Gennet Praha - zkušenosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9723
24.6.16 12:16

@Martrich Nevím, jestli je i na poj., ale co zkusit Lauru Janáčkovu? Ta napsala i knížku malé miminko, pro maminky nedonošenců. Možná má tedy o této problematice přehled. Je to taková známější psycholožka. Nebo se mi líbila vždy v televizi psych. Douchová. Tak třeba se jich zeptat pokud ne ony, jestli by nedoporučily..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9723
24.6.16 12:47

GONAL

Holky, jinak tu mám tedy zbytek Gonalu s exsp. do 1/2017. To bude Laurinka ještě malá, takže ho nevyužiju. Zeptala bych se přítele, kolik by za něj chtěl, ale nechal by ho určitě levně. Je to Gonal 900 IU-j. m./1,5 ml, je ho 675 jednotek a Gonal 450 IU-j. m./0,75 ml a toho je 300 jednotek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
833
24.6.16 13:54
@MartinaCV píše:
Jak píše marijan o spermiogramu v ordinaci, tak se nebojte, úplně přímo v ordinaci to neni, budete v místnůstce mimo ordinaci :mrgreen: Tam nikdo nekouká, je tam televize se zajímavým programem a můžete u toho mít partnerku, jen nesmí sperma přijít do kontaktu s jinými tělesnými tekutinami ;) My tam taky byli spolu, protože máma a táta u toho přece mají být spolu, akorát, že to byla spolupráce na sucho :)

treba v imunnii to spolu nejde. tam je odberova mistnost v ramci panskych wc. to musi byt pecka :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9723
24.6.16 14:37
@marijan píše:
treba v imunnii to spolu nejde. tam je odberova mistnost v ramci panskych wc. to musi byt pecka :roll:

To jsme zažili při prvním IVF v Praze v Synlabu. Pánský záchod, ještě hnusnej a dali mu mrňavej kelímek, do kterýho je těžký se trefit a opírat se o kelímek prý nejde, protože to bolí. Takže když jim ten kelímek odevzdával, tak se sdělením, že je to vystresovanej vzorek a tam už nikdy více. Potom v Gennetu to byla pohodička.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12134
24.6.16 14:41

Marti, já bych ten Gonal případně i využila, ale zatím nevím, zda půjdu do minimálky, každopádně ta dávka je skoro plná, že? Jinak máš AMH stejné jako já a to mi říkali, že i na můj věk je pěkné, takže luxus Marti, i tři blastocysty je myslím dost dobrý výsledek. Jen pozor, po císaři by se nemělo rok otěhotnět, aby se ta jizva dostatečně zahojila. Třeba se vám pak povede přirozeně, u vás byl problém se spermiemi? A děkuji moc za tip!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12134
24.6.16 14:42

A ještě se zeptám, po PGD vám řeknou pohlaví embrya nebo se to z etických důvodů neříká? Co jsem četla, tak třeba v Heliosu to ty holky myslím rovnou vědí, co si nechávají zavést

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9723
24.6.16 14:49
@Martrich píše:
Marti, já bych ten Gonal případně i využila, ale zatím nevím, zda půjdu do minimálky, každopádně ta dávka je skoro plná, že? Jinak máš AMH stejné jako já a to mi říkali, že i na můj věk je pěkné, takže luxus Marti, i tři blastocysty je myslím dost dobrý výsledek. Jen pozor, po císaři by se nemělo rok otěhotnět, aby se ta jizva dostatečně zahojila. Třeba se vám pak povede přirozeně, u vás byl problém se spermiemi? A děkuji moc za tip!

Jj, psala jsem, že po císaři se nesmí rok otěhotnět, už jsem to probírala se svým doktorem. Budu chtít nějaký to lepidlo, či co to je, do jizvy před zašitím a pak se ho chci zeptat - četla jsem, že když se rodí císařem mimčo u Help syndromu, tak se ten císař s ohledem na krvácení matky dělá nějak šetrněji. To si všechno musím ještě najít a probrat s doktorem a zeptat se ho, jestli by mi toho císaře taky tak šetrně udělal. Každopádně jsem si říkala, že třeba po půl roce podle mého stavu a celé situace bychom zkusili třeba občas zariskovat, po 3/4 roce víc.. no uvidíme, zatím jsou to jen představy a člověk neví, co bude. Spermie u nás celkem v pohodě, u cca 35 % chyba v akrozomu, to je ta hlavička spermie, že nemůže prorazit obal vajíčka a nějaké procento pomalejších, ale to je dnes prý skoro standard. Já si myslím, že problém byla ta má imunita a polyp. A hlavně jsme to zkoušeli jen měsíc před prvním IVF, protože jsme se dýl neznali :) A mezi prvním a druhým IVF byl asi půlrok, kdy jsem ještě absolvovala hysteroskopii kvůli polypu, takže celkově toho času moc na to dělání miminka nebylo. Navíc jsem dělala pro blbou advokátní kancelář, kde mě honili od rána do večera a já věděla, že prostě odtud musím odejít, jinak ani neotěhotním. Takže jsem skončila, šla na neschopenku a dávala se do kupy a na dohodu jsem začala dělat pro jinou kancelář, což je legální a dělám pro ni dosud - z domova. Teď už nechodím po soudech, jenom písemná práce z domova.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2630
24.6.16 15:21

