Fotky dětí na socialních sítích

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Kamikadze
31.3.17 19:47
@Krtiinka píše:
Ahoj vsem :andel:, zajimal by me vas nazor na tohle tema. Posledni dobou me udivuje jakysi „trend“ zverejnovat vsechny fotky na facebooku a podobne. Musim teda rict ze sama FB mam, ale vyuzivam ho pouze ke kontaktu s kamarady, jedna profilova fotka a nic dalsiho. Jenze co jsem si tak vsimla, tak nektere maminky tam sdeluji sve tehotenstvi snad hned jak se to dozvedi, dale doplnuji fotkami ze vsech ultrazvuku az po fotky deti nahatych ve vane a vubec s takovou tematikou. Predem rikam, ze nikoho takoveho neodsuzuji, je to kazdeho vec, jak naklada se svym soukromim. Jen by me zajimal nazor jinych. Ja osobne povazuji takove veci za dost intimni a kdyz bych se s tim chtela nekomu pochlubit, tak pouze blizkym pratelum, proto tak uplne nechapu co nekoho vede k vystavovani takovych informaci na soc.site :nevim:

degenerace, nedostatecne silny jedinec bez sveho rozumu, sebevedomi atd.

• Citovat
  • Upravit
531
31.3.17 20:03

@spagetka já bych to vlastně ani nenazvala,,přátelé" - na FB jsou to spíše známí - z VŠ, kolegyně z práce, atd. - vlastně ho používám spíše jako profesní profil kvůli událostem, společné skupině, zase nemám potřebu kolegyně mazat, jen upravím nastavení tak, abych nemusela vídat jejich 20 fotek denně, vlastně je mi to jedno, ať si každý sdílí, co chce, ale vážně by mě zajímalo, co to s psychickou těchto dětí udělá za pár let. :nevim:
FB a další soc. sítě jsou jen takovou hrou na život, mám ho, protože mě baví odebírat National Geographic, BBC, být součástí cestovatelských skupin,…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
408
31.3.17 20:09

Deti jim za to jednou urcite podekuji, navic nejde jen o to, ze to vidi nebo nevidi „pratele“. Co date na internet, stava se majetkem internetu, nikdo vam nezaruci, ze i kdyz se ucet zrusi nebo fotky smazou ze „nekde“ stale nejsou, coz by mi taky hodne vadilo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2540
31.3.17 20:10

@orizuri Jasně, to chápu. Já myslím že FB je v něčem naprosto geniální, jak propojuje lidi, nabídne ti přátele přátel, že je můžeš znát a ty najednou koukáš, a jo, vždyť to je ten a ten, neviděla jsem ho 20 let, měla jsem ho ráda…A můžeš ho jednoduše kontaktovat, pokud chceš. On se rozhodne, zda o kontakt s tebou stojí. Nemusíš nikde složitě pátrat ;) Ale holt je to o lidech, jako všechno. Někdo bude sdílet věci co uzná za vhodné s lidmi co uzná za vhodné a někdo si nastaví veřejný profil a vystrčí na něj svoje bradavky, práskne svou výplatu i milence :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
31.3.17 20:12
@Krtiinka píše:
Ahoj vsem :andel:, zajimal by me vas nazor na tohle tema. Posledni dobou me udivuje jakysi „trend“ zverejnovat vsechny fotky na facebooku a podobne. Musim teda rict ze sama FB mam, ale vyuzivam ho pouze ke kontaktu s kamarady, jedna profilova fotka a nic dalsiho. Jenze co jsem si tak vsimla, tak nektere maminky tam sdeluji sve tehotenstvi snad hned jak se to dozvedi, dale doplnuji fotkami ze vsech ultrazvuku az po fotky deti nahatych ve vane a vubec s takovou tematikou. Predem rikam, ze nikoho takoveho neodsuzuji, je to kazdeho vec, jak naklada se svym soukromim. Jen by me zajimal nazor jinych. Ja osobne povazuji takove veci za dost intimni a kdyz bych se s tim chtela nekomu pochlubit, tak pouze blizkym pratelum, proto tak uplne nechapu co nekoho vede k vystavovani takovych informaci na soc.site :nevim:

někteří lidé si bez FB s prominutím, ani neupšouknou. Nepotřebuji svůj život sdílet na síti, FB nemám a nechci. Mé soukromí je mi vzácné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
31.3.17 20:16
@Doe_Jane píše:
Já sdílím normálně fotky své i rodiny (jsme všichni oblečení) ale mám jen 60 přátel a nikdo jiný to vidět nemůže… záleží na každém jak si chrání soukromí, některým pravda člověk vidí i do ložnice a to je ani nemusí mít v přátelích :D :D

Chachachacha :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
31.3.17 20:17
@Krtiinka píše:
Deti jim za to jednou urcite podekuji, navic nejde jen o to, ze to vidi nebo nevidi „pratele“. Co date na internet, stava se majetkem internetu, nikdo vam nezaruci, ze i kdyz se ucet zrusi nebo fotky smazou ze „nekde“ stale nejsou, coz by mi taky hodne vadilo :think:

