Používáte fyzické tresty?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
150066
18.1.17 18:54
@Enmamma píše:
Jak u koho. Ale fakt je, že řada maminek své děti mlátí a řeší tak svou nechopnou výchovu. Několikrát jsem venku viděla, jak dítě naprosto nepříčetnou matkou bylo otloukáno za něco, co je v tom věku naprosto normální.
Čemu říkáš nepříčetná?
Připoměla jsi mi něco…před xx lety jsem se svou asi dvouletou kamsi jela a na zastávce jsme čekaly na bus, malá zlobila tak nějak normálně, jak děti zlobívají, utíkala, já vysvětlila poprvé že nám odjede autobus, podruhé…a celou dobu tam stály dvě babky, hlavy u sebe a komentovaly to stylem „ty dnešní matky těm dětem všechno dovolí, já už bych dala na zadek a blblabla“…nicméně bus přijel a odjelo se.Pak po xhodinách jsme jely domu, já nákup, vyšťavená z vyjednávání na úřadech s dítětem za zadkem, a dítko ještě o stupeň protivnější, a zlobila, utíkala, já vysvětlila jednou, dvakrát a když už nedala pokoj a já jsem opravdu neměla chuť jí tam nahánět s taškama mezi lidma, tak jsem jí lupla na zadek a bylo…podotýkám jednu a na zadek schovaný v zimní kombinéze, takže to nějaká obrbolest být nemohla, a zase tam stály takové dvě babky, jiné tedy už, hlavy u sebe a komentovaly to stylem"ty dnešní matky, hned ty děti bijou, žádnou trpělivost nemaj a blabla" :lol: :lol: takže asi tak beru tenhle tvůj povzdech :nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
18.1.17 18:55
@Tamtama píše:
Když jsme u čůrání, přihodím taky dotaz. Jak řešit pětileté dítě, co schválně čůrá do kalhot a na záchod jít odmítá? Stejně tak odmítá se pak převléct a do očí ti tvrdí, že není mokré, že ty jsi mokrá? :lol:

Co takhle nechat ho se samostatně převléknout, špinavé dát do pračky a případné loužičky utřít? Nefunguje? A případně pátráš po tom, proč to dělá? To mi úplně normální nepřijde…Nějaký truc?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
18.1.17 19:01

@unuděná kdybych čekala, až se převlékne sám, tak čekám do večera.. jemu mokro a smrad nevadí.. do pračky to dávat nebude, utírat nic nebude, on se prostě nepočůral a hotovo (představ si tam ještě vzteklé dupnutí a švihnutí sebou o zem).. samozřejmě pátrám, ale zatím jsem se ničeho nedopátrala, na konci dubna nás čeká nové kolo po doktorech :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
18.1.17 19:57

@Tamtama Ja uz si te vybavuju z jine diskuze-to je to vzpupne dite, na ktere nemas zadnou paku ze? Zakazy ani sliby nepomahaji? Hele a co mu dat plenu? Zahrat na strunu "velky kluci chodi na nocnik/wc, dokud budes curat do gati, budes miminko.
Do skolky nechodi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
18.1.17 20:31

@unuděná ano, to je on :mrgreen: zákazy a sliby jsou mu ukradený, když mu dám plínu, tak si čůrá do plíny a je spokojenej. Minule mě fakt vytočil, pravidelně se počůrával venku na procházce, tak jsem mu dala plínu a on si pak doma pochvaloval, jak to bylo super, že si nemusel hlídat čůrání. :zed: Ve školce je tenhle týden bez nehody, ale ještě minulý týden nosil každý den pyžamo (a to ve školce neusne) a počůral se i v momentě, kdy jsem pro něj přišla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
18.1.17 20:39

@Tamtama Tyjo to je mazec… To si fakt vůbec nedovedu představit… I děti, které matky „neučí“ na nočník a nechávají je k tomu samy dozrát, jsou většinou ve 4 letech odplenkované…No a jak reaguješ na to, když se počůrá? Co jsi v tomto směru vyzkoušela?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.1.17 21:05
@Anna766 píše: Čemu říkáš nepříčetná?
Připoměla jsi mi něco…před xx lety jsem se svou asi dvouletou kamsi jela a na zastávce jsme čekaly na bus, malá zlobila tak nějak normálně, jak děti zlobívají, utíkala, já vysvětlila poprvé že nám odjede autobus, podruhé…a celou dobu tam stály dvě babky, hlavy u sebe a komentovaly to stylem „ty dnešní matky těm dětem všechno dovolí, já už bych dala na zadek a blblabla“…nicméně bus přijel a odjelo se.Pak po xhodinách jsme jely domu, já nákup, vyšťavená z vyjednávání na úřadech s dítětem za zadkem, a dítko ještě o stupeň protivnější, a zlobila, utíkala, já vysvětlila jednou, dvakrát a když už nedala pokoj a já jsem opravdu neměla chuť jí tam nahánět s taškama mezi lidma, tak jsem jí lupla na zadek a bylo…podotýkám jednu a na zadek schovaný v zimní kombinéze, takže to nějaká obrbolest být nemohla, a zase tam stály takové dvě babky, jiné tedy už, hlavy u sebe a komentovaly to stylem"ty dnešní matky, hned ty děti bijou, žádnou trpělivost nemaj a blabla" :lol: :lol: takže asi tak beru tenhle tvůj povzdech :nevim:
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2612
18.1.17 21:10
@Anna766 píše: Čemu říkáš nepříčetná?
Připoměla jsi mi něco…před xx lety jsem se svou asi dvouletou kamsi jela a na zastávce jsme čekaly na bus, malá zlobila tak nějak normálně, jak děti zlobívají, utíkala, já vysvětlila poprvé že nám odjede autobus, podruhé…a celou dobu tam stály dvě babky, hlavy u sebe a komentovaly to stylem „ty dnešní matky těm dětem všechno dovolí, já už bych dala na zadek a blblabla“…nicméně bus přijel a odjelo se.Pak po xhodinách jsme jely domu, já nákup, vyšťavená z vyjednávání na úřadech s dítětem za zadkem, a dítko ještě o stupeň protivnější, a zlobila, utíkala, já vysvětlila jednou, dvakrát a když už nedala pokoj a já jsem opravdu neměla chuť jí tam nahánět s taškama mezi lidma, tak jsem jí lupla na zadek a bylo…podotýkám jednu a na zadek schovaný v zimní kombinéze, takže to nějaká obrbolest být nemohla, a zase tam stály takové dvě babky, jiné tedy už, hlavy u sebe a komentovaly to stylem"ty dnešní matky, hned ty děti bijou, žádnou trpělivost nemaj a blabla" :lol: :lol: takže asi tak beru tenhle tvůj povzdech :nevim:

