Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Aha, já myslela že ano. Dělá v genettu kamaradky známá a ta jí tvrdila, že musí mít zadanku ![]()
Asi teda koncem ledna začátkem unora zavolám abychom se objednali na vstupní konzultaci, pokud ti bude tři měsíce snad ty výsledky budou jen asi nebudu mít svoji imuno z března ale to asi neva oni asi zatím jen vyzpovdaji co a jak že. A můžu se rovnou objednat ke konkrétní Dr že?
@Virgina123 píše:
Aha, já myslela že ano. Dělá v genettu kamaradky známá a ta jí tvrdila, že musí mít zadanku
Asi teda koncem ledna začátkem unora zavolám abychom se objednali na vstupní konzultaci, pokud ti bude tři měsíce snad ty výsledky budou jen asi nebudu mít svoji imuno z března ale to asi neva oni asi zatím jen vyzpovdaji co a jak že. A můžu se rovnou objednat ke konkrétní Dr že?
Já jsem žádanku z gyndy měla. Ano, můžeš si rovnou říct, k jakému lékaři chceš ![]()
@Virgina123 ahoj, já se objednávala začátkem prosince k Jarošové, co ji tu chválí a termín jsem dostala až na 6.března. Tak se zkus zeptat už teď, jak to vychází a radši se objednej dopředu… ![]()
@barevnakvetinka @LuciisPuciis
Objednat se lze a zadanku Paka seženu nez tam půjdu na gynde to by šlo ne
Já se asi objednám k vykysale nb tak nějak se jmenuje příp Langerove.
Co jsem četla by neměli bejt spatne
Tak nějak ale doufám že ten gennet je dobrej celej ![]()
@Virgina123 píše:
@barevnakvetinka @LuciisPuciis
Objednat se lze a zadanku Paka seženu nez tam půjdu na gynde to by šlo ne
Já se asi objednám k vykysale nb tak nějak se jmenuje příp Langerove.
Co jsem četla by neměli bejt spatne
Tak nějak ale doufám že ten gennet je dobrej celej
Já bych se aktuálně, kdybych se objednávala, rozhodovala mezi Dr. Jarošovou, Langerovou a Gáborovou - ale je to samozřejmě tvá volba ![]()
@LuciisPuciis
No vím že na vykysalou vesměs moc dobre reference nebyly ale co jsem slyšela dle výsledků je hodně dobrá. Lidsky a pristupem prej stojí za prd nvm no
@Virgina123 já myslím, že jsou tam skoro všichni v pohodě. Teď jsem byla na kontrole u Bartošové a taky se mi zda dobrá.
Moc díky. Předpokládám že u všech při první konzultaci pak udělaj nějaký vstupní vyšetření že. Holky diskusi už vedete hodne dlouho. Můžu se zaptat jaká je tu úspěšnost těch ivf? Já když četla statické údaje různé na netu ohledne úspěšnosti moc mne to nepotěšilo a to my zatím necháváme po tisících na to aby vůbec bylo čím oplodnovat
@Virgina123 já, myslím, že je to hodně individuální, vždy záleží na problému. U mě třeba vyšel první KET z prvního IVF (ET u mě nebylo), ale bohužel se embryo nevyvíjelo, tak jsem musela na revizi.
@Virgina123 píše:Čtu to odzadu, tak nevím, jestli to tu už nezaznělo. Úspěšnost je vysoká u Dr. Jarošové a Dr. Langerové. Co je v Gennetu podstatné, je možnost výběru geneticky zdravých embryí, kterých je v jednom IVF cyklu minimum (nejčastěji jen jedno). Tím zmaximalizuješ procento úspěšnosti a odpadnou ti marné pokusy s embryi bez potenciálu, nebo s vadou a potenciálem se vyvinout jen do nějakého stádia, po kterém následuje zbytečně revize. Pokud je ti nad 35, nebo jsi mladší, ale dlouho se snažíte marně, nebo máš za sebou potraty nebo je v rodině nebo v anamnéze páru vada, máš nárok na toto vyšetření embryí na pojišťovnu. Je to velmi podstatný bonus. Víš, jaké embryo zavádíš a jdeš víc na jistotu. Nemůžeš udělat více, než být připravená hormonálně a imunologicky a mít připravené geneticky zdravé embryo.
