Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Lotty83 Taky jsme vždycky všechno chtěla hned, ale bohužel…Naučila jsem se při IVF hodně trpělivosti. Při laparoskopii ti prohlédnout kompletně všechno. Ložiska endometriozy můžeš mít i jinde a tak je lepší aby ti zkoukli všechno.
@Lotty83
Moc děkuju
Neboj, taky se dočkáš a rok snažení je velmi krátká doba.
Taky jsem beran a hodně tvrdohlavej a vidíš nevyplatilo se to. A za ty nervy ti to určitě nestojí. Takže se dej do pořádku a i přítel bude mít víc času na to aby se mu zlepšilo sperma. Výborné je sprchování chladnější vodou, otužování přímo jeho genitálií. Další dobrá rada, je volné bavlněné spodní prádlo. A určitě je spousta přípravků pro lepší sperma, která ti předepíše doktor a pak má sperma o hodně lepší kvalitu.
Spermie už díky bohu máme od dnešního dne zamražené (na 3 pokus). To jediné bylo na dnešním dni pozitivní. Do teď jsme řešili jen jeho. Jak říkáš Mončino, nové volné trenýrky, spousta vitamínů, žádný alkohol, snížení váhy a spousta vyšetření. Myslela jsem si že u mě ta hysperoskopie bude jen formalita a ono to je nakonec opět jedna velká kompilkace. Ale čím dýl tady čtu vaše názory, tím víc si říkám že to nemůžu uspěchat a na tu laparku asi půjdu. Jen jsem se těšila že už v květnu bych třeba mohla najit na TT //, tak to nebude květen ale třeba až červenec
@Lotty83
Aha. Takže vy už máte oplodněné vajíčka nebo jen sperime a zamražené. Proč jste zvolili tento postup?
Máme jen zamražené spermie. Partner při 1 spermiogramu neměl vůbec žádné spermie. Absolvovali jsme spoustu vyšetření a nakonec MUDr. Vik v Pha doporučil pro jistotu zamražení. Až dnes na 3 pokus tam bylo aspoň něco. Tak máme zamražených 6 né úplně kvalitních dávek. Podrobnosti se dozvíme až za 14 dní při mé kontrole.
@Lotty83
Aha, až tak na tom byl špatně? Můžu vědět, jak dlouho se s tím léčil? A kouří nebo je obézní?
Jen mě zajímá jestli je pravda, že horší sperma mají právě muži co pijou alkohol, kouří či jsou obézní.
@Mončina hele můj chlap 2 děti…v pohodě…
po 3 letech spermio a katastrofa…a řekla bych, že před tím pil víc ![]()
Nekouří, alkohol předtím pil nárazově, ale když už, tak 10/12 pivek nebyl problém. Od 8 let se léčí s vysokým tlakem, tak že spousta léků za tu dobu. A je obézní. Po tom co jsme zjistili tu dg. přestal pít. Jen občas si dá 2/3 pivka. Něco málo (20kg) zhubnul a spermio se zlepšuje. Ale je znát že jakýkoliv výkyv má na něj vliv. Kvůli TK byl na CT ledvin a ještě 3 měsíce po byl spermiogram děsný. 1 pokus 3 použitelné spermie, 2 - 10 spermií a dnes to přesně nevím ale jěště o něco víc. Tak že už jsme radši zamrazili
Tak že vliv to uřčo má.
Jo a 1 spermiogram byl 8/12. Pak nám dělali genetiku, oba s pozitivním výsledkem nosičství, a andrologické vyšetření. 2 - 12/12. A teď ty 3 byli od konce ledna do dnes ![]()
@Lotty83
Ty brďo, tak těch kompikací bylo docela dost, ale jak píšeš trošku změna životosprávy a už se dějí divy. Braní léku tak dlouhou dobu se určitě velkou měrou podílelo na kvalitě sperma.
To je super, že shodil 20 kilo! to je fakt dobrej!
Nikdy nemůže být nic jednoduché. To víš že to zanechalo následky, má zvětšená játra i srdce. Ale nic tragickýho. No on má silnou vůli na rozdíl ode mě. Mám strach že ze mě po tom všem bude koule. Už teď mám 80 kg při 160 cm!! A ještě léčba té endometriózy, pak stimulace a bude ze mě fakt koule ![]()
@Lotty83
Neboj, já jsem na tom podobně. Medrol beru už od června takže spoustu kil mám taky nahoře! Utěšim tě, jsem na tom s váhou ještě hůř!
Ale ber to tak, že pro mimí musíme něco vydržet a vytouženého miminka se dočkáme každá ![]()
Ahoj holky…
tak dneska jedem…a mám smíšený pocity…
zase ten maraton začne
Ahoj holky, mohla bych se zeptat, proč někdo v Gennetu za screening platí a někdo ho má zdarma? Já dnes byla na 1. screeningu v Gennetu v Liberci a koukala jsem jak puk, že po mě nic nechtěli, přitom v ceníku mají za screening 1100
neměla jsem ani doporučení od dr. Tak jen jestli náhodou nevíte
Děkuji
@lenny27 Gennet to má nasmlouvané s pojištovnou… v ceníku to prostě je např. pro zahraniční klienty nebo pro klienty některých „horších“ pojištoven…
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.