Fotky na facebooku bez vašeho vědomí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Hanka1
5.6.18 21:05

No tak tahle diskuse mi pripomnela moji svagrovou - ta kdysi naflakala fotky naseho mimina z porodnice na FB a kdyz jsme ji slusne pozadali, aby je odstranila, tak se urazila ona i svagr… :roll:

Klidne budu za suchara, ale at si na FB cpe svoje dospele deti, moje ne.

• Citovat
  • Upravit
35438
5.6.18 21:36
@brumdinka píše:
@blumen souhlas s @lucenka navic nektere jste vylozene paranoidni co si asi tak myslis ze fb bude delat s fotkou nekoho z horni dolni :mrgreen: Fakt nejste tak dulezite damy ;)

S tvým názorem se ztotožňuji. Jestli si někdo myslí, že je středobodem vesmíru a pupkem světa, tak opravdu ne. Po odstranění fotky bych volala jedině v případě, že by byla záměrně urážlivá, byla jsem vyfocená v situaci jako třeba na záchodě atd. Např. místní rádio jakožto pořadatel plesu nás dalo na fb. No a co jako? Někdo to zneužije, že Tiger-lily byla na plese? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.6.18 21:41

Buď v klidu, můj chlap dal jednou na fb mou nahou fotku před „akcí“ :mrgreen: sice ji asi po třiceti minutách z fb stáhli, ale viděla to hromada lidí (a někteří si ji stáhli do telefonu) :lol: :oops: :lol:

• Citovat
  • Upravit
25123
5.6.18 22:50
@blumen píše:
@brumdinka mam dojem, ze tu ses v mensine :think:

bych neřekla… a jestli Ti to tak připadá takjen proto, že ostatní se k takový hlouposti co tu píšete radši ani nevyjadřujou..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
5.6.18 22:52
@Tiger-lily píše:
S tvým názorem se ztotožňuji. Jestli si někdo myslí, že je středobodem vesmíru a pupkem světa, tak opravdu ne. Po odstranění fotky bych volala jedině v případě, že by byla záměrně urážlivá, byla jsem vyfocená v situaci jako třeba na záchodě atd. Např. místní rádio jakožto pořadatel plesu nás dalo na fb. No a co jako? Někdo to zneužije, že Tiger-lily byla na plese? :lol:

Dík už nejsem v menšině :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5501
6.6.18 00:05

@brumdinka No vy kterým to nevadí tu diskutujete už hodiny, zatímco ostatním většinou stačí v jednom příspěvku říct, že by jim to vadilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
6.6.18 00:12

Ahoj, zakladatelko, me osobne by to take vadilo a moc. A pravo na zverejnovani fotek cizich lidi clovek nema. Holky, slysely jste nekdy o GDPR? Neni to jen o bankach apod. Vite, ze majitel FB byl na koberecku kvuli tomu, neverejna data (jak pisete) slo pomerne lehce ziskat tretimi stranami, ktere toho vyuzily? Ze uz ted FB celi mnohamilionove zalobe kvuli GDPR? A propos, jak si muzete byt jiste, ze clovek, ktery na svuj FB profil umisti foto s Vami, nema FB jak vitrinu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
6.6.18 01:37
@Almanach píše:
Ahoj, zakladatelko, me osobne by to take vadilo a moc. A pravo na zverejnovani fotek cizich lidi clovek nema. Holky, slysely jste nekdy o GDPR? Neni to jen o bankach apod. Vite, ze majitel FB byl na koberecku kvuli tomu, neverejna data (jak pisete) slo pomerne lehce ziskat tretimi stranami, ktere toho vyuzily? Ze uz ted FB celi mnohamilionove zalobe kvuli GDPR? A propos, jak si muzete byt jiste, ze clovek, ktery na svuj FB profil umisti foto s Vami, nema FB jak vitrinu?

Tak snad víš, koho máš v přátelích ;) a jinak nejsem žádná „celebrita“, abych musela řešit, kdo všechno na netu mě uvidí a následně se kvůli tomu hroutila.

• Citovat
  • Upravit
lucenka
6.6.18 01:56
@Almanach píše:

Ale právo na zveřejnění cizích fotek člověk má… Na ty se moc nesahalo, pokud se jedná o použití jednotlivcem pro soukromé účely.
 https://www.irozhlas.cz/…05231704_ako

• Citovat
  • Upravit
25123
6.6.18 06:05

@Almanach souhlas s @lucenka navic to tve gdpr je jen dalsi byrokratickej nesmysl..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4019
6.6.18 06:17

@Tiger-lily @brumdinka přesně, dnes na netu najdeš i pro mě mnohem důležitější věci, které by mi vadily více, než fotky. Třeba rodné číslo. Protože jak píšeš, stačí se dostat do nějakého rejstříku a je to. Takže fotky z FB by mě netankovaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
915
6.6.18 06:31

Pokud na fotce nevypadam jako idiot a není u toho moje jméno, tak je mi to fuk, to se v záplavě milionů fotek na fcb ztratí. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24995
6.6.18 06:50

No a je vám jasný, že se může stát, že když si vydupete, aby fotky stáhla, že je vloží tak znovu a vás vyřadí z okruhu, kdo fotky může vidět? nebo spíš pak jakekoli dalsi fotky, ktere vzniknou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1208
6.6.18 07:52

Já nevím nejdřív ji fotky poskytneš a pak se čertíš. Píšeš, že je pečená vařená na fb tak co si čekala? Pokud nechceš aby ty fotky někdo někam dával tak je nikomu nedávej. Jo a mrkni třeba i na instagram jestli nemá atd.

Já osobně jsem za FB ráda. Mám několik lidí co žijí v zahraničí, takže pokud chci tak tam fotky dětí i naše dávám ale taky to nepřeháním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
6.6.18 08:00
@brumdinka píše:
Dík už nejsem v menšině :)
:nevim: Tak asi je jedno, jestli menšina, nebo většina… řekla bych, že tento strach, že někdo náhodou uvidí fotku, evidentně v případě zakladatelky, která fb profil ani nemá, tak bez odkazu na její jméno, je zcela iracionální.
Kohokoliv můžu někde vidět, pochybuju, že když dotyčná odchází z domu, staví okolo fbi zátarasy, aby ji nikdo nevykouknul. Jestli se někde v okolí nachází nějaký chlípný franta, tak při dnešních technických možnostech již měl dostatek příležitostí, aby si nějakou fotku, nad kterou si po večerech mastí kládu, opatřil sám, či si postačí s představou sousedky. Pokud se jedná o strach, že by někdo viděl, že je obézní, tak tedy nevím, ale toho si snad musel všimnout už předtím a řekla bych, že to nikoho nezajímá. Je to jak náctiletí, kteří si myslí, že se na ulici každý jistě zaměří na jejich pupínek na nose.
Co se týká internetu, tak samozřejmě je důležité určité zabezpečení informací, např. o svém aktuálním pohybu, intimní fotky, hesla, piny… ale i když vezmu v potaz to, že mě někdo může lustrovat dle fb profilu, jakože se tohle běžně dělá, když se hledá např. nový zaměstnanec, tak tam nějaká fotka ze zahrádky s rodinou je úplně v pořádku a je spíš pozitivem :nevim:
No a dále spousta lidí včetně mě má na internetu normálně uvedenou svoji fotku s telefonním číslem, mailovou adresou, podle toho můžeš dál zjistit kde co. No, tak zjistíš. Za chvilku si sousedi budou připadat v ohrožení, protože vím, že se jmenují Novákovi? :nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák