Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@panikralickova píše:
Aha, a jak, prosím Tě???
Dámy, já se Vám fakt divím…
Ještě teda dokážu nějak překousnout, že Vám vadí, když dítě plácne učitelka v MŠ, ale že Vám vadí dítě jemně plácne vlastní dědeček…
Pak se opravdu nedivím tomu, že do první třídy nastupuje z 90% parta dětí, co jsou dost nezvladatelné. A jak říkají zasloužilé učitelky, není to chyba dětí, ale rodičů.
A učitelka to tudíž má řešit s rodiči a ne plácat děti. Jistě že je to chyba rodičů, ale ona tam není od toho, aby děti za rodiče takto """"vychovávala"""".
Když chodlila dcera do soukromé školky, tak tam jedna nová učitelka plácla tři děti přes zadek. Vyústilo to nakonec v propuštění učitelky. Trochu mi to vadilo, ale nejvíc to vadilo mamince, která nikdy své dítě neplácla a to ještě její dcera nebyla mezi těma plácnutejma.
@Atizka no ony ty vychovatelky říkaly, že jejich rodiče celkem často nosí všelijaké dárky a vůbec hodně přispívají, takže paní ředitelka je nevyhodí, když je vlastně ani nemusí „učit“, že
dnes je vše o prachách ![]()
@panikralickova píše:
Aha, a jak, prosím Tě???
Dámy, já se Vám fakt divím…
Ještě teda dokážu nějak překousnout, že Vám vadí, když dítě plácne učitelka v MŠ, ale že Vám vadí dítě jemně plácne vlastní dědeček…
Pak se opravdu nedivím tomu, že do první třídy nastupuje z 90% parta dětí, co jsou dost nezvladatelné. A jak říkají zasloužilé učitelky, není to chyba dětí, ale rodičů.
No, dámo, div se. Je spousta rodičů, kteří si své dítko vychovají sami, bez pomoci bití rodinných příslušníků. To jsou věci, což?
Fyzické tresty do mateřské školy či jakéhokoliv vzdělávacího zařízení nepatří.
Nechci se ani ptát, jestli máš ty sama děti a zda ti nevadí, že ti je otloukávají jiní lidé. Pokud to tak je, pak je lituji.
Neříkám, že někteří „puboši“ by nepotřebovali někdy kantora typu: „Igor Hnízdo“.
Ale jelikož se tady řeší mateřská škola, zůstala bych u těch malých dětí. A tam je fyzický trest v jakékoliv formě opravdu nepřípustný.
Mně osobně by asi nevadilo takové to výchovné plácnutí, které nebolí
třeba jako když poplácáváme mimina po zadku, aby si krkly… Já doma děti taky nebiju, ale zase moje dítka na moje řeči prdí. Když jim vysvětluju, že je něco např. nebezpečné, o to víc je to láká
nevím jak ostatní, ale já jim prostě někdy radši dám na tu prdel, než aby si třeba vrazili lízátko za běhu do krku, píchali si vidličky do obličeje apod. ![]()
V posledním příspěvku si pěkně protiřečím
chtěla jsem napsat, že je teda nemlátím hlava nehlava, ale když jde o bezpečí, tak jim dám na zadek, aby si pamatovali. Situace jako když 4letá mi vleze do silnice a nepodívá se, to můžu opakovat jak de.bil milionkrát… ![]()
@panikralickova asi tě nepřekvapí, že s tvým názorem souhlasím. ![]()
I kdyby to vyhazovala z talíře na podlahu, plácnutí by nemělo přijít ani ve školce, ani doma!
vec nazoru…teda s tim placanim doma
@loula já vím. Tam bych právě proto děti nenechala. Ale je to hrozné!
@lucenka píše:
kolik učitelek máte celkem na třídu? Nebo máte nějakou kratší otvírací dobu školky? Protože 2 učitelky mají logicky 8 hodinovou pracovní dobu a většina školek má otevřeno dýl.
učitelky v mš mají 6hodinovou pracovní dobu, to je práce s dětmi plus 2hodiny na přípravu. Takže se překrývají jen na vycházku a oběd.
@radúna píše:
No, dámo, div se. Je spousta rodičů, kteří si své dítko vychovají sami, bez pomoci bití rodinných příslušníků. To jsou věci, což?Fyzické tresty do mateřské školy či jakéhokoliv vzdělávacího zařízení nepatří.
Nechci se ani ptát, jestli máš ty sama děti a zda ti nevadí, že ti je otloukávají jiní lidé. Pokud to tak je, pak je lituji.
Neříkám, že někteří „puboši“ by nepotřebovali někdy kantora typu: „Igor Hnízdo“.
Ale jelikož se tady řeší mateřská škola, zůstala bych u těch malých dětí. A tam je fyzický trest v jakékoliv formě opravdu nepřípustný.
Trochu hysterická reakce v diskusi o plácnutí přes ruku, ne?
@radúna ale já napsala (a celou dobu se tu řeší) PLÁCNUTÍ, né BITÍ. To je dost rozdíl.
Já jsem jako dítě byla plácnuta nesčetněkrát a myslím, že pro mé dobro. Na zadek jsem snad nedostala nikdy, tedy rozhodně si žádný „fyzický trest“ nepamatuji.
Jsou prostě situace, kdy plácnutí je efektivnější… něco na téma „radši ho plácnu přes ruku, než aby tu ruku strčil do rozpálených kamen“.
A ano, dítě mám, ale roční, takže na něj neplatí ani diskuse, ani plácnutí
. Mám dost názorný příklad ve své sestřenici, která svého chlapečka NIKDY neplácla a vše řeší FORMOU HRY. Chlapeček je rozmazlený až hrůza, ale ona to nevidí, protože on je přeci jen „svůj“.
@Capelucita překvapilo by mne, kdybys se mnou nesouhlasila ![]()
@mojmira píše:
učitelky v mš mají 6hodinovou pracovní dobu, to je práce s dětmi plus 2hodiny na přípravu. Takže se překrývají jen na vycházku a oběd.
Díky za upřesnění ![]()
@WontTell píše:
Trochu hysterická reakce v diskusi o plácnutí přes ruku, ne?
to máš pravdu a hlavně ten příspěvek, že dědeček plácl vnuka nebo vnučku, teď nevím. Asi bych matce doporučila aby na dědečka zavolala sociálku
![]()
@panikralickova tak to že to rodiče bez bití a plácání nezvládnou, neznamená, že je bití potřeba. Spíš často soudnost a vědět jak na to. Rozhodně to nebo argument pro plácaní. Je kopa rozmazlených dětí, kteří na zadek dostanou. A k čemu že. Míra fyzických trestů rozhodně neodpovídá nerozmazlenosti dítěte.