Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Měli jsme to podobně.
(Můj táta). K tomu ještě alkohol.
Milion půjček, exekuci.. Bez výplat, bez ničeho.
Vydírání, že se oběsí. (Pamatuju si to jako 10-11 letá holka). 3 x do měsíce jsem vždy našla v obýváku lano..
Máma táhla děti a vše ostatní sama..
Pořád jsme říkali mámě ať ho vyhodí..
Až jednou to přeteklo a když začal mlátit do věcí, vyhrožovat tak jsme se postavili všichni a řekli mu ať se oběsí. Nebo ať odejde.
Odešel..
A ač je to pro rodiče těžké.. Stopla bych dotace pro syna.. A vůbec ho neposlouchala. Dospělý chlap tak ať se postará sám. Když si bude chtít něco udělat, tak to udělá i tak. Je to hnusný, ale co s takovými..
Zažila jsem rodinu, kde měli závislého syna. Paní měla doma další dítě. Paní měla několik let 2 zaměstnání, aby zvládali platit dluhy za syna a uživit dceru na škole ( dcera velmi šikovná v domácnosti, v podstatě ji vedla). Nakonec přišli o nemovitost a i manželství, kde to otec rodiny zdravotně neustál. Paní nyní žije s již dospělou dcerou několik let v najmu, bere A. D. Co je se synem netuším. Paní byla hrozně fajn ženská.
@rmot píše: Více
Tos rekla absolutne presne. On si uziva a neresi. Vi ze to zaplati nekdo jinej. Vyhry si uziva a prohry zaplati nekdo jinej tak o co jde. Nic ho netrapi, vse ma vzdy uhrazene a kdyz padne vyhra tak si ji uzije! ![]()
@LucieKLuc píše: Více
A ty to s nim mas ted jak? Vidate se nebo ten vztah uplne skoncil? Ja mam pocit ze tohle jen tak neodpustim. Navic jak se stavi do roli obeti jak to ma strasne tezky. Pritom jsme ze stejny rodiny a naopak jsme se vzdycky meli dobre (prachy, zadna nemoc nikde, zadny rodinny tragedie, nic proste).
@kocourGarfield píše: Více
Presne tak. Lecbu odmita s tim ze prece musi pracovat a splacet (ackoliv stejne splaci absolutne smesny castky ve stylu 3tisice mesicne vrati a kilo z rodicu vytaha)
Jenže on s léčbou musí souhlasit. To že někdo tvrdí ze se zabije. Zamedikují, on bude tvrdit ze už OK a druhy den je doma. Ty místa v léčebnách nejsou a pokud tam být nechce.
@Wilík píše: Více
Jsem si rizika sebevrazdy vedoma, na druhou stranu pokud je ten clovek neustale veselej, ma milenku, chodi ven s kamosema atd, proste je uplne v pohode tak nemam pocit ze by se takovyho neco blizilo
@kocourGarfield píše: Více
To jsem presne rikala nasim. Jednou to,,ne, nic ti nedam bez se lecit" stejne prijit musi. A jestli to prijde ted nebo az jednou prijdou o vse co maj, to je jemu u zadnice. Ted jde jen o to zachranit je
@Anonymní píše: Vícevím, ze se neptáš mě. Ale mně pomohl čas a ty činy po léčbě - funguje. A závislost je nemoc. Ale léčit se musí on chtít.
@Anonymní píše: Více
Po tom minulem pruseru, kdy donutil mamku pozemky dst do zastavy, jsem s nim prestala mluvit. Segra uz davno a ja po tom minulem inciddntu pred 1.5 rokem.
Videla jsem ho az ted, kdyz bydli u tatky a jen jsem ho pozdravila ze slusnosti. Ani k narozeninam mu nepreju, pro me skoncil….nestiti se absolutne neceho. Po 20letech jsem uz ztratila jakoukoli nadeji.
Oboum rodicum jsem rekla, ze ja mu zadne penize davat nebudu.
Slyšeli by třeba na radu odborníka? Nebo nějaká skupina gamblerů ( jako jsou anonymní alkoholici ). Možná to probrat s odborníkem a z druhé strany slyšet příběh ( bude to podobné).
@Wilík píše: Více
Stejně jako s chlastem, ten člověk se do smrti musí od toho držet na kilometry daleko. Takže není ani dobrý nápad potom takovému člověku třeba nahrát hrací automat do mobilu nebo počítače s dobrým úmyslem, že si alespoň bude moct zahrát zadarmo. Ne, tím se jen může znovu nastartovat ta chuť zahrát si naostro.
@rmot zase letitý abstinujici alkoholik muže jít normálně s kamarády do hospody na limonádu a nebudou mu u toho téct sliny. Jako že gamblerovi po léčbě nebudeš stahovat verzi zadarmo je snad jasný. Oni tedy by neměli mít ani přístup k penězům jako takovým, protože to je o penězích
Ideálně by jejich finanční pohyby měl řešit někdo jiný ( manžel, atd…) a oni fungovat pod přiděleným. Protože tam ta recidiva je otázka financí.
Všichni kdo takhle vydiraji by pod ten vlak neskočili. Řekla bych mu kdy to jede ![]()
Navíc ty dluhy jedou. Klidně to muže jít do milionových částek, což je průser.