Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@anezkaop
Nedej se! Řekni mu, že jinak by ho zničili a je to škoda. Třeba zabere menší citové vydírání ![]()
Nemáte některá zkušenosti s Dr Vokrojem z Gennetu z Archy jsme tam objednaný s přítelem na Srpen.
@anezkaop píše:
Tak si musím postesknout…z Gennetu máme dvě krásné zdravé děti. Mám tam ještě jednoho zmrzlika, kterému chci dát šanci, ale manžel nechce třetí riskovat…je to až k nevíře, že po boji o dítě se nakonec budem hádat jestli další jo nebo ne…
Ahoj, z kolika IVF jsou ty dvě děti? To byla vyšetřená embryjka? To třetí je vyšetřené?
@Marcella01 píše:
Za sebe říkám, že u nich naprostá ztráta času a peněz, které si potom účtují pojišťovně…nevlezla už bych k nim ani kdyby za vyšetření platili zlatem
přesně..
@anezkaop a důvodem je věk? Nebo komplikace v těhotenství? Chápu tě, taky bych tam žádné nechtěla nechat a nenechala, ale neznáme důvody manžela… Proč přesně nechce?
Ahoj, v noci po kojení jsem nějak probuzená…děti jsou z 2. a 4. IVF. Embryjka mi nikdy nevysetrovali…je mi 40… myslím, že se bojí nějakého zádrhelu( třeba postižení) a taky se mu nechce zase vracet na začátek( malé miminko, se kterým ještě nic není…). Ach jo. ![]()
@anezkaop píše:
Ahoj, v noci po kojení jsem nějak probuzená…děti jsou z 2. a 4. IVF. Embryjka mi nikdy nevysetrovali…je mi 40… myslím, že se bojí nějakého zádrhelu( třeba postižení) a taky se mu nechce zase vracet na začátek( malé miminko, se kterým ještě nic není…). Ach jo.
Pokud jsi podstoupila 4 ivf a máte dvě děti, tak jste zažili i neúspěchy a muž by měl vědět, že ivf se nerovna 100% úspěch. Já bych si pro mrazacka došla s tím, že co má stát se stane. Pravděpodobnost, že bude v pořádku a tudíž uchycení schopné není úplně vysoká. A alespoň budeš mít čisté svědomí.
@Anonymní píše:
Nemáte některá zkušenosti s Dr Vokrojem z Gennetu z Archy jsme tam objednaný s přítelem na Srpen.
Já chodím ,ale čerstvě tak nedokážu říct…První dojem užasný,hned přemýšlel jak a co a hlavně i poslouchá co mu říkám.A vypadá ,že má velký zajem pomoci..
Tak to jsem moc ráda a můžu dyštak poprosit o průběžné info? Vůbec nevím co od toho můžu čekat ☺️
@Cuddy píše:
Pokud jsi podstoupila 4 ivf a máte dvě děti, tak jste zažili i neúspěchy a muž by měl vědět, že ivf se nerovna 100% úspěch. Já bych si pro mrazacka došla s tím, že co má stát se stane. Pravděpodobnost, že bude v pořádku a tudíž uchycení schopné není úplně vysoká. A alespoň budeš mít čisté svědomí.
Ano, tam smeroval muj dotaz
Cuddy, ahoj
Je cervenec, takze princatko (u Tebe prte) c. 2 uz se zapsalo do matriky..vid?
![]()
@MartinaCV ano, již jsme ve čtyřech. A je to nádherný pocit, že prvorozene není samo. Držím palce, ať vaše snaha o druhatko je úspěšná ![]()
@anezkaop píše:
Tak si musím postesknout…z Gennetu máme dvě krásné zdravé děti. Mám tam ještě jednoho zmrzlika, kterému chci dát šanci, ale manžel nechce třetí riskovat…je to až k nevíře, že po boji o dítě se nakonec budem hádat jestli další jo nebo ne…
Ještě mě napadá jedno řešení. Je riskantní, ale co v IVF procesu není riskantní a za druhé, nabízí se otázka, jestli by bylo více riskantní zavést nevyšetřené embryo s ohledem na obavy Tvého muže. Takže.. Mám tu kamarádku, která si nechala vyšetřit embryo, které již bylo zamrazeno a vyšetřeno nebylo. Embryo rozmrazili, malinko dokultivovali (byla to již blastocysta, ale bylo mi řečeno, že „menší“, napadá mě, jestli tím nebylo myšleno časná blastocysta), odebrali buňky na NGS a znovu zamrazili. Přišly výsledky, že je embryo v pořádku, takže bude možný KET. Bála se, jestli se po tom dvojím mražení embryo rozmrazí, ale rozmrazilo a už ho má pár dní u sebe. Ve vaší situaci je to lehce kaskadérský kousek, nicméně položme si otázku, co je větší risk? Čekat, jestli se uchytí embryo s vadou? Nebo si otázku vady odbýt v laboratoři mimo vlastní tělo s rizikem, že to embryo nezvládne? Ve Vaší situaci při obavách Tvého muže a s ohledem na to, že už jsi zažila, že ne všechna embrya jsou OK, by se mi toto řešení zamlouvalo. Teď je Ti 40, na vyšetření embrya nárok máš. Mohla bys to s embryologem a genetikem prokonzultovat a v případě, že by embryjko bylo v pořádku, Tvůj muž by mohl zabrat na to, že tam zdravé přece nenecháte. Když nebude v pořádku, není co řešit. ![]()
@Cuddy píše:
@MartinaCV ano, již jsme ve čtyřech. A je to nádherný pocit, že prvorozene není samo. Držím palce, ať vaše snaha o druhatko je úspěšná
Gratuluji a děkuji
Jak jsi zvládla porod, bylo to jiné než u prvního? ![]()
@MartinaCV
No, ono je to se mnou těžké, jako katolík si musím ivf dost obhajovat…a i kdyby nemělo ručičky, nožičky, tak si ho nechám…A že jako speciální pedagog , který učil/pečoval o děti imobilní s těžkou mentální retardací, vím co říkám… je to moje morální povinnost mu dát šanci, neboť z našeho pohledu je to člověk, ať už zdravý nebo ne. Myslím, že nechat ho rozmrazit a zničit by bylo to samé jako přímá účast na potratu a za to je exkomunikace z Církve . Manžel věřící není…
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.