Fotky na facebooku bez vašeho vědomí

3099
5.6.18 12:45

Fotky na facebooku bez vašeho vědomí

Dopředu říká, že FB ani jiné sítě nepoužívám - maximálně jako kecálky (messenger od FB…). O víkendu jsme byli na akci s kamarady a rodinou, zúčastněným jsme poslali naše fotky z akce a manžel, který FB aspoň trochu používá, přišel s tím, že sestřenka naše fotky na FB dala. Jsme tam my (v plavkách) i naše dítě. Jsem zbytečně uzkoprsá a staromodní, když mi to vadí (nevím jak má účet nastavený, kdo může fotky vidět)? Řekli byste si o jejich odstranění?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
85473
5.6.18 12:47

@czaky jo hned a stezovala bych si ji, ze me nekde zverejni bez meho souhlasu. Pravo na to nema. A smazat by je musela hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
5.6.18 12:54

@czaky jednoznačně bych si řekla. Nicméně počítej s tím, že se možná dost urazí :mrgreen: aspoň u mě to tak bylo, když jsem si řekla

• Citovat
  • Upravit
25218

@czaky Vadilo by mi to moc. Prvně bych slušně požádala ji a kdyby to nešlo, tak jak píše @blumen .
Mě takhle dala na fb známá z jedné akce, kde se pilo a bylo veselo. Nejsme alkoholici, sem tam akce a toto mi bylo hodně nepříjemné. Vymazala jsem to já, ze svého profilu (označení), ona to tam asi má, tehdy jsem fb tolik neznala a nevyznala se tolik.
Jsem uživatelka fb, ale je to pro mě komunikační prostředek, fotky dávám velice minimálně a spíš přírodu a tak (mám focení jako koníček).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1434

Pokud To to vadí, tak jí to řekni… Profifotografka se nás vždycky ptá, jestli může pár fotek vystavit a já vždy říkám, že ano. Jednou tam dala malého nahatýho, sice z boku, že nebylo nic vidět, ale mě to rozpálilo do běla a hned jsem volala! Ta představa, že nějakej úchyl si u toho dělá dobře, tak mi je blbě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5501

Ano, vadilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
5.6.18 12:57

Podle mě tedy úzkoprsá jsi. Pokud to byla akce s kamarády, ne že tedy někdo zneužil tvoje fotky k nějaké propagaci bez souhlasu atd. Klidně napiš, že nechceš, aby tvoje fotky v plavkách někde byly. :nevim: Ale osobně si myslím, že opravdu nějací lidi v plavkách nikoho nezajímají a není důvod z toho dělat kovbojku a na fb je tolik fotek, že to každý přeletí a nazdar, i kdyby se mu to zobrazilo náhodou. Krom těch nejbližších, kvůli kterým tam ty fotky třeba já dávám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
5.6.18 12:58

Ne nevadilo. Nějak nechápu, proč by mi mělo vadit zveřejnění fotek ze společné akce? 8o

• Citovat
  • Upravit
53518
5.6.18 12:58
@czaky píše:
Dopředu říká, že FB ani jiné sítě nepoužívám - maximálně jako kecálky (messenger od FB…). O víkendu jsme byli na akci s kamarady a rodinou, zúčastněným jsme poslali naše fotky z akce a manžel, který FB aspoň trochu používá, přišel s tím, že sestřenka naše fotky na FB dala. Jsme tam my (v plavkách) i naše dítě. Jsem zbytečně uzkoprsá a staromodní, když mi to vadí (nevím jak má účet nastavený, kdo může fotky vidět)? Řekli byste si o jejich odstranění?

Zeptat se tě měli. Zvlášť když jste tam víc odhalení. Ale někdo prostě tohle neprožívá a mrskne tam vše. Asi bych poprosila o smazání, kdyby mi to hodně vadilo. Já syna moc na FB nedávám a taky se mi stalo, že mě předběhl jeden příbuzný. Ale nežádala jsem o výmaz, asi bych ji tam dala sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
5.6.18 13:00
@blumen píše:
@czaky jo hned a stezovala bych si ji, ze me nekde zverejni bez meho souhlasu. Pravo na to nema. A smazat by je musela hned.

8o Jaké právo? Sestřenice není žádný subjekt a nikoho nezneužila, dala si na svůj profil fotky svých přátel. Za chvilku se člověk bude bát někoho pozvat, aby se dotyčný necítil zneužitý. nebo někoho pozvu a nebudu mu moci říct adresu, to bude ještě větší sranda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85473
5.6.18 13:00

@Tiger-lily nam by vadila jakakoli fotka, natoz fotka naseho ditete. Facebook pouzivame z jinychh duvodu nez zverejnovat nekde nase fotky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85473
5.6.18 13:01

@Tiger-lily pravo na to ale nema, tak to je. Ma zadat o svoleni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
5.6.18 13:01
@blumen píše:
@czaky jo hned a stezovala bych si ji, ze me nekde zverejni bez meho souhlasu. Pravo na to nema. A smazat by je musela hned.
Že jo? Vždyť i ve školce jsme museli
oba podepsat papír že souhlasíme se zveřejňováním fotografií na jejich internernetových stránkách. Navíc FB vlastně ty fotky vložené vlastní a kdo ví, kam se až dostanou…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3099
5.6.18 13:02

Tak jsem ráda, že nejsem sama konzervativní :mrgreen:… teď ještě vymyslet, ja jí to říct co nejvíc diplomaticky… přecejen vztahy v rodině :think:. Jako na jednu stranu pochopím, že se chtěla pochlubit svýma dětma na výletě, ale holt jsme tam my taky a my na tento způsob chlubení nejsme :nevim:. Příště holt musíme pózovat tak, abychom se ze společných fotek dali vyříznout :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85473
5.6.18 13:04

@Russet presne, muzou je pouzit nekde na reklamu, na cokoli, nezmuzes nic.

Jeden znamy ma dite, snad rok stare. Jeho manzelka ma fcb. A mu se ted v nabidce pratel objevilo jeho vlastni dite i s fotkami! Fcb mu zalozil sam profil. Nevis, co s temi fotkami delaji. Proc by mel mit nekdo prehled o nasem soukromi, s kym zijeme a schazime se atd

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák