Fyzické tresty v MŠ

Napsat příspěvek
Velikost písma:
19388
16.9.14 12:12
@Capelucita píše:
@ospalámyš tělesný trest - není symbolické plácnutí přes ruku. Ale už se s vám militantními matkami nebudu dohadovat. Řešíte kraviny. Už chápu, proč jsou jinde víc v pohodě. Mateřská je půl roku a matka pak fičí do práce.

tak fič taky, ať jsi v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14396
16.9.14 12:31

@g.sandova já v pohodě jsem. Navíc nejsem ani hysterický, ani vztahovačná. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6463
16.9.14 12:31

@Capelucita Ale fuj, takova demagogie :D Jak souvisi placani s ucenim stolovani, hygieny a sebeobsluhy? Jine maminky placaji a nic z toho deti nenauci. Jine zas neplacaji a nauci. A jine placaji a nauci. A jine zas… Nezevseobecnuj 8)

A jak s tim souvisi prace/reseni kravin na materske? Ja byla jak na RD 24/7 s detma, tak v praci a decka 9h ve skolce a chovala jsem se k nim (a resila kraviny ;) ) furt stejne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
16.9.14 12:37

@majdula1 Závidím maminkám, co plácají a naučí. U naší slečny to nemá efekt, musím ji týrat psychicky (přísným hlasem, vážnými promluvami, výhružkami a odebíráním „úplatků“). Doufám, že než to začne být trestné, tak bude trochu zformovaná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66852
16.9.14 12:42
@Knihomyš píše:
@majdula1 Závidím maminkám, co plácají a naučí. U naší slečny to nemá efekt, musím ji týrat psychicky (přísným hlasem, vážnými promluvami, výhružkami a odebíráním „úplatků“). Doufám, že než to začne být trestné, tak bude trochu zformovaná.
:mrgreen:
Jo, naštěstí tohle ještě trestné není
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3157
16.9.14 12:42
@boball píše:
No, myslíš, že není? Taky už s tak velkým dítětem chodíš snad do restaurace a když se tam bude v tom hrabat rukama 8o

Jo do restaurace sice chodíme, ale moje dítě tam nejí. Nejí totiž skoro nic. Takže když ted po cca ročním období kdy byl živ z rohlíků a jablek, chce vybírat brambory z polívky rukama tak jsem svým způsobem šťastná :nevim: To nic nemění na tom, že lžící i vidličkou jíst umí. Takže ted nevím jestli ho začít hned buzerovat při tom jídle, nebo být ráda že vůbec něco jí. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66852
16.9.14 12:46
@marmelada78 píše:
Jo do restaurace sice chodíme, ale moje dítě tam nejí. Nejí totiž skoro nic. Takže když ted po cca ročním období kdy byl živ z rohlíků a jablek, chce vybírat brambory z polívky rukama tak jsem svým způsobem šťastná :nevim: To nic nemění na tom, že lžící i vidličkou jíst umí. Takže ted nevím jestli ho začít hned buzerovat při tom jídle, nebo být ráda že vůbec něco jí. :zed:

Učitelka má na starost celou třídu, těžko může tolerovat vybírání brambor z polívky rukama. Děcka se učí příkladem, jak to má udělat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
16.9.14 12:53
@Capelucita píše:
@ospalámyš tělesný trest - není symbolické plácnutí přes ruku. Ale už se s vám militantními matkami nebudu dohadovat. Řešíte kraviny. Už chápu, proč jsou jinde víc v pohodě. Mateřská je půl roku a matka pak fičí do práce.

Je to tvůj pohled. Ale mám otázku: Co to tedy je? Kam by jsi zařadila výraz: „plácnutí přes ruku“?

Ad. militantní matky…: :lol: :lol: :lol: :lol: máme tu nový výraz asi - místo otřepaných supermatek nastupují militantní matky? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Víš ty vůbec, co to vlastně znamená? Nebo to je podle tebe momentálně každá, která má jiný názor na fyzické tresty u dětí v MŠ, nebo-li přesněji řečeno, že učitelka nemá právo plácat děti ve školce?

@Capelucita píše:
Ano, hlavní problém je, že děti jdou do kolektivu nepřipravené. Jejich maminky je sice neplácají přes ruce, ale zato je ani nenaučí pořádně stolovat a osobní hygieně. Sebeobsluze také ne.

Tak tomuhle jsem absolutně neporozuměla… :nevim: :nevim:
Pořád řešíme školku a pravomoc učitelky v MŠ. Zda plácat nebo ne.
O tom, jak kdo vychovává doma - to snad neřešíme a ani rozebírat nikdo moc nechceme.
Já bych zůstala u té školky a učitelky. Co má kdo doma, to je těm druhým po tom prd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9128
16.9.14 12:53
@Capelucita píše:
…a tělesné tresty jsou v ěnketrých těchto pohodových krajinách zakázané :mrgreen:
tam by se tobě nemilitatntní matko asi moc nelíbilo :mrgreen: fičela bys na sociálku za to tvoje symbolický plácnutíčko…

Mě je jedno jak si to nazveš nebo nenazveš, učitel nesmí děti plácat ani symbolicky ani nesymbolicky.
Jinak nemá cenu se k nějakým „militantním matkám“ ani vyjadřovat, to je tak akorát úsměvný.