hezký, máma se nezavděčí ve všech směrech působení :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9128
18.1.17 21:21
@Enmamma píše:
Jak u koho. Ale fakt je, že řada maminek své děti mlátí a řeší tak svou nechopnou výchovu. Několikrát jsem venku viděla, jak dítě naprosto nepříčetnou matkou bylo otloukáno za něco, co je v tom věku naprosto normální.

Taky to někdy vidím, že děti dostávají za hovadiny, které se dají 100% řešit jinak. Ti rodiče to jinak neumí, sami to zažili v dětství a navíc jim třeba okolí cpe, že bez bití to nejde, takže takový je pak výsledek…

Pokud by tělesné tresty byly většinou rodičů brány jako něco, co by se používat spíše nemělo, nebo jako něco opravdu výjimečného a i celospolečenský postoj by byl jiný, tak by se třeba aspoň někteří spíš snažili hledat jiné možnosti a to i bez zákonů. V čechách k tomu ale společenské klima ještě nedozrálo.

Výjimečně se dá takový úlet pochopit, nikdo není dokonalý, ale jsou siuace, kdy se to omluvit nedá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
18.1.17 21:22

@unuděná po dobrým, po zlým (včetně pár na zadek), zákazy, odměny, sliby, úplatky, společné chození na wc, ignoraci, soutěžení s mladším… asi už všechno.. ale jsem cholerik a když takovou scénu udělá za den už počtvrté, tak se neudržím a křičím :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
18.1.17 21:26
@Tamtama píše:
@unuděná po dobrým, po zlým (včetně pár na zadek), zákazy, odměny, sliby, úplatky, společné chození na wc, ignoraci, soutěžení s mladším… asi už všechno.. ale jsem cholerik a když takovou scénu udělá za den už počtvrté, tak se neudržím a křičím :oops:

To se ti ale vůbec nedivím. A máš tucha, proč to dělá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2612
18.1.17 21:34
@ospalámyš píše:
Taky to někdy vidím, že děti dostávají za hovadiny, které se dají 100% řešit jinak. Ti rodiče to jinak neumí, sami to zažili v dětství a navíc jim třeba okolí cpe, že bez bití to nejde, takže takový je pak výsledek…

Pokud by tělesné tresty byly většinou rodičů brány jako něco, co by se používat spíše nemělo, nebo jako něco opravdu výjimečného a i celospolečenský postoj by byl jiný, tak by se třeba aspoň někteří spíš snažili hledat jiné možnosti a to i bez zákonů. V čechách k tomu ale společenské klima ještě nedozrálo.

Výjimečně se dá takový úlet pochopit, nikdo není dokonalý, ale jsou siuace, kdy se to omluvit nedá.

a víš kontext toho, že dostane za hovadiny? Jak víš, že to ta máma neřešila dobu jinak a nepomohlo to? Co je pro tebe hovadina? V dané situaci může být „problém“ kde co, protože je prostě něco potřeba a to dítě to nehodlá dělat. Jindy by to rodiče za hovadinu třeba považovali. Já se teda s plácáním dětí venku nesetkávám, s většinama mámama se bavíme, že to je fakt až ta krajnost, když už nejde jinak. Domlouvání jednoznačně převládá. A to chodíme na plavání a po lekci do herničky, kde se každou chvilku někdo vzteká, že ten mu vzal hračku, chce tu hračku nebo ještě nechce domů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
18.1.17 21:40

@unuděná netuším, možná žárlivost, ale dělal to už i před narozením mladšího.. snad s psycholožkou na něco přijdeme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
18.1.17 21:49
@Tamtama píše:
@unuděná netuším, možná žárlivost, ale dělal to už i před narozením mladšího.. snad s psycholožkou na něco přijdeme

V tomto případě už bych to asi taky řešila nějak komplexněji, a i tu opovrženíhodnou psychologickou pomoc vyhledala. Protože normální to rozhodně není. Už jen to, že dítě v pěti letech nemá vštípené základy toho, z čeho mu má být hanba. Za chvíli se ti může v obchodě začít svlékat a mávat přirozením na pohoršené babky :lol: :lol: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5708
19.1.17 05:07
@lucenka píše:
Ještě stále jsi neodpověděla, jak by jsi v danou chvíli řešila dítě, které schválně pocura sedačku, ale soudit jiné, které neznáš ti jde snadno.

Některé zlobení dětí je odpovědí na nekonzistentní a neadekvátní chování rodiče. Ne vždy je zlobení chybou dítěte. Jen si neví rady, co s nepovedeným rodičem. Ptala bych se sama sebe, proč to dítě zlobí, co mi tím chce sdělit a pracovala bych také na sobě a na změně svého chování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí