Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Danny001 Víš, já o tom ted zpětně nějak přemýšlím a nechápu to. V sobotu ráno se jí ptám, kdy nejdéle se dá IUI provést. Ona mi řekne 21DC. Já jsem 13DC, folikuly mám dle zprávy 2 12-16mm a ona mi řekne, že mi IUI neudělá. Nerozumím tomu. Přitom můžou ještě vyrůst, přitom řekne, že se můžeme snažit doma a ještě mi poví, že do konce týdne tam není abych si dojela ještě pro jeden utz a věděla kdy nato s manžou skočit. Jako kdyby prostě neměla čas na to mi to IUI udělat. Přitom za IUI nic neplatím. Mám nárok na 6 pokusů za rok a já měl jen jeden.. tak fakt nevím, co si o tom myslet. Mám Mokrou ráda, přijde mi fajn a férová, jen dnes z toho mám takový smíšený pocit. Pochopila bych, kdyby šlo o pokus IVF a něco se nevyvíjelo jak mělo, že to utne, ale v tomto případě to nechápu. Navíc to byla poslední dávka clostíku!
Holky to je fajn, že jste se viděli, ale nevěděli o sobě:-D já taky vždy okukuju nenápadně:-D
@TerkaBaterka dneska bylo vidět že spěchala. Asi bych se na tvém místě objednala znovu na UTZ k Petrovi když tam Mokrá nebude a s ním bych to znovu prodiskutovala.Ty myslím nejsi z Lbc, viď? Máš to sem daleko?
@vamp81 já věděla, že nás tam dneska jde víc. A tak jsem odhadovala. Jenže jak tam bylo docela plno, tak jsem si pamatovala jen tu mladou paní vedle sebe a ona to zrovna byla TerkaBaterka ![]()
@Danny001 Jsem z Mladé Boleslavi. Není to extra daleko, ale je to přeci jen 40 minut cesty. Danny, já na to asi kašlu. Zase bych byla nerada, kdyby pak Mokrá zjistila, a to ona by to zjistila, že jsem šla k Petrovi a domluvila se s ním na něčem jiném. Pokud bych jí řekla, že na IUI chci za každou cenu, tak by mi ho snad udělali, ale ona mi moc na výběr nedala. CO mě ted štve nejvíc je, že poslední cyklus byl 35 dní a když jsem dnes teprve 13DC je to zase další 3 týdny čekání na MS
Kdyby to šlo nějak uspíšit!
@TerkaBaterka jak jsem to pochopila, tak ti sama Mokrá řekla ať si na jeden UTZ dojedeš. A když tam není ona tak ho dělá Petr. na tom není nic špatného. Řekne ti kdy se snažit doma a můžeš se ho na to znovu zeptat proč to IUI nejde. Znovu by ti to vysvětlil a dušička by měla klid. Kolikrát když an mě vychrlí ty informace tak mi pak doma dojde, že jsem něčemu nerozuměla a dneska jsem se taky zapomněla na něco zeptat. Klasika ![]()
Bohužel to čekání se nedá úspěchat. Já bych taky všechno měla nejraději hned.
![]()
Ahojte děvčata.
Dnes jsem byla na kontrole u své gyn. po laparoskopii a vše je prý v pořádku, že prý je teď 3 měsíce největší šance otěhotnět přirozenou cestou když mi profoukli oba vejcovody ![]()
Chci se zeptat, vím, že jedna z vás myslím Terka nebo ty Danny jste psaly, že jste na neschopence už dlouhodobě. To jste měla třeba dva pokusy během půl roku nebo proč jste marodily tak dlouho? Já jsem na nesch. od konce května a mám za sebou jeden nevydaření IVF pokus a dnes mi má gyn. řekla, že by se do dalšíh IVF pokusu mělo jít tak za půl roku. Jenže když to chci zkusit přirozeně? Do práce se moc nehrnu, stojí to tam teď za prd jen nervy a psycho.
Vím, že mi Morká řekla, že do listopadu nám dají všichni pokoj a můžu být klidně doma ale myslíte, že mi to ještě nechá i když to chcem zkusit bez její pomoci? To asi nehrozí, co.
@Danny001 Ona řikala, že se můžu ještě domluvit se svým gynekologem z MB, že by mi pro jistotu ještě jeden utz udělal. Ale tak to si můžu doma udělat ovu test a zjistím asi to samé. No ještě uvidíme.. domluvím se s manželem, co on na to. Nějak se smiřuju s tím, že to tak mělo být. Stále si opakuju, že jednou se dočkám.. ![]()
@Mončina Já jsem na neschopence nebyla, tak ti bohužel neporadím.
Po IUI i revizi jsem šla hned do práce.
@Mončina kéž by se vám to teď zadařilo přirozenou cestou. já jsem na neschopence taky nebyla. Pořád chodím do práce, takžeti v tomto taky neporadím. Ale někdo tu byl dlouhodobě na PN. Ale kdo to byl?:think:
@TerkaBaterka jo aha, tak to jsem tě špatně pochopila. Myslela jsem že máš jet na UTZ do Gennetu. Tak to jo, to bych asi už nehrotila. Tak to zkuste přirozeně a uvidíš. Ono to uteče a další měsíc zase IUI?
@Danny001
Děkuju. Taky bych byla moc šťastná kdyby to vyšlo. Jenže mám tu zatracenou alergii na spermie!
Teď jsem si vzpoměla, někdo z vás tu psal, že ji také má a byl na imunologii v Praze. Já jen že bych porovnala naše hodnoty. Co vím, tak se gyn. tenkrát zhorila jak vysokou ji mám.
Ještě jsem se chtěla zeptat jak mám vložit popisky? Nějak to nemohu najít ![]()
@Danny001 Nechám to opravdu být. Dojedu si pro ty injekce, protože nevěřím, že přirozeně počnu a budu doufat, že se mrcha umoudří a přijde co nejdřív abychom mohli zkusit další cyklus, jestli to s těmi injekcemi půjde líp. Zkusíme zase IUI. Zatím není důvod proč IVF. Předpokládám, že ty injekce jsou ty samé jako se dávají při IVF, tak jestli zajistí větší množství folikulů tak jenom dobře. Pokud ne, pak stejně IVF nemá smysl.
@Mončina Bohužel ani s tou alergií nepomohu. Podpis se nastavuje v Nastavení.. úplně nahoře v pravo na stránce, pak sjedeš dolu a je tam takový větší prostor pro podpis a tam můžeš napsat, co vše už máš za sebou atp. dokonce se tam pak dá vložit i metřík ![]()
@Mončina Ahoj.ja jsem jedna z tech co tu alergii ma. V Praze mi predepsali prasky ale pak pri navsteve u Mokre mi je zmenila na Medrol ze jsou lepsi. Ten beru od pocatku stimulace nepretrzite az do nejakeho tydne tehotenstvi.Mimo jine se doporucuje pouzivat ochranu aby tve telo prislo pokud mozno co nejmene do styku se spermiema.to pak ty protilatky co se v tvem tele vytvari klesaji.
@lulllu píše:
Pokud muzu vstoupit do diskuse, tak ja byla na IUI jenom jednou a stimulovala jsem injekcema a slo to krasne na clostil jsem nereagovala a dali mi nizke davky 50 jednotek denne pohoda zadny hyperstimulak
Prosím tě, jak se jmenuje ta látka, co sis píchala před IUI? Povedlo se pak počít? Děkuji.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.