Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@KamisB píše:
@smile001 - normálně se s Langerovou domluv. Vždyt je to rozumná ženská.
mě to samozřejmě nenapadlo při konzultaci, domluvit se s ní rovnou že bychom ten termín posunuly… a určitě víš jak to je když voláš na domluvení termínu ![]()
@MartinaCV my jsme šli jsme do nativu s tím když nesrazí kvalitu vajíček stimulační hormony tak by to pro nás mohla být šance, proto jsme i minimálku zavrhli. Ale je fakt, že to riziko že se ani nepodaří vajíčko získat je velká.. drahá sranda, ale to je u všeho.. radši nepočítám
@MartinaCV hele cítíš to, to jo, ale nejdřív jen tlak od sondy, a pak to trochu píchne.. dr. na to upozorní, že „teď to přijde“.. poprvé jsem byla vyděšená, kristepane co mě teď čeká, a když řekly že už je po všem tak jsem koukala jak zjara že to bylo ono ![]()
@smile001 píše:
@MartinaCV hele cítíš to, to jo, ale nejdřív jen tlak od sondy, a pak to trochu píchne.. dr. na to upozorní, že „teď to přijde“.. poprvé jsem byla vyděšená, kristepane co mě teď čeká, a když řekly že už je po všem tak jsem koukala jak zjara že to bylo ono
OK, tak z toho co píšeš, se mi jeví lepší varianta zisk více vajíček při nějaký pidi minimálce, která je brána jako nativ. Takže pomocí tablet a to bude asi teda Tamoxifen jediná varianta.
@MartinaCV píše:
Drahá legrace.. A při OPU necítíš vůbec nic? Nebo to zabolí? Mě to bolí určitě víc než vás všechnyBojím se, že ucuknu a to by asi doktora nechtěla.
Sestry říkají, že to je jako píchnutí injekce při odběru krve. Kecají - taky jsem jim to po punkci řekla a řekly mi, že mě přeci nebudou strašit dopředu. Píchlo mě to jako blázen, cukla jsem - chytly mě sestry, aby mi dr. tou jehlou neublížila. Věděla jsem, že se nesmím hýbat, ale nedala se ta reakce ovládnout.
@LuciisPuciis píše:
Sestry říkají, že to je jako píchnutí injekce při odběru krve. Kecají - taky jsem jim to po punkci řekla a řekly mi, že mě přeci nebudou strašit dopředu. Píchlo mě to jako blázen, cukla jsem - chytly mě sestry, aby mi dr. tou jehlou neublížila. Věděla jsem, že se nesmím hýbat, ale nedala se ta reakce ovládnout.
Kamarádka mi psala, že nic necítila. Takže to vypadá, že to každá vnímá jinak a že kdo má zkušenost, že ho tyhle věci bolí, bude bolet i OPU. Po odběru 12 ti jsem byla 10 dnů vyřízená a ty hodiny po OPU byly doslova strašný. U prvního IVF 20 kousků a myslela jsem, že to je můj konec. Takže to nevypadá na odběr bez narkozy.. achjo. Po narkoze
Nic moc vyhlídky.
@LuciisPuciis Hyfosy to samé. Někdo v pohodě, mě musela sestra držet. ![]()
@MartinaCV píše:
Kamarádka mi psala, že nic necítila. Takže to vypadá, že to každá vnímá jinak a že kdo má zkušenost, že ho tyhle věci bolí, bude bolet i OPU. Po odběru 12 ti jsem byla 10 dnů vyřízená a ty hodiny po OPU byly doslova strašný. U prvního IVF 20 kousků a myslela jsem, že to je můj konec. Takže to nevypadá na odběr bez narkozy.. achjo. Po narkozeNic moc vyhlídky.
