Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Podle posunuté ovulace je potřeba upravit i den očekávané menstruace. Protože doba od O k ms bývá přibližně stejná, kdežto ta druhá fáze se může v délce hodně lišit. I když Gynex mohl trochu napravit obě. Vydrž, případně udělej test minimálně 10 dní po ovulaci. Já ho zkoušela zatím jen jeden cyklus, ale přišel mi, že asi fakt něco dělá, přestože jsem ho chtěla brát jen jako placebo.
A bere se 2–3 týdny (brala bych do ovulace, při snažení) a pak pauza, tu jsi udělala?
Mne Gynex ovulaci oddaloval. Druhý měsíc jsem ji měla dokonce po 6 týdnech a pořádně silnou. Pak už jsem gynex raději nebrala.
Jj, já jsem to měla podobně, absolutně jsem nepočítala s tím, že to zabere…ale pak jsem byla nadšená. Brala jsem ho 3 týdny první cyklus nesnažení, pak vynechala týden a zase začala. Ovu testy nevycházely tak jsem si říkala, že tak pozdě už nepřijde a cyklus byl bez ovu. Jenže právě v době kdy jsem měla zase po týdenní pauze začít přišly příznaky ovu, tak jsem si udělala test a pozitivní (29 DC). Tak jsme se snažili a už jsem Gynex radši nedávala.
Já jsem fakt MS dostávala jak se ji prostě zachtělo i třeba s 3 týdenním rozdílem
. Budu muset počkat no, ale těhu asi nejsem, není mi vůbec nic, žádné bolesti podbřišku, prsou ..a to jsem na to dost trpěla…takže teď projistotu ani PMS
..ne že bych si chtěla stěžovat ![]()
@Macronka
.....no nic…když se nebude do příštího týdne nic dít tak vyvolávačka to jistí. Jestli to chápu správně tak ovu oddálil ale taky až další měsíc že?
Mně gynex cyklus hodně rozhodil. Hodně posunul ovulaci. Pak už jsem nebrala
A můžu se tedy ještě zeptat co Vám pomohlo na srovnání? Antikoncepci neberu už snad dva tři roky ale pořád cyklus nic. Dr. mi nasadila Ultrogestan, s ním jsem sice MS dostala ale jak jsem psala tak stejně nepravidelně, taky mi nedělal dobře. Byla jsem jako vzducholoď, bolesti snad celé pánve, prsa to stejné a nemluvím o tom, že mi i popraskaly. Proto jsem sáhla po Gynexu. Kontryhelový čaj vůbec žádná reakce. Už moc nevím co dělat no. ![]()
@Anonymní píše:
@Macronka.....no nic…když se nebude do příštího týdne nic dít tak vyvolávačka to jistí. Jestli to chápu správně tak ovu oddálil ale taky až další měsíc že?
Myslím, že to byl taky druhý měsíc.. Ale po ovulaci za 14 dní hned MS přišla.. Jen ten cyklus byl dlouhej 8 týdnů. Běžně jsem jinak měla cyklus 6 týdnů..
Zdravím všechny, chtěla bych se zeptat na Vaše zkušenosti s kapkami Gynex. Začala jsem je užívat kvůli srovnání MS. Tu jsem dostala i při užívání Ultrogestanu jednou na čas, pak o 5 dní později, jindy 10 dní později, no děs
. Po prvních týdnech užívání Gynexu jsem byla mile překvapená, vše bylo na 1, ovulace konečně z testů krásně rozeznatelná, MS přišla 32 den. Tak jsem pokračovala v užívání. Další měsíc jsme se rozhodli snažit o miminko ale ovulace dle testů proběhla až 29. DC. MS měla přijít 22.10. podle předešlého cyklu ale nepřišla, nemyslím že by se nám hned zadařilo, nemám žádné příznaky ale vůbec taky netuším kdy by teda MS měla přijít.
Můj hlavní dotaz je, stalo se Vám, že by Gynex očividně zabral ale další měsíc rozhodil cyklus nebo oddálil až na tak dlouho? V ostatních diskuzích jsem našla, že měl spíše opačný efekt a ovulace byla dříve. Předem děkujiiii