Kdy miminka začínají sedět?

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
8959
8.10.15 23:05

Syn s prvními pokusy začal až kolem 7.měsíce a to byl narozen přesně v termínu, ve vašem případě musíš jakoby měsíc a půl odečíst, jakoby malé bylo 6,5 měsíce, jakoby, samozřejmě.. Nespěchej na ni a rozhodně ji neposazuj násilím.. Na babiččiny „skvělé“ rady rozhodně nedej.. Navíc každé dítě je jiné, takže i kdyby byla narozená v termínu a přesto neseděla, pořád se žádná trága nekoná. Prober to v klidu s doktorkou a vůbec se nestresuj :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jjelena
8.10.15 23:10

Tak jedna z dcer v 6 měsících a druhá v 7. Obě narozené 39+5. V žádném případě neposazovat, stejně jako později nevodit za ručičky. K dr chodíte pravidelně, tak se určitě bude ptát. Extra kvůli tomu bych tam nešla. :kytka: Bude to dobrý

• Citovat
  • Upravit
7009
8.10.15 23:12

Babicku poslat do tmy :cert: Sed je vrchol motorickeho umeni. Je to sice roztomile, kdyz ditko „haca“, ale to je tak vse. Muj prostredni si sednul ve 13 mesicich, do te doby pri par pokusech o pasivni sed padal. (jako jo, v tom cca roce, kdyz uz stal, tak jsem to zkusila :lol: )
Babicce bych velmi durazne a nesmlouvave sdelila, ze bude muset akceptovat motoricky vyvoj ditete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.10.15 23:12

Je to i můj názor, nechci ji posazovat.
Jenže babička - tchýně je jednak tzv. ze staré školy co bylo před 30ti lety a nedá si prostě říct a pak taky ráda srovnává, :nevim: takže když kolegyně jezdí s malou (4m) na rehabko a cvičí prý Vojtovku(důvod nevím), tak se toho chytla, že bysme to určitě měli řešit, aby se něco nezanedbalo.
Já nesrovnávám, jsem toho názoru, že každé mimi je originál.

U starší jsme měli dečku kvůli kyčlím jako prevenci (rodinná anamnéza - luxace) to jsem taky poslouchala, že to je zbytečné.

Věřím, že kdyby bylo něco špatně, tak to dětská dr. řeší, je pečlivá.

• Citovat
  • Upravit
5473
8.10.15 23:14

Myslím, že ohledně škodlivosti pasivního posazování už tu toho bylo napsáno tolik, že už to snad každá uživatelka musí znát zpaměti, a udiví mě pokaždé, když o tom některá ještě neslyšela :mrgreen:.

Babičku samozřejmě neposlouchej, na sed má ještě času dost, myslím, že z kojeneckých dovedností je nejpřínosnější lezení, které posiluje zádové svalstvo a dává dobrý základ pak k sedu a stoji. Moji kluci byli celkem šikovní co se týče pohyblivosti, přitom seděli (pokud beru opravdu již stabilní sed bez držení, ne předchozí šikmý sed) od 9měsíců starší, od 8,5 měsíců mladší. Kamarádky dcera začala sedět v roce, chodit v 18m, všechny pohybové aktivity měla posunuté na pozdější dobu a přesto to byla a je naprosto zdravá holčička.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
8.10.15 23:14

Naše malá se sama posadila v 6 měsíci. Bylo to brzo. Neposazovala jsem jí, krmila v lehátku, v kočárku jsem jí nechala jen ležet. A stejně to zvládla brzy, jako všechno. Ale pamatuji si, že mě na to lékařka upozorňovala, abych jí v ničem nepomáhala. Takže jsme jí nechali a všechno se naučila sama. Třeba chodit. I to bylo moc brzo a tak jsme jí spíše brzdili. Hlavně žádné chodítko, vodit za ruce…nic takového.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jjelena
8.10.15 23:16
@Anonymní píše:
Je to i můj názor, nechci ji posazovat.
Jenže babička - tchýně je jednak tzv. ze staré školy co bylo před 30ti lety a nedá si prostě říct a pak taky ráda srovnává, :nevim: takže když kolegyně jezdí s malou (4m) na rehabko a cvičí prý Vojtovku(důvod nevím), tak se toho chytla, že bysme to určitě měli řešit, aby se něco nezanedbalo.
Já nesrovnávám, jsem toho názoru, že každé mimi je originál.

U starší jsme měli dečku kvůli kyčlím jako prevenci (rodinná anamnéza - luxace) to jsem taky poslouchala, že to je zbytečné.

