Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Dysis1 Díky, no my moc šanci s IUI nemáme. Vytvářím protilátky proti spermiím, ale co kdyby se stal zázrak.
Navíc mi je už 41… 4 roky snažení a nic.
Bylo v plánu IVF, ale bylo by to už šesté, tak se toho bojím. Po těch předchozích mám zdrav. problémy a nějak nejsem schopná se dát pořádně do kupy. Takže my spíš budeme zkoušet nativy. Doktorky si teda klepají na čelo, že to je blbost, ale zdraví máme jen jedno. Nejradši bych si koupila cizí embryo za těch 30 litrů a zkusila to s ním. To by ale manžel a rodina asi nezkously. Musim někde zjistit, kdy se dá už testovat. Na IUI jsme byli minulou středu.
Vy máte zatím dobré skóre. Kritický je vždy 3 den vývoje, to jich nejvíc odpadá. Vy jste ale už 4 den, když to jsou morulky? Už si to moc nepamatuju. Tak držim pěsti, ať se pěkně vyvíjejí a hlavně ať se pak mimčo chytne.
![]()
@barevnakvetinka to sis prosla hodne vecma.. to te obdivuji.. zkusila bych urcite darované.. na rodinu bych se vyprdla kdyz to takhle reknu hnusne a manzela premluvila.. porad to bude vase miminko.. ty ho budes nosit a rodit a vychovávat a když dnes hledaji podobne pary aby mimco bylo podobne je to super.. tim bych se vubec netrapila
je to jen darovana buňka ![]()
@Dysis1 No to embryo za asi 30 tisíc je komplet cizí. Jak vajíčko, tak spermie. Když bych chtěla darovaná vajíčka, tak to je min. za 100 litrů a garantují jen 2 třídenní embrya (!)
Za ty prachy by to chtělo aspoň 5 denní.
Gennet je na tohle blbý. Kdybych chtěla 5 denní embrya z darovaných vajíček, musela bych na kliniku někam do Prahy, což je celkem z ruky. Je možný, že to nakonec stejně ale podstoupíme… ![]()
@barevnakvetinka no tak to je masakr.. jen 3 denni
no jo asi je pro ne jednodušší dat rovnou vajicko darovane komplet co je v mrazaku a nekomu zbylo..
ale i tak bych do toho šla
porad by to bylo vaše miminko
ale chapu i to, že to je těžké rozhodnutí ale když to reknu hnusne porad lepsi nez adopce treba 3 leteho děcka..doufám, ze se nikoho nedotknu za tenhle názor ![]()
@Dysis1 No já jsem se na darované embryo před časem ptala (už je to ale tak 2 roky) a to mi bylo řečeno, že se nesmí dávat embryo od párů, které už zamražená embrya nechtějí.
Prý se bere vajíčko od dárkyně a spermie od dárce a ty se spojí dohromady. No nevím, třeba už je to teď jinak. V letáku, co byl v Gennetu na stolku, píší, že je embryo nejčastěji od párů, co už nadbytečná embrya nechtějí. Jestli to platí ale momentálně i pro ČR… to bych se musela znovu zeptat. Takhle by mě hřálo aspoň u srdce, že je mimčo zplozené z lásky konkrétních dvou lidí. ![]()
Jinak adoptovat nechceme, protože nevíme, jak by si sedli s mým synem. On má po těžkém porodu adhd a poruchu chování (občas výbuchy vzteku), tak k cizímu děcku by se mohl chovat hnusně. To bych žádnému nepřála. Jinak miminko moc chce, ale aby vyrostlo v bříšku a bylo „naše“. ![]()
@barevnakvetinka jee tak to jsi silná.. a chápu, že to takhle chceš.. hodně štěstí a určitě si s tim poradis a rozhodnes správně ![]()
Zdravím všechny
jsem tu nová, my jsme teprve v začátcích. Přítel má za sebou spermiogram, který dopadl naštěstí dobře, ale pro ověření má jít teď znovu. Máme za sebou tu vstupní konzultaci a odběry, ostatní nás teprve čeká. Je tu někdo, kdo taky teprve začíná s Gennetem, abychom se mohli třeba vzájemně podporovat, sdílet dojmy…? ![]()
@Ploppy ahoj vitej..
tak ted budete čekat na výsledky docela déle vid.. jakou si vyfasovala doktorku? ![]()
@Dysis1 Děkuju
Máme p. doktorku Bydžovskou. Měla jsem z ní celkem dobrý pocit, i když co jsem se pak koukla na názory na internetu tak nic moc. Je pravda, že mi přišlo, že nebyl úplně prostor na dotazy, všechno to bylo hrozně rychlý a pak jsem měla celkem ve věcech zmatek, co bude následovat dál atd. No moc informací v krátkém čase. Já mám problémy s MS a zároveň anovulační cykly, tak jsem dostala Gynprodyl a podle toho se mám pak objednat na ten test průchodnosti vejcovodů. No dole na recepci pak nemohla pochopit, že ji prostě neřeknu kdy to dostanu (chápu jak mi říkali, že to musím říct dopředu jinak pro mě nebudou mít místo, ale paní tam ze mě udělala pomalu debila, že snad vím, kdy bych měla tu MS dostat, ikdyž jsem se jí snažila několikrát vysvětlit, že mám předepsané ty léky a s těmito zkušenost nemám a opravdu nevím, kdy to bude a jak tělo zareaguje:(.. no byla to jediná lehce nepříjemná osoba, na kterou jsme tam ten den narazili, tak se to dalo přežít
)nakonec tam nějaké datum napsala, ale dost možná to bude uplně mimo a protáhne se to až na další cyklus. Tak uvidíme. Na testy na genetiku máme jít až v polovině dubna. Ten test na průchodnost vejcovodů je hodně nepříjemný nebo se to dá?
@Ploppy Ahoj, test na pruchodnost se dela v narkoze a nic nevis, takze je to uplne v pohode. Nic pak neboli.
@Ploppy no asi te ja osobne nepotesim ja tento test odmítla.. prej to boli celkem dost, ale nevim zda bych do toho sla kdyby to bylo nutné asi bych to přežila
ja otehotnila 3krat tak ani doktorka to nechtěla tento test, že je asi jasne ze je průchozí mam
vzdy to teda skocilo v 6tt ale to je jina.. vsechny testy mame v pořádku jinak tak cekam ted na výsledek prvniho ivf 😊 pani Bydzovska se mi zda nejmilejší 😊 je to super klinika kde jsou moc ochotný takze ti drzim palce.. po tom testu ti asi nabidnou nejdříve Inseminaci ![]()
@Lucie343 aha tak pokud to je v narkoze tak to je super..
ja slysela názory bez narkoz
@Lucie343 @Dysis1 No ona mi nabídla buď v nemocnici, pod narkózou a 3 dny v nemocnici hospitalizace a nebo u nich super metodou, bez narkozy a že je to za chvilku hotový, za příplatek 2000Kč. Tak jsem zvolila to, přislo mi fajn se narkóze vyhnout když to není nutný. Až pak teda řekla, že uplně příjemný to není, ale že jsem rozhodně zvolila dobře. No dole mi pak právě řekli, že doporučují přijít s doprovodem, aby mě pak někdo odvezl, tak jsem si říkala že to asi taková pohodička nebude a trochu obavy ![]()
@Dysis1 Tak držím palce, to klapne! Děkuju za uklidnění, jak říkám, mně byla sympatická tak jsem se divila, ale snad budeme mít taky dobrou zkušenost.
já doufám, že nejdříve nabídnou inseminaci, tak hlavně aby jsme měli zase dobré výsledky.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.