Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@brumdinka píše:
@blumen souhlas s @lucenka navic nektere jste vylozene paranoidni co si asi tak myslis ze fb bude delat s fotkou nekoho z horni dolniFakt nejste tak dulezite damy
S tvým názorem se ztotožňuji. Jestli si někdo myslí, že je středobodem vesmíru a pupkem světa, tak opravdu ne. Po odstranění fotky bych volala jedině v případě, že by byla záměrně urážlivá, byla jsem vyfocená v situaci jako třeba na záchodě atd. Např. místní rádio jakožto pořadatel plesu nás dalo na fb. No a co jako? Někdo to zneužije, že Tiger-lily byla na plese? ![]()
Buď v klidu, můj chlap dal jednou na fb mou nahou fotku před „akcí“
sice ji asi po třiceti minutách z fb stáhli, ale viděla to hromada lidí (a někteří si ji stáhli do telefonu)
![]()
@blumen píše:
@brumdinka mam dojem, ze tu ses v mensine
bych neřekla… a jestli Ti to tak připadá takjen proto, že ostatní se k takový hlouposti co tu píšete radši ani nevyjadřujou..
@Tiger-lily píše:
S tvým názorem se ztotožňuji. Jestli si někdo myslí, že je středobodem vesmíru a pupkem světa, tak opravdu ne. Po odstranění fotky bych volala jedině v případě, že by byla záměrně urážlivá, byla jsem vyfocená v situaci jako třeba na záchodě atd. Např. místní rádio jakožto pořadatel plesu nás dalo na fb. No a co jako? Někdo to zneužije, že Tiger-lily byla na plese?
Dík už nejsem v menšině ![]()
@brumdinka No vy kterým to nevadí tu diskutujete už hodiny, zatímco ostatním většinou stačí v jednom příspěvku říct, že by jim to vadilo.
Ahoj, zakladatelko, me osobne by to take vadilo a moc. A pravo na zverejnovani fotek cizich lidi clovek nema. Holky, slysely jste nekdy o GDPR? Neni to jen o bankach apod. Vite, ze majitel FB byl na koberecku kvuli tomu, neverejna data (jak pisete) slo pomerne lehce ziskat tretimi stranami, ktere toho vyuzily? Ze uz ted FB celi mnohamilionove zalobe kvuli GDPR? A propos, jak si muzete byt jiste, ze clovek, ktery na svuj FB profil umisti foto s Vami, nema FB jak vitrinu?
@Almanach píše:
Ahoj, zakladatelko, me osobne by to take vadilo a moc. A pravo na zverejnovani fotek cizich lidi clovek nema. Holky, slysely jste nekdy o GDPR? Neni to jen o bankach apod. Vite, ze majitel FB byl na koberecku kvuli tomu, neverejna data (jak pisete) slo pomerne lehce ziskat tretimi stranami, ktere toho vyuzily? Ze uz ted FB celi mnohamilionove zalobe kvuli GDPR? A propos, jak si muzete byt jiste, ze clovek, ktery na svuj FB profil umisti foto s Vami, nema FB jak vitrinu?
Tak snad víš, koho máš v přátelích
a jinak nejsem žádná „celebrita“, abych musela řešit, kdo všechno na netu mě uvidí a následně se kvůli tomu hroutila.
@Almanach píše:
Ale právo na zveřejnění cizích fotek člověk má… Na ty se moc nesahalo, pokud se jedná o použití jednotlivcem pro soukromé účely.
https://www.irozhlas.cz/…05231704_ako
@Tiger-lily @brumdinka přesně, dnes na netu najdeš i pro mě mnohem důležitější věci, které by mi vadily více, než fotky. Třeba rodné číslo. Protože jak píšeš, stačí se dostat do nějakého rejstříku a je to. Takže fotky z FB by mě netankovaly.
Pokud na fotce nevypadam jako idiot a není u toho moje jméno, tak je mi to fuk, to se v záplavě milionů fotek na fcb ztratí. ![]()
No a je vám jasný, že se může stát, že když si vydupete, aby fotky stáhla, že je vloží tak znovu a vás vyřadí z okruhu, kdo fotky může vidět? nebo spíš pak jakekoli dalsi fotky, ktere vzniknou…
Já nevím nejdřív ji fotky poskytneš a pak se čertíš. Píšeš, že je pečená vařená na fb tak co si čekala? Pokud nechceš aby ty fotky někdo někam dával tak je nikomu nedávej. Jo a mrkni třeba i na instagram jestli nemá atd.
Já osobně jsem za FB ráda. Mám několik lidí co žijí v zahraničí, takže pokud chci tak tam fotky dětí i naše dávám ale taky to nepřeháním.
@brumdinka píše:
Dík už nejsem v menšině
No tak tahle diskuse mi pripomnela moji svagrovou - ta kdysi naflakala fotky naseho mimina z porodnice na FB a kdyz jsme ji slusne pozadali, aby je odstranila, tak se urazila ona i svagr…
Klidne budu za suchara, ale at si na FB cpe svoje dospele deti, moje ne.