Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahojik holky,
já jsem byla ve středu na krvi v Gennetu a je pozitivní hodnota HCG jsem měla 819,3.Příští středu si ještě zajedu na krev jako samoplátce. Jelikož tam zůstal dr.Petr sám jsem k nim na první ultrazvuk objednána až na 26.3(to tam rovnou už v tu dobu pojedu na první scrennig)
, tak mi bylo řečeno, at si určitě zajdu nejdříve ke svému gyndr.Ke svému gyndr jdu 9.2.
A co vy ostatní jak jste na tom?
@Marti30 @Eva Sz Ahojky holky
já tam byla dnes na kontrole jak rostou
folíci nic moc 10tý den cyklu mají jen do 8mm a sliznice do 5mm, takže přidávám nutridrinky a kontryhelový čaj jinak už mě nic nenapadá
![]()
Petr už tam byl sám
takže má docela hoňku
žádná vykecávání a šup šup a čau
@Marti30 no to máš parádní, to si zajdeš asi na gyndu ať ti zkouknou srdíčko ne??? Já bych takhle dlouho nevydržela čekat
to bych lezla po zdech a nervíky jako prase
ha už jsem tě dočetla tak vím
jsem hrozná čtu rychle a nedočítám Holky poraďte co ještě aby vajíčka rostla
![]()
@hačilka já jsem hodně jedla bílkoviny a nutradrinky… a mě dr na poslední dva dny stimulace dala Merional - prý je to na kvalitnější vajíčka. Aby jsem to měla levnější. ALe když jsem to pak platila tak ty dva dny stimulace mě vyšli na 4 a půl tisíce. ![]()
JJ neboj já bych to ani do konce března nedala, to už budu někde ve 13 týdnu a to tam určo pojedu ještě dříve na scrennig.
Tak držím palečky, aby ti to konečně klaplo.
@Marti30 No já to mám minimálku takže bez injekcí
merional jsem taky měla při IVF je to pálka ale tam si nevybereš
. Piju ty nutridrinky nacpu se kuřecím a uvidím
Tak ať se daří a mimčo prospívá
![]()
@Marti30 gratuluji.To bych taky nevydržela čekat dva mesice. A jak u Tebe probihalo doba po transferu? Pracovala jsi? Nejake zvlastnosti?
Ahoj holky, tak u mě to zatím vypadá na dvojčátka
Ve středu 28.1. jsem byla ještě u paní doktorky Mokré na kontrole. Začínám šestý týden tak tam toho doktorka ještě moc neviděla každopádně gestační váčky tam jsou dva
a prý to vypadá v šestém týdnu přesně vše jak má, ale plody ještě neviděla prý je to zatím moc brzy. Tak jsem moc šťastná, jen malinko rozdýchávám ty dvě no ![]()
@Eva Sz Já jsem dělala vše, jako kdyby tam nebyly…tedy kromě pohl. styku
ten odmítám a asi dlouho ještě budu:-) Dokonce jsem vyhazovala i snih. Po transferu jsem byla doma jen jeden den a pak šup do práce. Podle mě to fakt záleží čistě na tom embryu…u jednoho transferu jsem doma týden polehávala a nebylo z toho nic.
@Aneti1985 No krása
velká gratulace
no tak si to hold rozjela ve velkým
![]()
@Aneti1985 no ale to se krasne cte, tak jen tak dal a preji pohodovy prubeh ![]()
@Eva Sz u nas se ceka kdy to propukne ![]()
@1985bara moc děkuji
akorád trochu sem tam špinim jak jsem už psala, ale četla jsem že je to na začátku docela běžné. Dokud to nebude nějaké krvácení nebo tak tak to snad bude ok:-) Moc moc ti přeji aby ti proběhl porod co možná nejhladšeji a hlavně aby jste byly oba nebo obě v pořádku ![]()
@Aneti1985 oba, bude to kluk
, zatim jen dnes od rana mam na papire trosku hlenu cili asi zatka pomalu odchazi, mame 9 dni cas, tak uvidime kdy se to rozjede, jinak ja spinila v 6 a 7tt a je to ok ![]()
@1985bara Taky věřím že to bude dobrý
No tak to vypadá, že se to už blíží ![]()
Omlouvám se, že vám sem lezu ale musím napsat svoji zkušenost s mudr. mokrou, kterou tu zde tak vychvalujete.
snažíme se o mimi už více jak dva roky. před několika měsíci jsme se dostali až do gennetu liberec kde jsem byli přiřezeni k mudr. mokré. již od samého prvopočátku nám davala dosti najevo, že by bylo nejlepší po všech možných vyšetřeních podstoupit rovnou ivf a ne se zatěžovat iui. což byla věc, kterou jsem odmítla hlavně z finančních důvodů. chtěla jsem nejprve zkusit iui.
byla mi doporučená hydrolaparoskopie, na zjištění mého zdrav. stavu, kterou mi dělala přímo sama paní dr. díky jistému nálezu z tohoto vyšetření a vyšetření spermiogramu mi doporučila rovnou ivf. a tak jsem se rozhodla, že nález, který dr. našla si nechám odstranit laparoskopii(která je prý podle dr. mokré zbytečná) v jedné nemocnici abych zvýšila šanci na přirozené početí, která byla podle dr. prý hodně malá ale ne nemožná. jaké bylo mé veliké překvapení když mi operující lékař po laparoskopii sdělil, že nález uvedený dr. mokrou neodpovídá skutečnosti. že můj zdrav. stav není vůbec tak vážný jak dr. napsala do zpráv a mému přirozenému početí vůbec nic nebrání. že vaječníky i vejcovody mám plně funkční a ne omezené či nefunkční jak uváděla dr. mokrá. nechala jsem si tedy i pro jistotu udělat partnerův nový spermiogram v jiném zařízení, který vyšel o mnoho lépe než v libereckém gennetu.ano spermiogram se mění každé tři měsíce ale spermiogram dělaný těsně před gennetem a po gennetu vyšel o mnoho lépe než ten gennetový. takže ted už vím, že jsem udělala dobře, že jsem tu laparoskopii podstoupila a nechala udělat i nový spermiogram, protože vím, že jsem díky tomu ušetřila dost pěněz za ivf, které by bylo možná zbytečné podstoupit. ted se snažíme první měsíc o mimi a zda se zadaří vám s radostí písnu za několik týdnů či měsíců. jedno ale vím jistě. bez ohledu na to zda se zadaří či ne mě už v gennetu nikdo neudiví.
já se tady několik měsíců stresuju z toho, že nám v početí brání spousta věcí a přitom je vše uplně jinak.
omlouvám se za anonym ale nestojím o další problémy při cestě za štěstím.
Anonymní nevim jak je to mozne, ale ukazalo se mi kdo tu pise a jednou uz jsme se na tohle tema s tebou bavili a vsechny prispevky jsi tenkrat vymazala, nicmene preji ti hodne stesti v pripadnem jinem caru, snad se tam s dr mokrou nesetkas, kdyz te takto zklamala
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.