Fyzické tresty v MŠ

Napsat příspěvek
Velikost písma:
22093
16.9.14 13:33
@krtek7489 píše:
Holky, nechtěla bych vidět ty vaše andílky neposkvrněné plácnutím. Nevím jak vy, ale já už mám zpětnou vazbu své výchovy a nemůžu si stěžovat. ;)

Tohle je dost zbytečné. Když dojdou argumenty, hodit takový blábol… když nemůžu rýpnout, aspoň trošku píchnout, že? To je trošku pod úroveň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66852
16.9.14 13:33
@marmelada78 píše:
Nemusíš dodávat nic :nevim: Mně osobně je to úplně jedno jak který děcko jí, ať jí třeba ze země, já řeším problémy, které jsou opravdové „problémy“ a né takové chujoviny jako vymotaný hajzlpapír nebo to že děcko šťouchá do ryby na talíři rukou. Ale zas uznávám, že pokud člověk žádné jiné problémy nemá, tak nějak se zabavit holt musí :think:

Si to svoje zlatíčko vynásobte 20, přidejte švp dané školky, vzdělávací cíle… a pak obhajujte své vlastní neúspěchy ve výchově. Potlesk se nedostavil, na řadě je agrese a vulgarizmy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22093
16.9.14 13:34

@marmelada78, Tys položila konkrétní otázku - já jsem na ni konkrétně odpověděla.

Ano, u tříletého dítěte považuju za problém, když vybírá jídlo z talíře rukama místo lžící. Bez ohledu na to, zda a jaký je jedlík.

Nic víc. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5826
16.9.14 13:35
@marmelada78 píše:
Nemusíš dodávat nic :nevim: Mně osobně je to úplně jedno jak který děcko jí, ať jí třeba ze země, já řeším problémy, které jsou opravdové „problémy“ a né takové chujoviny jako vymotaný hajzlpapír nebo to že děcko šťouchá do ryby na talíři rukou. Ale zas uznávám, že pokud člověk žádné jiné problémy nemá, tak nějak se zabavit holt musí :think:

Ty chudinko, jen ty jediná na světě náš problémy :zed: :nevim: S tím hajzpapírem to byl jen příklad. Ale to, že tvoje dítě neumí ve 3 letech slušně stolovat je tvoje chyba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9128
16.9.14 13:36
@krtek7489 píše:
Holky, nechtěla bych vidět ty vaše andílky neposkvrněné plácnutím. Nevím jak vy, ale já už mám zpětnou vazbu své výchovy a nemůžu si stěžovat. ;)

Já zažila 7 takových andílků v anglii (nejstarší bylo 15) a to bys asi koukala, jak můžou být takové děti v pohodě. Kdo nevěří a´t tam běží :D

Kolik je tvým dětem?
Já si zatím nemůžu stěžovat, i když vyhráno ještě nemáme, syn je oblíben učitelkami, všichni dospělí z okolí i kroužků ho chválí. To samé dcera, fakt mám pohodové děti, i když synovo období vzdoru bylo náročné, ale zvládli jsme to i bez plácání. To samé synovci(staršímu začíná puberta).

A nechtěj vidět ty malé grázlíky tady okolo u nás na vsi a ti dostávají na zadek běžně ;) Nedávno mi jeden takovej házel po synovi jen tak ze zábavy šutry, další mu plival na hlavu. Ti by přece měli být vychovaní, když jsou plácaní 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3157
16.9.14 13:38
@blecha72 píše:
Si to svoje zlatíčko vynásobte 20, přidejte švp dané školky, vzdělávací cíle… a pak obhajujte své vlastní neúspěchy ve výchově. Potlesk se nedostavil, na řadě je agrese a vulgarizmy.

8o Myslím že své úspěchy a neúspěchy ve výchově dost těžko vyhodnotíme ve školce podle toho kdo jak stoluje, úspěšná výchova se projeví úplně jinde a úplně jindy. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9128
@radúna píše: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Máš pravdu, předsedo :palec:Nicméně, ten teatrální odchod uživatelky „Capelucita“, který měl zřejmě evokovat O. Nového z filmu Kristián - tak ten mi spíš připomněl útěk krále Kazisvěta za vydatné salvy smíchu prince a princezny a ostatních v sále, když zjistil, že prohrál (nejen princeznu).

Kazisvět :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5826
@BohunkaP píše:
Tohle je dost zbytečné. Když dojdou argumenty, hodit takový blábol… když nemůžu rýpnout, aspoň trošku píchnout, že? To je trošku pod úroveň.