Hele, mě po 1. OPU bolelo břicho neskutečně - chodila jsem 3 dny v předklonu, ale u dalších pokusů jsem byla absolutně bez bolesti (jak během stimulace, tak po OPU). Je to prostě individuální ![]()
@LuciisPuciis píše:
Hele, mě po 1. OPU bolelo břicho neskutečně - chodila jsem 3 dny v předklonu, ale u dalších pokusů jsem byla absolutně bez bolesti (jak během stimulace, tak po OPU). Je to prostě individuální
Je fakt, že kdyby byly třeba 3 kousky, tak by to už stejně na narkózu bylo… To jsem kdysi četla v diskuzi, že to zkoušely bez a bylo to na hranici snesitelnosti.
@MartinaCV Ja byla na Opu nekolikrat bez narkozy, i pri 4 folicich, bolelo to, ale je to rychle. Vydrzet se to da.. horsi je pak verdikt.. prazdne ci nezrale… byla jsem i 3×krat na hysteroskopii bez narkozy a to bylo o dost horsi
@Anonymní píše:
@MartinaCV Ja byla na Opu nekolikrat bez narkozy, i pri 4 folicich, bolelo to, ale je to rychle. Vydrzet se to da.. horsi je pak verdikt.. prazdne ci nezrale… byla jsem i 3×krat na hysteroskopii bez narkozy a to bylo o dost horsi
Tak to jsi hodně statečná. Já bych to určitě nedala. Nadskakuju i při běžném gyn. vyšetření a stále hlásím, že chci ta nejmenší zrcadla. ![]()
Ještě se zeptám, jak jsi došla ke 4 folíkům? Minimálka - injekce, či jen třeba Tamoxifen? Máš za sebou i IVF a dá se srovnat s minimálkou? Myslím tím, jestli při klasickém IVF byl lepší výsledek v tom, že by nebyly folíky prázdné a vajíčka by byla zralá? Já jich při obou IVF totiž měla zralých vždy hodně a prázdné folíky byly jen dva, tak si chci z toho odvodit, jestli má způsob stimulace na to vliv. Zeptám se ještě i Dr. Jarošové.
Holky, víte o tom, že teď je čas na další vlnu těhotných tady?
Od 2015 to tu máme ve vlnách a jedna vlna teď už zase porodila. Musí tedy logicky nastoupit nová vlna těhotných
![]()
@MartinaCV píše:
Holky, víte o tom, že teď je čas na další vlnu těhotných tady?Od 2015 to tu máme ve vlnách a jedna vlna teď už zase porodila. Musí tedy logicky nastoupit nová vlna těhotných
![]()
jak bych se zařadila ráda
děláme co můžem, ale to víš, slíbit ti to nemůžu
![]()
@smile001 píše:
jak bych se zařadila rádaděláme co můžem, ale to víš, slíbit ti to nemůžu
![]()
![]()
@MartinaCV píše:
Holky, víte o tom, že teď je čas na další vlnu těhotných tady?Od 2015 to tu máme ve vlnách a jedna vlna teď už zase porodila. Musí tedy logicky nastoupit nová vlna těhotných
![]()
ahoj, já bych moc ráda v té vlně byla
Teď čekám na zahájení stimulace na 3. ivf, tak snad…
Prosím tě, můžu se zeptat, jestli jsi nějak řešila riziko nákazy toxoplazmózou před a během těhotenství? Vím, že jsi jednou psala, že máte kočičku. My máme kočičku od září, je hrozně mazlivá, pořád na nás visí a olizuje nás, tak mě to napadlo… Nikdy předtím jsme kočku neměli, takže protilátky z dětství určitě nemám… Dá se dojít někam případně na odběry? Děkuji ![]()
@lulu79 také jsme kočku měli, když jsem byla těhu, a největší problém jsou hlavně exkrementy, což ale vyřeší hygiena a pomůcky, nebo jí záchod čistí někdo jiný. Pokud chodí ven je riziko trochu větší, přijde do styku s jinýma kočkama. Ale jinak větší riziko nákazy toxoplazmozou mají asi víc ženský který v těhu obstarávají zahrádku a záhony, než ty co maj kočku v bytě
v hlíně můžou být právě zdroje nákazy z exkrementů, a když někdo pracuje bez rukavic tak tam riziko je větší. ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.