Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@hačilka jj mam, urco jdu do druheho pokusu, konzultaci mam sice az 20.brezna, protoze dr nema uz terminy, ale dostala jsem dabelsky plan, jelikoz jsem az ted zacala spinit, sjedu na gyndu aby mi napsal clostik, ovulaci mam pravidelnou a vim kdy probiha, tak si to ohlidam a zkusim to tak, nez nastane cas v kvetnu na dalsi pokus, takze minimalne dva mesice budu na clostiku, utrous mi taky zbyl ![]()
Muzu mit jen dotaz, vy ktere jste nemeli gonal pero nebo jiny preparat, ale michaly jste doma ampulky (nevim nazev) jak proplaci pojistova, jak to probiha, kdyz budu muset michat treba 2-3,to se da natahnout do jedne, nebo pichat tolikrat?
@1985bara Ahoj, já měla MENOPUR a natáhla jsem to všechno do jedné injekce, tak že jen jeden vpich.
@Vlaďka 27 tak to je super, mela jsem ted gonal, vzala jsem si ho kvuli tomu, ze jsem pocitala ze budu chodit mezitim do prace, ale ted vim ze budu od zacatku doma, tak premyslime o michackach, budeme mit vic casu
@1985bara Já měla už obojí. Pokaždé jsem měla stejný počet folíků a vajíček. Ten gonal je jen pohodlnější, nic nemícháš, jen píchneš. Menopur ti zabere cca 2 mimuty, než to namícháš. Jsou to ampulky jedna s roztokem druhá s práškem, roztok stříkneš do prášku a vtáhneš do injekce. Jehly na vpich jsou stejné jak na peru. Není se čeho bát
.
@Vlaďka 27 jj ja si brala gonal taky jen z duvodu pohodli, v praci se mi nechtelo michat koktejly
, ted si vezmem michacky, preci jen to bude skoro 4000,– doma
Ahoj, já měla menogon bylo tam 5 ampulí prášku a 5 ampulí roztoku. Míchala jsem 4 prášky a 1 roztok! takže do jedné injekce! na to mě upozornovali, abych nepíchala víc krát ![]()
@faldi super, ja se prave bala, kam bych to davala, bricho mam tedy dost velke, ale staci jedna modrinka a ztratis kus plochy ![]()
No já když píchala poprvé, tak jsem asi přeslechla, že mám dávat 1 roztok a 4 prášky
tak jsem nevěděla a dala jsem 4 a 4 no koňská dávka, že se mi to do té injekce nevešlo, tak jsem si skákla do nemocnice a tam se taky divili, že takové velké množství. No a nedalo mě to druhý den jsem si zavolala do Gennetu a no a tam mi řekli, že 4 prášky a 1 roztok, ale prý to nevadí, když jsem dala 4 roztoky
že to je akorát víc naředěné nic víc ![]()
@1985bara Ahoooj míchání je v poho
taky jsem michala 4 až 5ampulí do jedné vody
po každé injekci menogonu jsem měla flek ale postupně mizeli zase jsem věděla kam píchnout
Tak dneska hysteroskopie v poho a dokonce jsou výsledky PGS tak z 11 jsou 3zdravá embrya
@Vlaďka 27 Ahoooj jak se vede koukám že jsi změnila CAR doufám že to pomůže
![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.