Přesně tak, co cloud schvátí, už nikdy nenavrátí ;) :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6661
31.3.17 20:55
@Doe_Jane píše:
Já sdílím normálně fotky své i rodiny (jsme všichni oblečení) ale mám jen 60 přátel a nikdo jiný to vidět nemůže… záleží na každém jak si chrání soukromí, některým pravda člověk vidí i do ložnice a to je ani nemusí mít v přátelích :D :D

Tak to je ten obecně vžitý omyl. Internet vůbec není anonymní a vše, co tam dáš, už je v jiných rukách a u FB se na to můžeš přímo spolehnout. Lidé strašně lehce odhalují své soukromí. My (já s manželem) si ho naopak hodně chráníme a chráníme i naše děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3224
31.3.17 21:01

@Krtiinka já nevidim nic špatneho na sdilení fotek s přáteli… ale upřímně zrovna fotky dětí mě také nezajímají.. ale třeba sdílím fotky z dovolených kde je „co vidět“ nebo když je naka srandovni…nebo koukám jak vypadají spolužaci po X letech aopod…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Doe_Jane
31.3.17 21:09
@bartsch píše:
Tak to je ten obecně vžitý omyl. Internet vůbec není anonymní a vše, co tam dáš, už je v jiných rukách a u FB se na to můžeš přímo spolehnout. Lidé strašně lehce odhalují své soukromí. My (já s manželem) si ho naopak hodně chráníme a chráníme i naše děti.

no ty jiné ruky jsou konkrétně kdo? koho zajímají fotky mých dětí? veřejnost se k tomu nedostane, určitě ne snadno.. ve školce je na stránkách víc fotek dětí než má většina rodičů na FB

• Citovat
  • Upravit
3998
31.3.17 21:11

Já na FB fotky dětí mám - s rodinou, z oslav, dovolených, soutěží, se zvířaty. Ale jsou to asi tak stejný fotky jako jsou na zájmových webech nebo na volně přístupném webu školky a školy. Nevnímám to jako intimní. Myslím, že tím přátele nezahlcuju, naopak mi o fotky píšou:-)). Já si fotky kamarádek s dětmi prohlížím ráda. Jediný co mi přišlo nadbytečný je vždycky lavina fotek vysvědčení, to mě moc nebere…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
31.3.17 21:12

Přidám se do diskuse. Fb jsem zrušila úplně. Zabírá moc času který nemám na to abych hledala kdo se jak má a nemá. Fotky tipu jídlo na talíři k chlubí ne děkuji nemusím vědět vše. Když jsem zveřejnila foto dřív jen tak někdy, přilétl komentář no konečně a na to si říkám že fotka patří do alba na památku. Fotky dětí? Bez jejich vědomí? Až vyrostou ať se fotí samy. Musím říct že co jsem fb zrušila se mi strašně ulevilo cítím se víc svobodná. Mám mejl a kdo chce ať zavolá a Messenger funguje jako aplikace i bez fb :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6661
31.3.17 21:18
@Doe_Jane píše:
no ty jiné ruky jsou konkrétně kdo? koho zajímají fotky mých dětí? veřejnost se k tomu nedostane, určitě ne snadno.. ve školce je na stránkách víc fotek dětí než má většina rodičů na FB

Jojo :mrgreen: Já se tě ajťákům nedivím, že se jen uchechtávají, můj muž si zase klepe na čelo, když mu některé komentáře přečtu :mrgreen: Jeho komentář ale nezveřejním, to by se některým nelíbilo :mrgreen:
Pokud ve škole nebo školce zveřejňují fotky dětí, rodiče musí dát písemný souhlas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
31.3.17 21:19
@bartsch píše:
Tak to je ten obecně vžitý omyl. Internet vůbec není anonymní a vše, co tam dáš, už je v jiných rukách a u FB se na to můžeš přímo spolehnout. Lidé strašně lehce odhalují své soukromí. My (já s manželem) si ho naopak hodně chráníme a chráníme i naše děti.
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
31.3.17 21:24

@Krtiinka TAKY JSEM V TOMHLE SMĚRU HOOODNĚ UBRALA. ZA PRVÉ - SOUKROMÍ NADE VŠE A DNESKA NEVÍŠ, KDO SE TI KDE NABOURÁ, BYT MÁŠ TEORETICKY FCB. BLOKLÝ.
A ZA DALŠÍ - POSTUPNĚ MI DOCHÁZELO, JAKÉ STUPIDITY NEBO KLAMY TAM NA SEBE LIDI ZVEŘEJŇUJÍ. A ŽE NECHCI DOPADNOUT TAKY TAK. TAKŽE DNESKA POUŽÍVÁM FCB JEN K SOUKROMÝM CHATŮM.
PARDON ZA CAPS LOCK, UŽ SE MI NECHCE PŘEPISOVAT.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová