Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Dopředu říká, že FB ani jiné sítě nepoužívám - maximálně jako kecálky (messenger od FB…). O víkendu jsme byli na akci s kamarady a rodinou, zúčastněným jsme poslali naše fotky z akce a manžel, který FB aspoň trochu používá, přišel s tím, že sestřenka naše fotky na FB dala. Jsme tam my (v plavkách) i naše dítě. Jsem zbytečně uzkoprsá a staromodní, když mi to vadí (nevím jak má účet nastavený, kdo může fotky vidět)? Řekli byste si o jejich odstranění?
@czaky jo hned a stezovala bych si ji, ze me nekde zverejni bez meho souhlasu. Pravo na to nema. A smazat by je musela hned.
@czaky jednoznačně bych si řekla. Nicméně počítej s tím, že se možná dost urazí
aspoň u mě to tak bylo, když jsem si řekla
@czaky Vadilo by mi to moc. Prvně bych slušně požádala ji a kdyby to nešlo, tak jak píše @blumen .
Mě takhle dala na fb známá z jedné akce, kde se pilo a bylo veselo. Nejsme alkoholici, sem tam akce a toto mi bylo hodně nepříjemné. Vymazala jsem to já, ze svého profilu (označení), ona to tam asi má, tehdy jsem fb tolik neznala a nevyznala se tolik.
Jsem uživatelka fb, ale je to pro mě komunikační prostředek, fotky dávám velice minimálně a spíš přírodu a tak (mám focení jako koníček).
Pokud To to vadí, tak jí to řekni… Profifotografka se nás vždycky ptá, jestli může pár fotek vystavit a já vždy říkám, že ano. Jednou tam dala malého nahatýho, sice z boku, že nebylo nic vidět, ale mě to rozpálilo do běla a hned jsem volala! Ta představa, že nějakej úchyl si u toho dělá dobře, tak mi je blbě
Podle mě tedy úzkoprsá jsi. Pokud to byla akce s kamarády, ne že tedy někdo zneužil tvoje fotky k nějaké propagaci bez souhlasu atd. Klidně napiš, že nechceš, aby tvoje fotky v plavkách někde byly.
Ale osobně si myslím, že opravdu nějací lidi v plavkách nikoho nezajímají a není důvod z toho dělat kovbojku a na fb je tolik fotek, že to každý přeletí a nazdar, i kdyby se mu to zobrazilo náhodou. Krom těch nejbližších, kvůli kterým tam ty fotky třeba já dávám.
Ne nevadilo. Nějak nechápu, proč by mi mělo vadit zveřejnění fotek ze společné akce? ![]()
@czaky píše:
Dopředu říká, že FB ani jiné sítě nepoužívám - maximálně jako kecálky (messenger od FB…). O víkendu jsme byli na akci s kamarady a rodinou, zúčastněným jsme poslali naše fotky z akce a manžel, který FB aspoň trochu používá, přišel s tím, že sestřenka naše fotky na FB dala. Jsme tam my (v plavkách) i naše dítě. Jsem zbytečně uzkoprsá a staromodní, když mi to vadí (nevím jak má účet nastavený, kdo může fotky vidět)? Řekli byste si o jejich odstranění?
Zeptat se tě měli. Zvlášť když jste tam víc odhalení. Ale někdo prostě tohle neprožívá a mrskne tam vše. Asi bych poprosila o smazání, kdyby mi to hodně vadilo. Já syna moc na FB nedávám a taky se mi stalo, že mě předběhl jeden příbuzný. Ale nežádala jsem o výmaz, asi bych ji tam dala sama.
@blumen píše:
@czaky jo hned a stezovala bych si ji, ze me nekde zverejni bez meho souhlasu. Pravo na to nema. A smazat by je musela hned.
Jaké právo? Sestřenice není žádný subjekt a nikoho nezneužila, dala si na svůj profil fotky svých přátel. Za chvilku se člověk bude bát někoho pozvat, aby se dotyčný necítil zneužitý. nebo někoho pozvu a nebudu mu moci říct adresu, to bude ještě větší sranda.
@Tiger-lily nam by vadila jakakoli fotka, natoz fotka naseho ditete. Facebook pouzivame z jinychh duvodu nez zverejnovat nekde nase fotky.
@Tiger-lily pravo na to ale nema, tak to je. Ma zadat o svoleni.
@blumen píše:Že jo? Vždyť i ve školce jsme museli
Tak jsem ráda, že nejsem sama konzervativní
… teď ještě vymyslet, ja jí to říct co nejvíc diplomaticky… přecejen vztahy v rodině
. Jako na jednu stranu pochopím, že se chtěla pochlubit svýma dětma na výletě, ale holt jsme tam my taky a my na tento způsob chlubení nejsme
. Příště holt musíme pózovat tak, abychom se ze společných fotek dali vyříznout ![]()
@Russet presne, muzou je pouzit nekde na reklamu, na cokoli, nezmuzes nic.
Jeden znamy ma dite, snad rok stare. Jeho manzelka ma fcb. A mu se ted v nabidce pratel objevilo jeho vlastni dite i s fotkami! Fcb mu zalozil sam profil. Nevis, co s temi fotkami delaji. Proc by mel mit nekdo prehled o nasem soukromi, s kym zijeme a schazime se atd