Já mám bohužel s takovými dětmi a jejich rodiči jen samé negativní zkušenosti, takže to není ani rýpání, ani popíchnutí. Nejhorší je srážka s nevychovaným, rozmazleným dítětem, které všechno může a jeho matinkou, která ho ve všem podporuje :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
16.9.14 13:39
@Capelucita píše:
Militantní matky jsou pro mne ty, které když nemohou házet kameny, tak hází spoustu drsných příspěvků, pokud někdo netleská jejich pravdě.

nevím, co je tady drsného? Jaké příspěvky?
Vložila ses sem s tím, že ideální je fičet po půl rocevěku dítěte do práce- aby byly matky normální. Nejvíc militantní a navíc mimo mísu mi připadáš ty. A moc slušný to nebylo.
A se vztahovačnostní jsi mě pobavila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9128
16.9.14 13:40
@krtek7489 píše:
Já mám bohužel s takovými dětmi a jejich rodiči jen samé negativní zkušenosti, takže to není ani rýpání, ani popíchnutí. Nejhorší je srážka s nevychovaným, rozmazleným dítětem, které všechno může a jeho matinkou, která ho ve všem podporuje :nevim:

Ale my takové nejsme, teda já určitě ne :)
Přece nemůžeš takhle zobecňovat. To je jako bych řekla, že znám bité děti a jsou to hajzlové, tak ty tvoje bité musí být stejné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3157
16.9.14 13:41
@krtek7489 píše:
Ty chudinko, jen ty jediná na světě náš problémy :zed: :nevim: S tím hajzpapírem to byl jen příklad. Ale to, že tvoje dítě neumí ve 3 letech slušně stolovat je tvoje chyba.

Trošku přeháníš ne, nebo se tu běžně tituluješ s ostatními „ty chudinko“? Raději brzdi. Je to diskuze. Každý máme priority jinde :nevim:
Ty jsi při řezbě svého dítěte evidentně úspěšná, takže gratuluji, ale nevnucuj nám to tady prosím jako jedinou možnost úspěšné výchovy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22093
16.9.14 13:41
@krtek7489 píše:
Já mám bohužel s takovými dětmi a jejich rodiči jen samé negativní zkušenosti, takže to není ani rýpání, ani popíchnutí. Nejhorší je srážka s nevychovaným, rozmazleným dítětem, které všechno může a jeho matinkou, která ho ve všem podporuje :nevim:

Každý z nás se jistě setkal s nevychovanými dětmi - i s těmi vychovanými.

V téhle konkrétní diskusi je to jenom zbytečné zevšeobecňování, ať už jsi to jako rýpání myslela nebo nemyslela - protože tady problém stojí úplně jinak.

Tělesné tresty udílené rodiči - o těch můžeme polemizovat a diskutovat.

Tělesný trest udělený učitelkou je něco, o čem polemizovat nemůžeme, to se prostě stát nesmí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5826
16.9.14 13:44
@ospalámyš píše:
Já zažila 7 takových andílků v anglii (nejstarší bylo 15) a to bys asi koukala, jak můžou být takové děti v pohodě. Kdo nevěří a´t tam běží :D

Kolik je tvým dětem?
Já si zatím nemůžu stěžovat, i když vyhráno ještě nemáme, syn je oblíben učitelkami, všichni dospělí z okolí i kroužků ho chválí. To samé dcera, fakt mám pohodové děti, i když synovo období vzdoru bylo náročné, ale zvládli jsme to i bez plácání. To samé synovci(staršímu začíná puberta).

A nechtěj vidět ty malé grázlíky tady okolo u nás na vsi a ti dostávají na zadek běžně ;) Nedávno mi jeden takovej házel po synovi jen tak ze zábavy šutry, další mu plival na hlavu. Ti by přece měli být vychovaní, když jsou plácaní 8)
Řekla bych, že toto grázlíci jsou svými rodiči spíše biti, než plácáni přes ruku v útlém dětství. Já děti nebiju ;) Syna jsem plácla naposledy asi v 9 a to už je několik let zpátky ;) Dšti nad 10 let neplácám, protože to většinou už není potřeba. ;)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4400
16.9.14 13:45
@BohunkaP píše
Dělají-li to rodiče, jejich starost - ale učitelky jsou vedeny k tomu, aby s dětmi pracovaly jinak. Proto studují, proto mají praxe - aby se naučily děti vést bez těchto věcí. Kdo to neumí - nebo k tomu dokonce není ochoten - nemá ve školství co dělat.
:palec:
@krtek7489 píše:

Znám tolik nevychovaných dětí, které jsou bity :think: Fyzický trest sám o sobě nevychová z dítěte slušného člověka. Naopak, klidně ho může psych. zmrzačit když je používán často nebo u větších dětí…Malé plácnutí (ne do obličeje) do 3 let nevidím jako problém, pokud je to varování v extrémní situaci, ale fackování obecně nebo bití kvůli každé prkotině anebo bití starších dětí, neuznávám jako výchovný prostředek, který by vedl k něčemu pozitivnímu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5826
16.9.14 13:46
@BohunkaP píše:
Každý z nás se jistě setkal s nevychovanými dětmi - i s těmi vychovanými.

V téhle konkrétní diskusi je to jenom zbytečné zevšeobecňování, ať už jsi to jako rýpání myslela nebo nemyslela - protože tady problém stojí úplně jinak.

Tělesné tresty udílené rodiči - o těch můžeme polemizovat a diskutovat.

Tělesný trest udělený učitelkou je něco, o čem polemizovat nemůžeme, to se prostě stát nesmí.

Jde to, že já plácnutí přes ruku neberu jako fyzický trest :nevim: Takže na plácnutí přes ruku má nárok i učitelka :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí