Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@sple my parkrat zkusili šatkovaní, měla jsem půjčenej a pomohl nám k uspávání a když trápí bříško taky (nahřejou si bříško o mamku a ten posez pomaha) ale každy mimčo je jiný, musíme zkoušet ![]()
Ahoj holky, tak my máme 9 měsíců, 5220g a 60cm. Snaží se sedat si, ale to je asi tak všechno ???? jinak je neposedná, pořád v jednom pohybu, taky pěkně rozmazlená, ale to se dalo čekat ???? zítra má svátek tak oslavíme přesnídávkou a mluvícím pejskem ![]()
@Kuhnice
Našemu Kubíkovi bylo 6. 9 měsíců. Akorát už má 10 kg a 72 cm
. Je to kus chlapa
Uvažuju o druhým mimču,ale má žel si myslí,že je to brzo. Ještě máme 2 embrya zmražený. Taky si myslíte,že je brzo?? Máme Kubíka, 6.7 mu bylo 9 měsíců.
Sourozence chcem taky, ale nejdřív po 2 letech
malá je celkem hodná, ale občas je to náročný. Obdivuju maminy co maj děti po roce, jedno sotva chodí a narodí se jim druhý.
@IVLAM záleží jak to cejtíš a když si na to připravená, proč ne
zas si budou sourozenci bližší
@JarčaZ no,pokud by to vyšlo hned,bylo by mezi nima 18 měsíců
Kubík nám vyšel na 4. pokus,takže se nemusí povést hned první transfer. Nakonec mezi nima může být rozdíl klidně 2 roky. Já bych ráda,ale manžel si myslí,že je to brzo.
@IVLAM my zacali v roce 2016 malemu byl rok a 3/4 . To bylo v rijnu. Nevysli 2 pokusy a najednou se muselo cekat do unora abysme sli ja imuno. Plus mesic vysledky a dalsi 4m v trapu. Nastesti se bam emilka zadarila prave mezi tou cekackou na vysledky . Takze malymu byly 2r a mesic kdyz jsem zjistila ze jsem tehotna. Musim rict ze on je vyspelejsi nez decka jeho veku . Uz tenkrat byl.rozumnejsi ale stejne je to masakr kdyz na sebe jeste i ted po 8m zarli. Takze nevim jestli je lepsi 2a vice let rozdil nebo mensi. Kazdopadne alespon je samostatnejsi to je fakt ![]()
@1985bara No,mi jsme to začali řešit někdy v roce 2015 a Kuba se narodil 2017. Taky to nebylo hned. Ale dočkali jsme se a je to naše láska
Ahojky,
Tak jsme s pritelem taky objednani na zari, ale nevim k jake pani doktorce na konzultaci prozatim:) Rok se snazime a ja mam diagnostikovanou endometriozu, tak uvidime…
Co se bude dit? Pritele asi poslou na spermiogram atd.?:)
@MadammeLu Ahojky
My se snazime uz pred 2,5 roku. Pres rok chodim do G. k dr. Mokre. Taky mam endometriozu, ale asi ne nejakeho vysokeho stupne, nicmene zatim jsme nemeli stesti. Partner je zdravy.
@Satty to si asi nejak nedokazu zatim predstavit a uz ted jsem trochu nervozni
Tak jsem to chtela zacit nejak resit..uvidime a snad to bude vse ok, akorat se i trochu obavam partneroveho spermiogramu. Jak u vas probihaly zacatky v Gennetu?
@MadammeLu Spermio jsme si nechali delat asi 4 mesice pred tim, nez jsme s G. zacali. Nejdriv jsme zacali s inseminacemi a po 4 m. se samotnym IVF. Do te doby same odbery, testy apod. Nic extremniho se nenaslo. To, ze mam nepruchodny jeden vejcovod jsem uz vedela. Toto vysetreni si urcite nech udelat.
@Satty ty pruchodne vejcovody se nepiznaji pri laparoskopii? Ja teda na ni byla dva roky zpet…
@MadammeLu Jj, ted po nejake dobe jsem na podobnem vysetreni byla znovu. To delaji primo v G. a jen do tebe pousti kontrastni latku. Timhle se ale zjisti ciste jen pruchodnost, nic jineho tam nevidi.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.