se v 13ti rozhodnou…a hlavne neustala sportovni aktivita v rodine…ano je to ponekud casove a finance narocne ale jsou to nase(vase)deti… A o to tu jde že…
![]()
@Payus Fakt a v jakém týmu hraje? Pokud má talent mohl by to někam dotáhnout ![]()
@P4ja No pokud byl podle tebe trénink těžký, nediv se, ono pokud myslíš Slávii či Spartu, tak tyto týmy hrajou EL a LM tudíž chtějí dobré fotbalisty, chtějí je trénovat hezky od začátku…