Kdy miminka začínají sedět?

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
12978
28.4.10 10:08

Naše byla až do 6m v lehátku, kde měla rozhled, ale byla natolik chtivá sezení, že jsme přes den několikrát posadili u stolu na klín aby mohla řádit na stole -děti prostě moc moc chtějí sedět ( je to pro ně větší zábava) , ale bohužel to není zdravé.
určitě využít lehátko - ale jinak pást, ležet, nosit, plazit .
bára sedí asi od 8 až 9 měsíce sama..(ale je fakt, že se o to hooodně snažila asi už od 5 měsíce)..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
338
28.4.10 10:09
Dajina píše:
Pěkné ráno,
a co říkate na sedačky a lehačky? Tam také není dítě v rovině. A jak přikrmujete, když dítě už v půl roce dostáva jídlo žličkou a u toho by nemělo ležet? Není to tak že občasná vyvýšená poloha u dítěte je akceptovatelná, pokud je podpora zad zajištěná a není tedý celá váha na zádech a kyčlích?

já ze začátku krmila v leže na zem i.jina stejne všechno bylo venku.
Ted je v zidlicce, a ta jde polohovat tez skoro do lehu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
28.4.10 10:15
asha píše:
Tak ja moc nechapu, proc by se dite nedalo jinak nakrmit :think: Ja krmila vzdycky bud v autosedacce, nebo v lehatku a slo to. Ted mame polohovaci zidlicku. Dite nemusi uplne sedet, staci pololeh jako v tom vajicku.
No ja mam hodne akcni dite, stoji a tapka u nabytku a chvili se nezastavi, ale furt nesedi…takze jsi mne Miko potesila :D On se tim fakt nezdrzuje.

A v sedačce, nebo v lehátku prcek leží? :-) Jen pro vysvětlení: v obou případech je páteř, jak říkají rehabilky, v zátěžové poloze, proto píšu, že jinak se nakrmit nedají…:-D Já krmila také přesně tak, jak popisuješ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
914
28.4.10 10:22

jo jo, u nas je to taktez. Na sezeni mladej proste nema cas, leze, stoupa si…A kdyz uz se nahodou sedne, nebo spis do toho sedu nejak repadne, tak se hned otoci na kolena a je tatam. :nevim: Krmim taky v lehatku, a v kocare vozim v pololehu, tak abybyl cely opreny, nekdy vozim i na brisku - libi se mu to. Ale ted mi zacal delat prave to, ze se z toho pololehu pritahuje pomoci brisaku do sedu. Pry to neni dobre, tak nevim co s tim. Asi bude chvili jezdit jenom na brisku. A dobre reseni je nositko. Mame Ergo, maly je tam spokojeny a vidi kolem dokola. Takze doporucuju pro nesedici ditka ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
28.4.10 10:24
Dajina píše:
asha píše:
Tak ja moc nechapu, proc by se dite nedalo jinak nakrmit :think: Ja krmila vzdycky bud v autosedacce, nebo v lehatku a slo to. Ted mame polohovaci zidlicku. Dite nemusi uplne sedet, staci pololeh jako v tom vajicku.
No ja mam hodne akcni dite, stoji a tapka u nabytku a chvili se nezastavi, ale furt nesedi…takze jsi mne Miko potesila :D On se tim fakt nezdrzuje.
A v sedačce, nebo v lehátku prcek leží? :-) Jen pro vysvětlení: v obou případech je páteř, jak říkají rehabilky, v zátěžové poloze, proto píšu, že jinak se nakrmit nedají…:-D Já krmila také přesně tak, jak popisuješ.

Moc ti nerozumim, ja reagovala na to (ale necetla jsem vsechno), ze dite bud sedi, nebo lezi, jinak se nakrmit neda. Tak da ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
28.4.10 10:26
susacek píše:
jo jo, u nas je to taktez. Na sezeni mladej proste nema cas, leze, stoupa si…A kdyz uz se nahodou sedne, nebo spis do toho sedu nejak repadne, tak se hned otoci na kolena a je tatam. :nevim: Krmim taky v lehatku, a v kocare vozim v pololehu, tak abybyl cely opreny, nekdy vozim i na brisku - libi se mu to. Ale ted mi zacal delat prave to, ze se z toho pololehu pritahuje pomoci brisaku do sedu. Pry to neni dobre, tak nevim co s tim. Asi bude chvili jezdit jenom na brisku. A dobre reseni je nositko. Mame Ergo, maly je tam spokojeny a vidi kolem dokola. Takze doporucuju pro nesedici ditka ;)