Ahojky,
od dnesniho dne jsem na neschopence.
Mam za sebou prvni akupunkturu, zitra kolem 10:00 KET a v nedeli druhou akupunkturu.
Dojmy z aku mam bajecne, a to hlavne diky uzasne pani doktorce, ktera umi povzbudit, celou dobu nade mnou jasala, jak krasne reaguju a prestoze v nedeli neordinuje, pry udela rodine lehky obed a pribehne extra kvuli mne. Mela jsem v sobe asi 12 jehlicek (podbrisek, bricho, zada, noha, dlan, ucho a temeno hlavy). Pak mista se zapichlymi jehlickami nahrivala moxou. Problem se nasel v deloze a v ledvinach + mocovych cestach. Mel by byt odblokovany, v nedeli mi zrejme napichne to same. Dojmy bajecne. Jsem uplne v klidu, nervy nepracuji, jdu si dat odpoledniho sloficka. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9723
24.6.16 15:41
@Martrich píše:
A ještě se zeptám, po PGD vám řeknou pohlaví embrya nebo se to z etických důvodů neříká? Co jsem četla, tak třeba v Heliosu to ty holky myslím rovnou vědí, co si nechávají zavést

Nám to Dr. Jarošová neřekla, nechtěla a tvrdila, že to neví, že to ví jenom laboratoř a protože byly problémy se selekcemi pohlaví, tak to sdělování utnuli. Ale vedle v ordinaci u Brandejské i Langerové to Péťa i Božská věděly. Takže spíš to říkají ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9723
24.6.16 15:42
@Božská píše:
Ahojky,
od dnesniho dne jsem na neschopence.
Mam za sebou prvni akupunkturu, zitra kolem 10:00 KET a v nedeli druhou akupunkturu.
Dojmy z aku mam bajecne, a to hlavne diky uzasne pani doktorce, ktera umi povzbudit, celou dobu nade mnou jasala, jak krasne reaguju a prestoze v nedeli neordinuje, pry udela rodine lehky obed a pribehne extra kvuli mne. Mela jsem v sobe asi 12 jehlicek (podbrisek, bricho, zada, noha, dlan, ucho a temeno hlavy). Pak mista se zapichlymi jehlickami nahrivala moxou. Problem se nasel v deloze a v ledvinach + mocovych cestach. Mel by byt odblokovany, v nedeli mi zrejme napichne to same. Dojmy bajecne. Jsem uplne v klidu, nervy nepracuji, jdu si dat odpoledniho sloficka. :palec:

Leni, to mám radost! Pěkně se na ten zítřek vyspi a připrav ;) Moc ti držím pěsti! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4431
24.6.16 16:02
@MartinaCV píše:
Nám to Dr. Jarošová neřekla, nechtěla a tvrdila, že to neví, že to ví jenom laboratoř a protože byly problémy se selekcemi pohlaví, tak to sdělování utnuli. Ale vedle v ordinaci u Brandejské i Langerové to Péťa i Božská věděly. Takže spíš to říkají ;)

Jj :-) Nám to dr. řekla v 9 tt, když nás propouštěla z péče. Zeptala se, jestli chceme vědět pohlaví, tak zavolala do laborky a tam jí to řekli. Doktoři to sami neví. Myslím, že když je jen jedno embryo, tak to řeknou i před zavedením. My jich měli více.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
833
24.6.16 16:46

@Božská to zni super, moc drzim palce :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
833
24.6.16 16:47

@MartinaCV jojo, treba u apolinare je klasicky mistnost, oba jsme tam smeli, tak to je ok. ale teda na hajzliku, to je fakt uroven :roll: proto jsem psala, ze je moznost udelat odber doma a do hodky to dovezt na misto urceni. pro nektery muzsky asi lepsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12134
24.6.16 17:06

@Božská tak to jsi perfektne pripravena tehotnet.Muzu se zeptat u te minimalky, kolik jsi mela jedn. Gonalu? @MartinaCV Marti, muzes mi napsat do SZ cenu toho zbytku Gonalu pak? Mozna ho vezmu, asi do te minimalky pujdu, bude to uplne posl. pokus, udelam vse, co vy tady a pak to ukoncime

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2630
24.6.16 17:48
@MartinaCV píše:
Leni, to mám radost! Pěkně se na ten zítřek vyspi a připrav ;) Moc ti držím pěsti! :hug:

Dekuju :hug:

@marijan píše:
@Božská to zni super, moc drzim palce :hug:

Dekuju :)

@Martrich Dekuju. Gonalu jsem mela 100 jednotek, posledni dny 125

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.