Moc díky. Předpokládám že u všech při první konzultaci pak udělaj nějaký vstupní vyšetření že. Holky diskusi už vedete hodne dlouho. Můžu se zaptat jaká je tu úspěšnost těch ivf? Já když četla statické údaje různé na netu ohledne úspěšnosti moc mne to nepotěšilo a to my zatím necháváme po tisících na to aby vůbec bylo čím oplodnovat
@Virgina123 píše:
Jo a taky píšu z mobilu tak se omlouvám za nedostatky.
Ještě jsem tam nebyla objednám se až budem vedet co spg a tak. Doufám že do konce března budem vědět více.
Po pravde jsem posera všemu jsem se branila a že ivf nikdy ale asi mi to mimino taky chybí a manžel by byl statný. Jen mám obavy jak vše dopadne zda vůbec něco bude na ivf a tak. A pak další věc muž má hodně špatnou páteř je po operaci zad, je to vrozená vada, tak doufám že se to dá nějak proprat genetikou nb budu doufat že to prcek nezdedi. Tohle asi genetika neumí co?
No vida. V první řadě se do Gennetu objednej co nejdřív, protože budeš čekat na termín. Tam udělají všechna vyšetření a navrhnou postup. Na Letné jsou genetici v baráku. Jen na výsledky z genetiky páru čekáš dva měsíce, takže se to nejdřív povleče. V době čekání na výsledky můžete absolvovat vyšetření, která se dělají. Gennet Archa má nejlepší imunoložku dr. Malíčkovou, takže imuno můžete absolvovat u ní. Gennet má výbornou laboratoř pro embrya i způsob jejich uchovávání (vitrifikaci), což jsou v celém procesu velmi důležité faktory.
@MartinaCV píše:
Víš, jaké embryo zavádíš a jdeš víc na jistotu. Nemůžeš udělat více, než být připravená hormonálně a imunologicky a mít připravené geneticky zdravé embryo.
A nebo se ti může stát to co mně, že se ti geneticky testované zdravé embryo nikdy nechytne a teď jsem podruhé těhotná z netestovaného. Z prvního netestovaného máme zdravou dceru.
@WmarliesW píše:
Premyslim stejne jako vy holky. Taky nechci aby byl Denis sam. Ale manzel zatim nechce o dalsim diteti ani slyset… je mi 37 tak uplne netlacim na pilu, treba casem nazor zmeni
Ve 37 máš podstatně větší šanci najít kvalitní vajíčko než ve 39 nebo 40. V tomto věku to jde sešupem. Tak to chce zapracovat na manželovi, aby se k němu dostaly podstatné informace.
@mose píše:
A nebo se ti může stát to co mně, že se ti geneticky testované zdravé embryo nikdy nechytne a teď jsem podruhé těhotná z netestovaného. Z prvního netestovaného máme zdravou dceru.
Ano, může se stát, že i zdravé se nechytne. Udává se asi 80% ano, 20% ne. Jsou prostě faktory, které neumožní embryu se vyvinout, případně už i uhnízdit. Netestované embryo bylo očividně zdravé, jen se to nevědělo předem.
Holky moc dík. No mne bylo 35. Zatím ale jsme u Dr kočího který řeší manžela, zdali vůbec něco. Protože jsem věděla že je problém u něj na rady zdejší jsme začli opacne a to imuno u prof Ulč gallove. Muž má azoo a kočí, kam ho prof Ulč a poslala mu dal v malé míře na zkoušku hormony. Zda se něco objeví, nic mu nejde ven, takže dop je M/T z Plzně. Teď uvidíme za nec tři mes má jít na ko spg ke Kočímu a mezitím mu vezme krev. No a pak bych asi měla do toho genettu. Takže myslíte že se to kolečko může rozběhnout současné, že kdyby nebyly ještě výsledky od kočího manžela a já do Plzně v březnu zda se mi srovnal náznak Apa mužem absolvovat třeba genetiku a imuno v genettu. Nevím zda není lepší tam jít s tím že už víme na čem jsme ![]()
Ale je fakt že roky a měsíce letí
Snažíme se skoro tři roky. V minulosti s první partnerkou byl muž dvakrát na ivf a nevyšlo jim to. To měl asthenozoo a teď když jsme se odhodlali verdikt azoo. ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.