Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Jančakecalka Nemyslela jsem mít jedno dítě…já sama mám tři, ale nečekat dvojčata
tolik si přes ty starosti o ně neužívám všechno to mazlení, koupání,…atd.Je to hodně náročné…s péčí o jedno mimčo se to nedá srovnat.
@Petra Z píše:
Ahoj holky…
tak nám se blíží první návštěva
a právě…taky dítě mám a o to víc toužím po dalším, když vím, jak je to krásný
@Jančakecalka je to jsem nevěděla, mrzí mě co se ti stalo…dcerka ti to jistě plně vynahrazuje
To ano, vynahrazuje, ale touha po druhém dítku je obrovská ![]()
Dost často myslím na to, jak by asi naše druhé dětátko, které nám umřelo vypadalo.Za ty týdny, co u mě bylo v bříšku jsem si na něj zvykla a pak najednou konec, bylo to hrozný a právě v Gennetu v Liberci nám to na ultrazvuku řekla doktorka. ![]()
@dagmariana píše:
@Jančakecalka Nemyslela jsem mít jedno dítě…já sama mám tři, ale nečekat dvojčatatolik si přes ty starosti o ně neužívám všechno to mazlení, koupání,…atd.Je to hodně náročné…s péčí o jedno mimčo se to nedá srovnat.
Aha
No, jak už jsem tu psala, tak jsem před 4 lety touto dobou nosila v bříšku taky dvojčátka, ted to byl 24 tt a 23.3.to budou 4 roky, co nám na ultrazvuku v Gennetu řekli, že jedno dvojčátko nám bohužel umřelo
Moc to bolí i ty 4 roky po tom. Naštěstí máme dcerku, která bojovala s mrtvým sourozencem až do 38 tt, kdy se dělala sekce. Ještě, že jí máme, je to naše sluníčko. Snažíme se o druhé a klidně bych brala i ty dvojčátka, ale hlavně, aby se to povedlo ![]()
@Jančakecalka nedovedu si to představit…
to by se nemělo stávat…
tak přeju další miminko…co---dvojčátka
![]()
@Petra Z píše:
@Jančakecalka nedovedu si to představit…
to by se nemělo stávat…
tak přeju další miminko…co---dvojčátka![]()
Moc děkuju, kéž by to konečně vyšlo
![]()
Ahojky
Mám na Vás jeden dotaz. Dnes mi při hysteroskopii zjistili na 99% endometriózu. MUDr. Mokrá mi dala na výber 2 možnosti. Buď cca za 2 měsíce podstoupim klasickou laparoskopii a nebo zkusíme IVF po 6 týdenní hormonální léčbě. Vím, že některé z vás tu mají taky endometriózu, tak by mě zajímal váš názor. Laparka a nebo rovnou IVF. Díky moc za odpověď ![]()
@Lotty83 Ahoj,záleží jakého stupně jí máš? Pokud hodně…do IVF bych nešla a podstoupila horm. léčbu. Na to by ti měli odpovědět v Gennetu, jak moc by byla šance na zdařilé IVF.
Jakého stupně to nevím. Vzhledem k nálezu v děloze už punkci nedělali. Ale dle UTZ je to tam na 99,9%. Říkala že je tu šance i při té 6 týdenní léčbě. A pokud by se 1. IVF nepovedlo, tak můžu zkusit tu laparku. Jsem nedočkavá, nehce se mi čekat 2 měsíce na laparku ![]()
@Lotty83
Ahoj. Já endometriozu nemám, ale také mi byla doporučena laparoskopie po hydrlaparoskopii u které mi zjistili neprůchozí vejcovody. Taky jsem nechtěla čekat a šla hned do prvního pokusu IVF, které bohužel nevyšlo.
Následovala laparoskopie a za další dva měsíce druhý pokus IVF, který vyšel a dnes jsem v 9. týdnu
.
Takže kdybych se mohla rozhodnout znova, před prvním pokusem IVF bych šla na laparoskopii. Jedná se taky o peníze, které IVF stojí.
Já už to nemám v popisku ale…čekali jsme 13let
Po 7 letech jsme začali řešit, že to nejde…byla jsem totiž s manželem 2× těhotná spontálně, ale potratila jsem jednou v 7tt a podruhé v 11tt
Oba zdraví…1 IVF vyšlo a já se radovala..jen 7tt, potratila jsem, druhé IVF zase vyšlo, ale radovala jsem se jen 8tt…zastavilo se srdíčko…povedlo se až napotřetí v mých 38 letech.Za tu dobu jsem tedy potratila 4×… Jsem za dětičky moc ráda…počkala jsem si taky dlouho..asi dýl než ty
Dva měsíce jsou pro mě velmi krátká doba, počkala bych, pokud by byla větší šance na úspěch
![]()
@Lotty83 Ahoj já mám endometriozu a zjistili mi jí při laparoskopii. Určitě si nejdříve zjisti, zda-li je možné odstranit to ložisko nebo jestli je jich víc. V tom případě bych laparoskopii podstoupila. A potom ti i nasadí asi tu hormonální léčbu. Jestli jsem to pochopila dobře, tak jí máš v děloze a tam to vadí i pro IVF, protože by to mohlo komplikovat uhnízdění embrya. Je lepší si pár měsíců počkat a léčit se. Držím palce aby to všechno dopadlo dobře ![]()
No když vás tady čtu, tak si začínám říkat, že by ta laparka asi nebyla od věci. My se o mimi pokoušíme rok a čtvrt. O proti vám jen krátkou dobu, ale jsem tipický beran, chci vše hned teď. Ale zase si říkám že by jsme pro to měli udělat vše co je možné a ne nic uspěchat. Pro mě to byl trochu šok. Já žila v tom že jsem ok a ono ne. V Gennetu jsme skončili kvůli partnerově tragickému spermiogramu.
Jinak moc gratuluji Mončině k mimísku, sleduju tuto diskuzi už od října a moc jsem ti držela palce ![]()
A jak vidím Dagmarina čekání se vyplatí. Máš moc krásná dvojčátka!!! I když jsi si bohužel musela projít i tím špatným ![]()
@Lotty83 jo,čekali jsme dlouho…hodně dlouho, popravdě, už jsem se bála, že to snad ani nevyjde.Ale vyšlo a já jsem strašně ráda a užívám každou sekundu
![]()
Nene, dg. mám rectovaginální endometrióza. Nevím, zatím v tom mám pěkný zmatek. Moc informací po nakróze
. Za 14 dní jedeme na kontrolu. Tak snad mi MUDr. Mokrá doporučí co by bylo nejlepší. Na 100% jdeme na IVF s ICSI, tak tím by se prý některé problémy spojené s endometriozou dali obejít. Mám prý levý vaječník „zastrčený“ za dělohou, tudíš by se z něj bez lapar. spuštění nedali odebrat vajíčka. TAk já nevím…
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.