Fyzické tresty v MŠ

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5826
16.9.14 10:29

Zdá se mi, že tady zase někdo dělá z komára velblouda :roll: Já osobně bych do určité míry fyzické tresty ve školkách a školách povolila. Nevidím nic špatného na tom plácnout dítě přes ruku :think: Když totiž vidím některé děti a jejich rodiče, tak by nejraději propleskla nejdřív je, protože to dítě za to většinou nemůže :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
16.9.14 10:29

@bell ale já taky někdy plácnu, ale zjistila jsem, že když je člověk důsledný od začátku, pak není třeba plácat- skoro. Já mám náročného syna, na něj musí být člověk důsledný dvojnásob. A mlácení nefunguje, nemá efekt. Taky ho občas musím chytnout, odvést, dovléct k úklidu hraček, k čištění zubů atd.Ale to mlácení je fakt k ničemu, ono ne na každý dítě to funguje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
16.9.14 10:30
@bell píše:
Ja teda nevim, asi jsem matka tyran :nevim: ale ono obcas dat pres zadek nebo placnout pres ruku ma vetsi efekt nez vse dokola opakovat jak kolovratek…a jeste z vas pak maji deti srandu…ne opravdu, nerikam ze by se mely deti bit, ale kazde dite je jine a na kazde se musi jinak a myslim ze kdyz na ten zadek dostane tak z nej nebude spatny clovek…mozna muj prispevek nevyzni tak jak bych chtela, ono psane slovo vyzni jinak nez by chtel clovek rict…

Tak moje děti mají ze mě větší srandu, když jim přes ten zadek plácnu (pokud fakt nechci bouchnout tak, aby je to bolelo)… ;) Oni se začnou smát, aby nezačli brečet…

Navíc já jsem radši, když mě poslouchají, protože chtějí (třeba že starší mrňous ví, že mi udělá radost, když uklidí pokoj, tak to prostě udělá), ne proto, že se bojí, že dostanou přes zadek… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15113
16.9.14 10:32

@bell tak u mojich dětí dobře mířená za ucho měla vždy nejveětší efekt. Jelikož jsou dospělé, pracující samostatné, nejstarší studující, nemyslím, že by to byla tak špatná výchovná metoda :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
16.9.14 10:32

Já vidím i rozdíl v tom, když selže rodič a plácne- nebo plácne. protože to má promyšleno. Má právo selhat, má právo si zvolit výchovnou metodu. Ale vycházím z toho, že rodič vychovává s láskou a s nejlepším vědomím. A vzat rodiče a dítěte je hluboký.

Má na to právo učitelka? Já nevím, jestli to píšu správně. Je rozdíl mez vztahem dítě- rodič a dítě- učitelka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
16.9.14 10:33
@krtek7489 píše:
Zdá se mi, že tady zase někdo dělá z komára velblouda :roll: Já osobně bych do určité míry fyzické tresty ve školkách a školách povolila. Nevidím nic špatného na tom plácnout dítě přes ruku :think: Když totiž vidím některé děti a jejich rodiče, tak by nejraději propleskla nejdřív je, protože to dítě za to většinou nemůže :nevim:

Já bych byla ochotná akceptovat plácnutí v situaci, kdy by moje děti vyloženě ohrožovaly někoho jinýho nebo samy sebe na zdraví nebo na životě… Tam prostě jsem schopná pochopit, že první, co někoho napadne, je, že jim jednu vlepí…

Ale kvůli v podstatě nepodstatným blbostem by mi to vadilo hodně… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15113
16.9.14 10:34

@g.sandova tak bylo to plácnutí přes ručičku, ne pohlavek, až by hlava lítala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6463
16.9.14 10:34

@bell Jenze to je to - kdyz musis neco opakovat jako kolovratek a zadna reakce, tak mozna to neni v tu chvili ta spravna cesta a je treba zkusit neco jineho. A nemusi to byt zrovna placnuti. Ktery verim, ze je uz ucinnejsi, nez opakovani neceho furt dokola, co uz decko ani nevnima :nevim:

U malickych mi zabralo odvest pozornost jinam, nebylo to slozite - ted u skolkacku se uz proste pobavime - jsou strasne duleziti, kdyz muzou sami vymyslet jiny reseni :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27767
16.9.14 10:36

@ospalámyš naše školka byla fakt „úžasná“ dodneška se mi chce zvracet když si na ní vzpomenu :nevim:
jinak já nejsem pro fyzické tresty dětí ve školkách, ale pokud se dítě šťourá v jídle rukou a zlobí s ním a učitelka mu ruku odtáhne tak to prostě podle mě není žádné plácnutí a trest asi jsem divná, ale se synem to dělám taky tak :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
16.9.14 10:37
@majdula1 píše:
@bell Jenze to je to - kdyz musis neco opakovat jako kolovratek a zadna reakce, tak mozna to neni v tu chvili ta spravna cesta a je treba zkusit neco jineho. A nemusi to byt zrovna placnuti. Ktery verim, ze je uz ucinnejsi, nez opakovani neceho furt dokola, co uz decko ani nevnima :nevim:U malickych mi zabralo odvest pozornost jinam, nebylo to slozite - ted u skolkacku se uz proste pobavime - jsou strasne duleziti, kdyz muzou sami vymyslet jiny reseni :)

Jenže to je to… Já si vždycky říkám, co pro to dítě má větší přínos… Jestli to, že pochopí, proč je něco potřeba dělat/nedělat, nebo to, že prostě přijme fakt, že „když to udělá dostane přes zadek“. A pak si kladu otázku, jak se takový dítě v té situaci zachová, když tam rodiče nebudou… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
16.9.14 10:38
@ka2ka píše:
@ospalámyš naše školka byla fakt „úžasná“ dodneška se mi chce zvracet když si na ní vzpomenu :nevim:
jinak já nejsem pro fyzické tresty dětí ve školkách, ale pokud se dítě šťourá v jídle rukou a zlobí s ním a učitelka mu ruku odtáhne tak to prostě podle mě není žádné plácnutí a trest asi jsem divná, ale se synem to dělám taky tak :nevim:

Tak to já za fyzickej trest taky nepovažuju… Ale pokud přes tu ruku plácne, tak už jo… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
16.9.14 10:38

@ka2ka tak ale to samozřejmě není plácnutí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6463
16.9.14 10:40

@boball gratuluju k detem :srdce: ale ony by byly zrejme dospele, studujici a samostatne i bez pohlavku, hm? Aspon ja to tak vzdycky vnimala, detstvi super, ale kdyby me nasi obcas /s laskou/ jeden za usi nevlepili, tak by mozna bylo super jeste vic :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6463
16.9.14 10:43

Tak snad to dnes zakladatelka rozsekne a napise nam, co se vlastne pri tom obede stalo - jestli fakt placnuti anebo jen zabraneni v hnojeni v rajske :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
16.9.14 10:48
@majdula1 píše:
@boball gratuluju k detem :srdce: ale ony by byly zrejme dospele, studujici a samostatne i bez pohlavku, hm? Aspon ja to tak vzdycky vnimala, detstvi super, ale kdyby me nasi obcas /s laskou/ jeden za usi nevlepili, tak by mozna bylo super jeste vic :nevim:

chápu to správně, že ti vaši občas jednu lupli? Nebo ne? Promiň, není mi to jasný.
Nás máma třískala furt, bohužel. To teda opravdu nedělám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí