Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@FFany ahoj, to mě mrzí, že ti našli takovou spoustu problémů, ale vše se dá vyřešit. Hlavně že se přišlo na to, kde je problém. Já měla taky vysoký prolaktin (je to stresový hormon a brání otěhotnění), dostala jsem na to Dostinex, když jsem ho brala, hladina prolaktinu byla v pořádku, když jsem ho přestala brát, hned mi to zase stouplo. Ale tím Dostinexem to jde srazit snadno. Jak psala @Petruš Z. mrkni na diskuzi Nízké AMH, je tam spousta šikovných rad a mraky dětí z minimálek nebo nativů. Tak hlavu vzhůru, držím pěsti, příště už to určitě vyjde. ![]()
Všechny vás zdravím a chci se zeptat, jestli jste někdo měl ke konci těhotenství křížové bolesti a jestli vám něco pomohlo? Mě to teď chytlo tak hodně, že nemůžu vůbec fungovat. Dělá mi problém se i zvednout z postele a každý sebemenší pohyb je neskutečná bolest. Včera jsem byla u doktora a prý je to tím, jak se to vše dole rozvolňuje…
Mám 6 týdnů do porodu a jestli budu mít takový bolesti až do konce, tak se asi zblázním. A vůbec si nedokážu představit, že takhle nemožná budu rodit.
![]()
@FFany ahoj, to me mrzi. na nizke amh je tady samostatna diskuze a holky tam myslim o otehotneni psaly ![]()
edit: jej, ja si nevsimla prispevku prede mnou
resily tam jeste hodnotu FSH. kazdopadne drzim palce ![]()
@FFany s tim AMH mrkni do diskuze „Nizke AMH“ a zjistis, ze ten tvůj výsledek není az tak vyjimecny a uz vůbec ne tragicky
tehotni se s tim krasne, jsou tam holky tehotne i po AMH 0,0
je to jen číslo, holt budes mit min vajíček, ale staci i to jedno jedine, tak neves hlavu ![]()
Jinak srůsty v děloze jsem mela taky, vyresila to hysteroskopie, coz je docela v pohode a není se ceho bat ![]()
@lachi o bolestech mi povidej
bohužel je to ale tak, ze se to holt musí prezit…všechno se pomalu pripravuje k porodu, roztahuje, rozvolnuje a boli to
ja uz dolezu tak z gauce na wc a zpet a tim koncim…ty konce jsou docela husty ![]()
@veveruse78 Ty už to máš opravdu za pár.
Ale mně ještě chybí 6 týdnů, což je fakt dlouhá doba, abych ji strávila hekáním na gauči. Bolí to fakt pekelně, jak když mám skříplý nerv, nebo tak něco, no fakt hrůza. Kdyby mě čekalo posledních 14 dní, nebo týden, tak ok, ale měsíc a půl.
No jo, nedá se nic dělat, mám, co jsem chtěla.
Přeju hladký průběh porodu a ať už přijde co nejdřív. ![]()
@lachi mne teda hodne pomáhalo tehotenske cviceni…se zady mam dlouhodobe problémy, takze jsem chodila cvicit uz nejak od pateho mesice az do 37tt, tak si myslim, ze i diky tomu se celkem ještě drzim…sem tam se doma protahnu par temi cviky, hlavne na balone mi to pomaha…k nejake dobře fyzioterapeutce nechodis? nebo se poradaji kurzy i v porodnicich…
Ahoj holky, čtu vás měsíce a teď jsem s vámi už v Gennetu na Letné. Dneska jsme tam poprvé byli, byl to fofr jako blázen. Poprvé jsem tam volala včera, že nás vezmou tak koncem září a zrovna předemnou někdo odrekl termín. Chodíme k prim. Brandejske, já dnes byla i na odběrem na AMH, jsem 3.den cyklu totiž. V půlce července nás čeká genetika u dr. Diblika a mě průchodnost vejcovodu u dr. DOLEŽALA. Mám velký strach, bolí to? Všichni dnes byli moc milí, hlavně sestřička Nováková od primarky. My se snažíme teprve od ledna 2016,ja do Ivf zatím nechci, ale zase na podzim mi bude 39let.Mela jsem dnes pocit, že primarce se trochu nelíbilo, že nekyvu na ivf. Já spíš chtěla zjistit, zda jsme zdraví a přirozeně se snažit dal.
Bolesti? bolesti? Já dnes bolestí málem odmdlévám a s těhotenstvím to asi nesouvisí. U druhý den tak nějak divně špiním, dlouho světle hnědě, dnes od odpoledne po námaze bolesti jako blázen a špiním krvavě, nicméně to stále stačí sotva na ušpinění intimky. Přijde mi to jako mrcha, která se sakra dlouho rozjíždí a nemůže se rozhodnout, zda se rozkrvácí, nebo ne (33DC, 15 DPO)
. Když to dostanu, tak bude 1DC zítra… cyklus po 34 dnech, to je teda pecka… ![]()
@NikaVero84 já taky někdy špinila 3 dny před ms, ale řekli, že je to normálka. Ale bolesti jsem tedy neměla. Bolí tě břicho jako na ms, nebo jinak? je to teda divný ![]()
@lachi co zkusit fyzioterapii, že by ti někdo poradil nějaký uvolňující cvik? Já měla křížové až při porodu, před tím mě nebylo nic.
@veveruse78 píše:
@lachi mne teda hodne pomáhalo tehotenske cviceni…se zady mam dlouhodobe problémy, takze jsem chodila cvicit uz nejak od pateho mesice az do 37tt, tak si myslim, ze i diky tomu se celkem ještě drzim…sem tam se doma protahnu par temi cviky, hlavne na balone mi to pomaha…k nejake dobře fyzioterapeutce nechodis? nebo se poradaji kurzy i v porodnicich…
Napsala jsem to samé-fyzioterapie pro „@lachi“, měla bych pořádně číst, omlouvám se ![]()
@Mal píše:
@NikaVero84 já taky někdy špinila 3 dny před ms, ale řekli, že je to normálka. Ale bolesti jsem tedy neměla. Bolí tě břicho jako na ms, nebo jinak? je to teda divný
@lachi co zkusit fyzioterapii, že by ti někdo poradil nějaký uvolňující cvik? Já měla křížové až při porodu, před tím mě nebylo nic.
Při námaze mě bolí břicho jako na MS a to fakt hodně. Vklidu mě teď nebolí nic, nebo jen zanedbatelně. Intimka je stále sotva ušpiněná, i po cestě domů, kdy jsem šla 2× 5 minut pěšky (jindy bych u zakrvácela). Nedá mi to nedoufat…
Jsem 33 DC, děloha bude asi dost překrvená a navíc beru ten Stacyl, který zvyšuje krvácení (tím je divnější, že jen trošku špiním). ![]()
@Kamilaa7 tak to byl tedy fofr, tak to je fajn.my chodíme k Langerové a už mě taky mírně směruje k IVF
,zatím zkoušíme inseminace, ale asi k tomu stejně dojde. Říkám vždycky, že ještě nejsem připravená na IVF. Minule se mě ptala, proč se toho tak bojím- já se nebojím procesu IVF/už jsem byla 2× /,ale případného neúspěchu, máme už jen jedno hrazené pojišťovnou a jako samoplátce do toho nepůjdu.
Ta průchodnost je v poho, neboj, je to jen trošku tlak, ale nic hrozného, vezmi s sebou tak 2 vložky, půjde z tebe pak ta tekutina.
@NikaVero84 nemůže to být těhotenství? Já špinila i trošku červenohnědě, když jsem byla těhotná.
@Mal píše:
@NikaVero84 nemůže to být těhotenství? Já špinila i trošku červenohnědě, když jsem byla těhotná.
No to právěže být může a v to právě doufám. Ráno test. Pokud bude +, okamitě jedu do Gennetu a chci k doktorce a na krev, utrogesta, Clexane (Malíčková nařídila) a neschopenku. V práci se mi bolesti rapidně zhoršují (práce s lasery) a dvě biochemka stačili. Jsem po 3 měsíční imunoléčbě, pokračuju ve čtvrtce Prednisonu, jinak vše ostatní beru dál…
2 dny špinění už jsou fakt divný, většinou 1 den zašpiním a další už krvácím, případně zašpiním a za pár hodin krvácím… ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.