Příspěvek upraven 16.09.14 v 13:01

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5826
16.9.14 12:56
@marmelada78 píše:
Jo do restaurace sice chodíme, ale moje dítě tam nejí. Nejí totiž skoro nic. Takže když ted po cca ročním období kdy byl živ z rohlíků a jablek, chce vybírat brambory z polívky rukama tak jsem svým způsobem šťastná :nevim: To nic nemění na tom, že lžící i vidličkou jíst umí. Takže ted nevím jestli ho začít hned buzerovat při tom jídle, nebo být ráda že vůbec něco jí. :zed:

Nechápu, co má společného to, že byl rok živ na rohlíkách a jabkách s tím, že vybírá 3 leté dítě brambory z polévky rukama. :think: Snad je může vybírat lžící, ne? 3 leté dítě musí již znát zásady stolování. 3 letému jsem ochotna max. tak nakrájet maso. Jíst rukama brambory z polévky v tomto věku je trochu mimo. kdyby ve školce měla ta učitelka takových dětí 20,tak to aby jí pak odvezli. A vinou je bohužel nedůslednost rodičů :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14396
16.9.14 13:02

@majdula1 teď děláš to samé co já. Ano smíchala jsem jablka s hruškama. Ale za mě, plácnutí není fyzický trest. Většína dětí chodí do školky nepřipravená (mrkni do dalších diskuzí) a matky doufají, že je učitelky rychle všechno doručí. To není správné. Myslím, že ve školkách by měl být řád a pořádek.

Mmch, psychické tresty mě osobně přijdou hrozné. Na dítě za trest nemluvit nebo si s ním nepohrát. Já raději udělám za včas ty ty ty a pak plácnutí přes ruku, pak znovu rychle probereme, proč se to nedělá a jedeme dál.

Moc se o tom nemluví, ale násilí může být jak fyzické, tak psychické. Ženy většinou týrají psychicky. Postiženým se to hůř dokazuje.

Ano, šla jsem teď i já do extrému. Ale není lepší dítě připravit s láskou na život? Věnovat se mu, položit mu základy lidského života? Naučit ho jíst? Smát se? Mít rád? Pomoci mu hledat, co je dobré a co špatné? Nechránit ho zbytečně před světem? Naučit ho, jak se bránit? Jak vyjednávat? A hlavně, odlišit zrno od plev? Zbytečné od podstatného?

Nevěřím, že bys se 3 dětmi a prací k tomu měla čas řešit nepodstatné věci.

Ano, pro každého z nás je podstatné něco jiného. Ale mě fascinuje, jakým způsobem se to tady rozjelo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15113
16.9.14 13:03
@marmelada78 píše:

vybrala bych si tu buzeraci. Můj syn nechce jíst pořádně obědy, pokud nejsou zcela podle jeho gusta. Takže sní pár lžic a pak nastane ta buzerace a vyhrožování, protože chce krmit. Takže nakonec sní. Myslela jsem, že paní učitelka bude mít větší respekt, jenže ouha, přemluvil jí, paní učitelko, můžeš mne trošičku krmit? Mrká u toho půl metrovýma řasama a tváří se jako chudáček. No a paní učitelka z něj celá poprděná, ale on je takové zlatíčko, ho vždy doláduje. Takže dnes dostal doma do kožichu a mám slíbeno, že zítra opravdu vše spapá sám, tak jsem zvědavá :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14396
16.9.14 13:05

Militantní matky jsou pro mne ty, které když nemohou házet kameny, tak hází spoustu drsných příspěvků, pokud někdo netleská jejich pravdě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9128
16.9.14 13:08
@Capelucita píše:
Militantní matky jsou pro mne ty, které když nemohou házet kameny, tak hází spoustu drsných příspěvků, pokud někdo netleská jejich pravdě.

Kde jsou ty drsné příspěvky a od koho v téhle diskuzi?
Já ti nějak vůbec nerozumím. nejdřív nazveš někoho militatním, pak píšeš o drsných příspěvcích, o tleskání pravdě, fakt jsme z toho jelen. žádné drsné příspěvky jsem v téhle diskuzi nečetla ani z jedné strany spektra. první drsný příspěvek byl od tebe a něco o militantcích matkách a o tom, že by měly jít po půl roce do práce, aby neřešily kraviny.

tak něco ocituj, jinak to je o ničem.

Příspěvek upraven 16.09.14 v 13:08

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
16.9.14 13:08
@Capelucita píše:

Najdi, prosím ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect