Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
No mi jsme si fragmentaci platili samy mam pocit ze to bylo 2500 tak jde o to ze pokud je fragmentace taky spatna tak ti doporuci pisci tak se zrale spermie prisaji na ten gel a meli by nest spravnou dna zatimco u icsi ti proste nahodne vyberou a krom toho jestli ti vyjde spatne ta fragmentace tak by ti pojistovna mohla proplatit pdg a tam budes mit jistotu zda je embryo zdrave
@kačka121 - díky za vysvětlení. a to pisci se dělá taky u iui nebo jen u ivf. já totiž půjdu jen na iui, ivf nechcem.
u toho pdg to zdravý až tak jistý není, ne všechny nemoci jdou v těhu odhalit. bohužel jich prý několik je. sama jsem se setkala u svého miminka s vážnou nemocí krve, která se v těhotenství zjistit nedá. bohužel na to dr. přijdou až po porodu.
A vis o tom ze jestli mate tak spatny spermiogram tak mas hodne mizivou sanci ze otehotnis po iui to pisci delaki jen u ivf protoze ti vezmou ty vajicka a oplodnije ve zkumavce zatimco u iui ti pohlidaji ovulaci a pak do tebe vlozi manzelovo sperma u toho pdg jde spis o to aby se to embryo chytlo a vylouci ti do odchylky chromozomu coz znamena nemoci jako dawnuv syndrom atd ale nevylouci nemoc srdce a takovy jinak jde i o to napr u me to tak bylo ze me embryo doslo do 5 dne kultivace bylo naprosto v poradku vlozili ho do me a vubec se nechytlo to sami taky tak pekne embryo mi vkladali po druhe a ja otehotnila ale tim ze tam byla nejaka chromozalni odchylka tak se mi vytvoril jen vacek ale plod ne takze jsem musela na revizi kdybysme meli pdg tak bych tyhle dve embrya ani nedostala protoze by hned vedeli ze je tam neco spatneho
S tím spermiogramem je to divný. pořád byl ok v pořádku dokud jsme nezačali jeydit do car a řešit co a jak. ted když se rozhoduje o iui či ivf tak se najednou zhoršuje, momentálně je podle tabulek ok ale podle tabulek na iui či ivf jsou prý málo pohyblivý a mortofologicky nepatrně horší.. nehledě na to, že mi dr. pořád nabízí ivf i když já ji říkám, že i přesto, že šance je malá ale je to iui chci zkusit.no myslím si o tom jejich vyšetření své.
na ivf určo nepůjdu, nejen kvuli ohhs ale i financím.
Tak je pravda ze to ivf se financne dostane uplne nekam jinam nez iui tim padem je ale zbytecny aby jste si nechali delat tu fragmentaci kdyz nechcete na ivf kazdopadne preju at to dobre dopadne
@kačka121 - no já si to myslím taky, že při iui je to zbytečné. ale dr. si trvá na svém.
@hankamisa zas na jednu stranu jsou to tvoje penize a pokud si to zaplatis a oni zjisti ze ma spatny vysledky budou te tlacit do ivf takze podle myho pokud chces podstoupit jen iui tak si stuj za tim ze to nechces a jeste jedna vec mozna bych zkusila se podivat i po jinym centru ty ses jejich zakaznik a nemeli by te tlacit do neceho co nechces vetsina center ma prvni setkani zdarma ja sla treba do centra kde se mi libil pristup proste udelali vysetreni a rekli co me ceka pak vysvetlovali proc bych si mela zvolit tu nebo tu metodu je pravda nechala jsem tam skoro 50 tisic ale na druhou stranu jsem neplatila nic zbytecnyho
@kačka121 -to dna spermií je pořád stejné jako dna člověka nebo se s každou várkou mění?
No tam ti reknou kolik procent spermii nese spravnou dna ale jestli se to memi to fakt nevim manzel mel 93 %spravnych a dal jsme to neresilo bylo pro nas dulezity ze nemusime podstupovat picsi
Ahoj máme za sebou dvě IVF nepodareny. Přítel špatný spermiogram mě přitom 2 pokusu řekly že mám málo dozravajiciho hormonu ve vajecnikach(z předchozího vztahu mám 11 letého syna). Chtěla bych dodělat různá vyšetření a právě tu fragmentaci dna spermií nevíte zda to dělají i v jihočeském kraji? kde jste na něm byli vy??
Ahojky. holky měl partner některé z vás při hraničním či špatném spermiogramu před iui či ivf dělanou fragmentaci DNA spermií? pokud ano museli jste si ji zaplatit? po nás ji chtějí ale platit si ji musíme sami, ne zrovna málo. mě to přijde jako vyhozené peníze, když stejně při iui či ivf ty spermie před vložením či oplodněním pročištují.