Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
jája428 píše:
ahoj holky, tak mi včera když jsem se vrátila z géčka došlo, že jsem se nezeptala na tu imunologii.Tu nám možná mohli udělat při té genetice co?ale co jsem četla jinde na diskusích, tak prý to doktoři nechtěj dělat, že je to drahý.myslíte, že nám to udělají, když si o to řeknu ted před IVF nebo se to dělá až když je 1.IVF neúzpěšné?
jája428 píše:
prý to nedělají hned, že je to drahy, tak nevím, ale myslím, že se tím dá předejít problémům a neúzpěchu při IVF.Prostě se mi nechtějí dávat peníze a né málo, za pokus který třeba nevýjde a až pak zjištovat proč.za optání nic nedám, tlačit na to nebudu, ale třeba mi to udělaj.
jájo - pořád je to v jednání a nená jasné kdy to schválí a kolik pokusů nakonec bude..
i když se konečně dohodnou, tak než to začne platit?
my na to nespoléhali, doktor taky říkal, že je to ve hvězdách a pak si v lednu vyčítat, že jsme ztratili několik měsícu
![]()
korinkovna píše:
to ne Nemi, obvzlášť u vás,co?
jája428 píše:
a co přesně je v návrhu?budem si moct vybrat nebo ti co podstoupí IVF se dvěma třeba letos bude pak mít už jen 2 hrazený pokusy s jedním.letos se k tomu určitě nedostanem, když už je říjen, tak snad na začátku roku už to bude aktualní.doufám
nebo ti co mají třeba už 2 pokusy zaplacwené ze svého, bude jim to pojišťovna dodatečně proplácet, nebo budou moct mít další pokusy hrazené? Já sama nevím, jak bych ávrh dala, je tolik možností a tolik ale…
já bych možná klidně 3 pokusy nechala, ale zpřístupnila bych cenu.Dyt i když se mluví o hrazených pokusech, tak nás to stojí 20tis…
taky bych na to nespoléhala,,,myslím že mluvili o tom ti co už „po staru“ měli 2 embryjka tak by se jich to možná netýkalo…ake tohle všechno jsou jen spekulace.Myslím,že by bylo možná lepší 1 embryjko a třeba 5 pokusů hrazených,protože po každém nezdařén tě mohou znova vyšetřit nebo navrhnout jinej postup.Což si osobně myslím,že to šance zvyšuje
jája - ty jsi vážně mladá…mě je skoro o deset víc.
myslím,ale že ta snaha to zpřístupnit více lidem tady je.A myslím,že i postupně budou i ty laboratorní metody zpřístuˇpňovat více lidem.Napříklady ty starší laboratorní metody budou finančně víc a víc dostupné a ty novější holt vždycky drahé. Holt i tohle je byznys. Bohužel.
Včera mě jedna holka co pracuje pro pojišťovnu ministersta vnitra přesvedčovala ať k nim přejdu, že VZP jde do prčič…no já nevím…vzp jsem už stála hodně peněz a to nejen v tomto případě.ale měnit to zatím nehodlám
korinkovna píše:
jája - ty jsi vážně mladá…mě je skoro o deset víc.
myslím,ale že ta snaha to zpřístupnit více lidem tady je.A myslím,že i postupně budou i ty laboratorní metody zpřístuˇpňovat více lidem.Napříklady ty starší laboratorní metody budou finančně víc a víc dostupné a ty novější holt vždycky drahé. Holt i tohle je byznys. Bohužel.
Včera mě jedna holka co pracuje pro pojišťovnu ministersta vnitra přesvedčovala ať k nim přejdu, že VZP jde do prčič…no já nevím…vzp jsem už stála hodně peněz a to nejen v tomto případě.ale měnit to zatím nehodlám
já taky nemám důvod přecházet..navíc vzp hradí ivf i 40 tiletým, ostatní maximálně do 39 let. pro někoho ten jeden rok navíc je důležitý.
já sice mám ZPŠ, ale taky jsme jinak spokojená zatím i když jsme potřeovala ošetřit na druhém konci republiky nebyl problém…a vitamíny občas taky dostanem
A Natálka dostala plyšáčka a deku
ale vandráci mi neproplatili 4.IVF
![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.