Da se to v kocaru vyresit tak, ze ho prikurtujes. A odstranis madlo :D Takze zadny volny ksiry jako ma treba Pliko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
338
28.4.10 10:35
asha píše:
susacek píše:
jo jo, u nas je to taktez. Na sezeni mladej proste nema cas, leze, stoupa si…A kdyz uz se nahodou sedne, nebo spis do toho sedu nejak repadne, tak se hned otoci na kolena a je tatam. :nevim: Krmim taky v lehatku, a v kocare vozim v pololehu, tak abybyl cely opreny, nekdy vozim i na brisku - libi se mu to. Ale ted mi zacal delat prave to, ze se z toho pololehu pritahuje pomoci brisaku do sedu. Pry to neni dobre, tak nevim co s tim. Asi bude chvili jezdit jenom na brisku. A dobre reseni je nositko. Mame Ergo, maly je tam spokojeny a vidi kolem dokola. Takze doporucuju pro nesedici ditka ;)

Da se to v kocaru vyresit tak, ze ho prikurtujes. A odstranis madlo :D Takze zadny volny ksiry jako ma treba Pliko.

Pliko má volný kšíry?????
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
28.4.10 10:36
asha píše:
Dajina píše:
asha píše:
Moc ti nerozumim, ja reagovala na to (ale necetla jsem vsechno), ze dite bud sedi, nebo lezi, jinak se nakrmit neda. Tak da ;)

Tak, OK :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
28.4.10 10:42

Ono je ma upevneny v pase (normalni 5ti bodaky), takze dite nevypadne, ale zaroven neni prikurtovany k operce, coz mi vzdycky dost vadilo (a vlastne jsem tak zadny dite nepoutala…jen ted, takze si nemuze kecnout bez podpery :) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
338
28.4.10 10:45

No nevim mam plika a prcek je normalne pripoutany k operce. ksiry zacinaji nad rameny a kolem pasu .klasika jako ma kazdy kocar.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1814
28.4.10 10:47

Vojta si sám sedl v 8,5 měsících, Šárka si asi ještě dlouho sama nesedne - je to nesmírná pohodářka 8-) Ani jednoho jsem nikdy neposazovala, ničím neobkládala, ani to nehodlám dělat, dokud si Š. sama nesedne.
Na krmení máme doma vyrobenou téměř 30 let starou (po bratranci) sedačko-lehačku (je v ní v poloze cca 30°, stejně tak ji vozím ve sporťáku. Z hluboké korby už vyrostla. Myslím, že když má ta záda MÍRNĚ zvýšená, aby viděla ven a je CELÁ opřená, tak to nemůže ničemu vadit. Madlo jsem zatím na sporťák nepřidělávala (X-lander XA), takže se nemá za co přitahovat. Ale jak vidí ven, tak je spokojená a o víc se nesnaží 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
28.4.10 10:53
Raakosnicek píše:
No nevim mam plika a prcek je normalne pripoutany k operce. ksiry zacinaji nad rameny a kolem pasu .klasika jako ma kazdy kocar.

Ja tam mam jeste hacek a na operce poutko, takze se to taky da dat napevno, ale pro deti, co uz sedi v pohode, je tahle poloha dost neprijemna (aspon pro ty moje zivejsi). Mam PP Pliko P3 a i starsi i novejsi typy to tak maji, takze nevim, co mas ty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
338
28.4.10 10:55
asha píše:
Raakosnicek píše:
No nevim mam plika a prcek je normalne pripoutany k operce. ksiry zacinaji nad rameny a kolem pasu .klasika jako ma kazdy kocar.
Ja tam mam jeste hacek a na operce poutko, takze se to taky da dat napevno, ale pro deti, co uz sedi v pohode, je tahle poloha dost neprijemna (aspon pro ty moje zivejsi). Mam PP Pliko P3 a i starsi i novejsi typy to tak maji, takze nevim, co mas ty?

ja mam 08. a je tam jak píšeš háček. starsi jsem vetsinou poutala pak uz stejne jen kolem pasu,ne rameny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
28.4.10 10:57
Raakosnicek píše:
asha píše:
Raakosnicek píše:
Ja tam mam jeste hacek a na operce poutko, takze se to taky da dat napevno, ale pro deti, co uz sedi v pohode, je tahle poloha dost neprijemna (aspon pro ty moje zivejsi). Mam PP Pliko P3 a i starsi i novejsi typy to tak maji, takze nevim, co mas ty?
ja mam 08. a je tam jak píšeš háček. starsi jsem vetsinou poutala pak uz stejne jen kolem pasu,ne rameny.

No tak kdyz vyhaknes ten hacek, mas dite pevne pripoutany a zaroven se muze pohnout :palec: Je to bezpecnejsi, nez poutani jen kolem pasu, to tak potom delam ve sportaku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
338
28.4.10 11:02

Ted nejak nechapu.kdyz vyhaknu hacek co je uprostred ksiru na ramena,tak nebude pripoutany k ty podlozce.ale jen kolem pasu.
prcek ma pul roku,tak poutam celyho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky