Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
To taky nepochopím,
když nemá zpěvněnou páteř, neumí klečet a jde do sedu sám??? ![]()
Nejspíš mu někdo musel ukázat chováním, posazováním, zapíráním polštářky, že lze sedět a on si to prostě vynucuje.
Za chvíli bude chtít taky vodit za ručičky a běhat.
Maminky mám na vás dotaz ![]()
Malýmu je 5 měsíců a už se mi skoro nevejde do normálního kočárku jako do ty korbičky. Ale sedět ještě dám neumí takže co teď?
děkuju
@Ina.f píše:
Maminky mám na vás dotaz
Malýmu je 5 měsíců a už se mi skoro nevejde do normálního kočárku jako do ty korbičky. Ale sedět ještě dám neumí takže co teď?![]()
![]()
děkuju
co třeba sporťák, který jde úplně do lehu?
Naše teda je hrozně akční a sama se z lehu poprvne posadila už v na zacatku 7m.
@nymphy ahoj
moje malá sedí skoro už od šestého měsíce, začla chodit v osmém. Sedat sem ji dávala protože ležet nevydržela a furt se natahovala a rvala. Takže si mysl že je to na tobě ale zeptej se ratši dr. ![]()
@nymphy ahoj
moje malá sedí skoro už od šestého měsíce, začla chodit v osmém. Sedat sem ji dávala protože ležet nevydržela a furt se natahovala a rvala. Takže si mysl že je to na tobě ale zeptej se ratši dr. ![]()
@Pipet blbost to není dcera začla lést těsně před 6 měsícem a po 3 dnech si sama sedla první pokud byl šikmý sed jako ste poslala vy a druhý pokus byl hned krásný rovný sed ( nepredcházeli žádné pokusy
Každé dítě je jiné některé v 9 měsících neumí třeba sedět nebo lést a naše holčička dělá sama kroky ( nenutila jsem ji vše delá sama, neposazovala jsem ani nikdy nijak nenutila do ničeho nechávala jsem ji svůj čas až si na to přijde tak si na to přijde ) doktorka mi řekla že hodně pomohlo cvičení které sme cvičili ![]()
@Týnka153 Moje miminko, o kterém byla řeč v této diskusi, už má skoro 15 let
, to mě hrozně rozesmálo, že to někdo vytáhl - v dobrém!
A i tak si stále stojím za tím, že děti plošně běžně v půlroce nesedí.
Což neznamená, že se to nějakým rychlíkům nemůže povést.
@Týnka153 věřím vám, jelikož moje první před osmi lety taky začla sedět a na druhý den už lezla po čtyřech. Můžu se zeptat jen jaké jste s ní dělala cvičení, mám čtyřměsíční a už ji to ležet nebaví. Dekuji