Věřím, že kdyby bylo něco špatně, tak to dětská dr. řeší, je pečlivá.

Musíš to udělat jako já. Svojí extchýni jsem řekla, že je to moje dítě, že ona sice vychovala 2 syny, ale před 30 lety, kdy se razily jiné myšlenky a dnes je moderní doba a trendy ve všem, i v péči o děti. A že jestli se jí to nelíbí, at ne mě nekouká, případně k nám nejezdí. A od týdoby byl klid. Pravda teda je, že mě podpořil švagr, její syn, kterej v tý době studoval medicínu.

• Citovat
  • Upravit
8284
8.10.15 23:17

U nás se všechny čtyři děti samy posadily poprvé v osmi měsících.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1252
8.10.15 23:23

Urcite to babicka nrmysli zle ale oni tohle neresili, malou neposazuj sedne si sama az to zjisti, nas malej lezl, vstaval a delal vse jen nesedel, uvidis prijde ji na to cas.ale urcite neposazovat, neucit a nenutit a babicce to nejak vysvetlit :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1952

Syn se sam posadil v 10m nepomahala jsem mu, pak si stoupnul, obchazel nabytek..lezt zacal 14 dni pred prvnim rokem..chozeni v 15m kazde dite je jine..v 8m lezel, jak placka a plazil se :-D :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
@Anonymní píše:
Maminky prosím o radu, názory, kdy by se mělo řešit, že mimi ještě nesedí.
Malé je 8m, předčasně narozená v 34+6, a ještě nesedí - vyslechla jsem si od babičky, že bych to měla řešit, že to není normální, co prý na to dětská dr., jestli nás někam nepošle, aby nebylo pozdě.
Můj názor je, že je čilá - přetáčí se, pase koníky, v lehátku když krmím se snaží zvedat, ale nesedí, neplazí se.
Je to normální nebo mám dát na babičku??
U starší totiž prosazovala posazování a podpírání polštářkem jak doma tak v kočárku a nedala si bohužel říct. :?
Tudíž poloseděla (chvilku vydržela sedět a pak padala dozadu v 8m).
Prosím o Vaše názory.
Děkuji

prostřední si sedl až v 9,5m. a to nebyl nedonošenej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11091
8.10.15 23:26

Neres, max. s pediatrem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.10.15 23:27

Taky bych babički nejradši poslala někam, jenže mě brzdí to, že jsem slušně vychovaná a bydlíme u ní. :,(
Akorát mě to mrzí, bolý, že takhle pořád srovnává a má narážky. Řekla jsem jí, že je předčasně narozená, tak to musí tak brát, ale ona si vede svou. Že prý má slabé svalstvo a že nic nedělá.
Njn, když malou nevidí na hrací podložce, těžko vidí jak se přetáčí nebo pase koníky.
Kamarádka má dvojčata - kluky ty už chodí kolem nábytku cca od 7m, to taky bylo, že je malá líná.
U starší taky chtěla vodit za ručičky, ale ta se nedala a podlamovala se v kolínkach, tak to vzdala.
Jen proto, že jeden její syn se v 5m postavil v ohrádce a přepadl jí z ní, tak musí chodit všichni hned. :roll: :roll:
@Samamama o škodlivosti jsem četla, znám to na zpaměť a člověk by řekl, že vzdělaná ženská, která je na netu denně si o tom třeba něco přečte, ale přece nebude měnit názor co bylo za nich - posazovat, chodítka, cukr, sůl, dědit boty ad., ad.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.10.15 23:34

@Davima
Kdyby si to nechala vysvětlit. :nevim: :nevim:
Jenže si vede svou. :roll:
Není to bohužel jen tohle téma, ale i jiné zažité názory.
Kravské mléko od 6m a z něj kaše (ikdyž kojím a UM nepoužívám, spinkáme až na vyjímky celou noc) tak bych měla malé dávat určitě kaši, protože má určitě hlad.

• Citovat
  • Upravit
11091
8.10.15 23:34

Tak jedine přemluvit chlapa, aby s ni promluvil.Ze děláš všechno nejlíp jak umis, dle doktorky to děláš spravne, ze on s tím souhlasí a at se snaží to nekomentovat.Ze jste radi, kdyz vám řekne svůj názor, ale stačí jednou a vy o tom popremyslite a kdyz se vám bude zdát, ze je to lepší než to co děláte, ze to zmenite, jinak ne.
A nebo pokud mas rozumnou doktorku, vem tam tchyni priste s sebou, at ji vse vysvetli ona.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí