Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Anonymní píše:
Minulý týden jsem řešila imunologii v Gennetu. Ten panel základních odběru jim sestavila Malíčková s tím, že když se v něm něco najde, ona pak v rámci svých ordinačních hodin v Gennetu udělá to podrobnější vyšetření.
A přesně tak to zafungovalo. Na Letné mi udělali základní panel vyšetření, našlo se něco sníženého v buněčné imunitě a na základě toho mě objednali do Archy přímo k Malíčkové.
To zni hodne logicky.
Holky tak ten přenašeč je nemoc spinální muskulární atrofie. Pak mi daj vědět až vyšetřej mojí krev, akorát jsem se zapomněla zeptat, jak dlouho to trvá. riziko je 1/200 a to že by malý měl v sobě tu mutaci je 50/50 tak tam je riziko velký. genetik říkal že to určitě nemá tu nemoc, ale je mutné před případným transferem vyšetřit zamražená embrya
@pajka29 ahoj, tak budem držet pěsti, ať to nemá. Ptala ses jich, jak je možný, že ten chlap je dárce a proč ho nevyšetřili dřív?
Tak jsem o tom něco hledala a nevím jak genetik mohl posoudit že to prostě nemá, četla jsem že se to objevuje do 6 měsíců věku, jsou různé typy některý je do 18 měsíců věku, pak od 18 měsíců věku a jeden mezi 20 a 30 rokem. uvidím až budou volat jestli budu přenašečem. mám v plánů to pak řešit s dětskou jestli mu odebere na tu nemoc krev ať máme stoprocentní jistotu že je zdravý ![]()
@barevnakvetinka protože prý na ty nový dárce maj vyšší nároky ohledně vyšetření, tak vyšetřily i ty dárce co už darovaly dřív. když sem se ho ptala jestli to mít může tak prý ne, jestli je zdravý a nemá omezenou hybnost, že spíš je riziko u některého embrya co mám zamražený, ale stejně se bojím.
@pajka29 Taky jsem si ten článek teď četla. Malýmu tedy zatím krev nebrali i když jsi měla přijet s ním? To fakt konec s nima, teď budeš pořád na nervy a sledovat, jak se hýbe. ![]()
Blbý je, že s tím nic neuděláš. Embrya když rozmrazí, tak musí dostatečně hatchovat, pak zkusí odebrat buňky a zase je zamrazí, když vyšetření trvá asi 3 týdny. Snad to vše vydrží. Co nějaké odškodnění? Nebo případně do budoucna náhradní IVF zdarma, když by se dalším mražením embrya poškodily? Neměla bys na to nárok?
@barevnakvetinka neměla jsem přijet s ním, budou kontrolovat mojí krev a když budu přenašeč tak je tam riziko 1/200 že by mohl být nemocný. to by pak braly krev jemu nejspíš. říkal že spíš bude přenašeč taky, tak aby jsme tu na to nechaly potom odebrat krev, aby se to vědělo až jednou bude chtít mít děti
@barevnakvetinka to nevím. řešila jsem hlavně to jaký je riziko. uvidíme jak dopadnou výsledky a co mi k tomu řeknou dál
Aha, tak to jsem si to asi s někým spletla. myslela jsem, že jsi psala, že musíš přijet i s malým. Tak tfuj tfuj, ať to dobře dopadne. ![]()
@barevnakvetinka možná že jsem to takhle nějak napsala, ale nebylo to myšleno tak, že musím kvůli vyřetření. jela jsem tam s přítelem, já nemám řidičák a do Prahy vlakem když kojím by to fakt nešlo, takže jsme malýho musely vzít s sebou. neměl by kdo hlídat. díky takovou smůlu mít nemůžeme, za poslední rok toho bylo dost
Ahoj kočky, jak to tady vypadá…nějaké novinky??? Chci se zeptat nemáte zkušenost s ureaplasmou a ATB? Co vám zabralo? My měli na 10dni doxibene nezabrali a teď na dva dny sumamed… ![]()
@kakaramelka Jo, ureaplasma je dobrá potvora.
Moje zkušenost za posledního 3/4 roku:
Držím palce, ať ti cokoliv zabere dřív.
Omlouvám se za anonymitu, normálně sem nepřispívám, jen vás čtu. A taky se mi nechce na emiminu vypisovat o téhle potvoře pod nickem.
@Anonymní píše:
@kakaramelka Jo, ureaplasma je dobrá potvora.
Moje zkušenost za posledního 3/4 roku:
- 7 dní Doxybene - nezabralo
- 7 dní Ofloxin - nezabralo
- 9 dní Summamed po 1 tabletě denně - nezabralo
- 20 dní Doxybene - nezabralo
- 3 dny Summamed po 2 tabletách denně - zatím mám klid, ale na kontrolním stěru jsem byla teprve včera a výsledek ještě není.
Držím palce, ať ti cokoliv zabere dřív.
Omlouvám se za anonymitu, normálně sem nepřispívám, jen vás čtu. A taky se mi nechce na emiminu vypisovat o téhle potvoře pod nickem.
Děkuju i tak, já počítala stim že po dovršení bude už klid a ono ne… Tak uvidíme co teď… ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
Minulý týden jsem řešila imunologii v Gennetu. Ten panel základních odběru jim sestavila Malíčková s tím, že když se v něm něco najde, ona pak v rámci svých ordinačních hodin v Gennetu udělá to podrobnější vyšetření.
A přesně tak to zafungovalo. Na Letné mi udělali základní panel vyšetření, našlo se něco sníženého v buněčné imunitě a na základě toho mě objednali do Archy přímo k Malíčkové.