Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@anezkaop píše:
@MartinaCV
No, ono je to se mnou těžké, jako katolík si musím ivf dost obhajovat…a i kdyby nemělo ručičky, nožičky, tak si ho nechám…A že jako speciální pedagog , který učil/pečoval o děti imobilní s těžkou mentální retardací, vím co říkám… je to moje morální povinnost mu dát šanci, neboť z našeho pohledu je to člověk, ať už zdravý nebo ne. Myslím, že nechat ho rozmrazit a zničit by bylo to samé jako přímá účast na potratu a za to je exkomunikace z Církve . Manžel věřící není…
Tak to je pak svízelná situace, když je tam tento aspekt, ale jen na jedné straně
Mám teď ve svém okruhu jednu novou osůbku, velmi sympatická holka, je věřící a teď čeká 4 dítě. Před tím čekala dvojčata a protože bylo něco špatně (nevím co), musela jít na přerušení (to slovo přerušení mi vždycky vadilo, ale asi bylo vymyšleno jako snesitelnější pro vystižení dané situace). No jo, ale jste manželé a v manželství by měla probíhat komunikace tak, aby se tyto věci zvládly společnými silami.. Moje zkušenost je, že i jedna informace podaná různými způsoby přináší různé výsledky. Mám vztah, o který stojím a proto mi nezbylo, než se tohle naučit a přináší to ovoce. Promluvte si. ![]()
https://www.gennet.cz/…_2016_V1.pdf
Holky, tenhle pruvodce IVF z Gennetu mi prisel docela fajn. Je to teda rok a pul stare, z listopadu 2016, takze neni uplne aktualni, ale je tam rada zajimavych informaci. ![]()
@ejbinka Ahoj, já už ho mám 3 týdny a dá se to. Jsem v polovině, na začátku srpna kontrolní odběry. Držím palce!
@ejbinka Přéésně, my odlétáme příští týden na 16dni na Kapverdy, takže tam bude vitamínu D ažaž
Kam vyrážíte vy?
@ejbinka píše:
Ahoj holky, tak u mě našla paní Malíčková imunologický problém, který paní Ulčová nenašlaTakže i u nás se IVF sune na říjen až po dovolené a je to dobře. Tak nějak cítím, že je to lepší než hned.
Jen se tedy netěším na užívání medrolu
Vůbec se nedivím, že Dr. Malíčková má jiný závěr než Ulčová.
@ejbinka píše:
@MartinaCV no ono to spíš vypadá, že paní Ulčová ty NK buňky vůbec nezkoumáv úterý mi přijde od ní zpráva, ale posílala mi kamarádka její a ty NK tam vůbec nejsou
Mně se k imunu vyjádřila, ať to neřeším a spíš si nastimuluju dělohu
Je to k smíchu, protože je to daleko za hranicí profesionality. Tohle už není chybička, to je těžká neodbornost.
@ejbinka mimoděložní ti s imunitou zacvičit na dlouho, Maličkova věděla, že dělá testy tak krátce po něm? Imunita po staletí byl jediný způsob, jak se mohlo tělo s mimoděložním těhotenstvím vyrovnat, jinak by žena umřela.
Krásný den, nemáte prosím někdo zkušenost s endoskopickým vyšetřením močové trubice u partnera? Příteli bylo řečeno, že má tu trubici „zarostlou“, tak že jí androlog protáhl a po kontrole řekl, že má za varletem nějaký výrustek, který brání spermiím v průchodu. Neřekl s jistotou, že je to hlavní problém proč má horší kvalitu. Proto by mě zajímalo jestli jste se s tím setkali. Přítele doporučil na operaci pod anestezií, proto se ptám. Děkuju
@ejbinka Já pozitivní Ana protilátky ukazující na Sjodrenuv syndrom, zbytek norma. Vlasy drží, přežila jsem s Medrolem i dovolenou v Chorvatsku. Jediné, co mi vydrželo i přes sníženou dávku, je takové nepříjemné mravenčení, ale krom prvního týdne, kdy jsem měla 16mg denně jsem nezpozorovala žádné vedlejší účinky.....
Co se týká stimulace, tak u mě cíl přirozené početí. Mám to na 6 týdnů a podle výsledku bude plánovaný styk. Bohužel neporadím.
@kiwiovka tak jste utekli do genentu?Už jsi podstoupila ivf nebo teprve začínáš?
@ejbinka No tak to mě mrzí, že Ulčová na to nepřišla. Nebo se tomu nevěnovala
Mě tenkrát zařadila do studie a šla jsem na dg. HSK před IVF, což chtěla dr. Langerová a Ulčová mi hned při té studii nechala odebrat sliznici a z toho zjišťovala Nk buňky. Ty jsem měla ok. A teď koukám do papírů a ani z krve to nezjišťovala
Měla jsem jen hodně zvýšené antifosf. látky, takže APA jako vyšitý. Teď už se to bude ubírat tím správným směrem
Já brala Prednison, půl tbl. denně, asi to bylo střelený od boku a užívala jsem ho dohromady skoro 2 roky? Udělal se mi přes léto v těhotenství flíček na obličeji. Byla jsem varována, že nesmím na sluníčko. Ha ha ha jako půl roku cca být zalezlá? No, zvykla jsem si na něj. Hlavně že máme dceru.
@slunce1
jo jo, aktuálně jsme ve fázi přestupu. Jsme objednaní na 26.9, tak jsem zvědavá, co se dozvíme či nedozvíme nového. A vůbec, co třeba navrhnou jinak nebo tak
Co ty, jak si na tom? ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.