Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dovolená je problematická v tom, že člověk nemá „kam utéct“. Má v hlavě myšlenku: „Jsem na dovolené, byla drahá, MUSÍM si jí užívat“ a tak kolikrát v takové situaci reaguje podrážděněji, než obvykle.
Nedolézej za ní, nesnaž se to vehementně napravovat… v tuhle chvíli můžeš napáchat více škody, než užitku, jelikož ji můžeš naopak dusit a ona nemá kam utéct, aby se uklidnila.
Mluv s ní normálně o provozních věcech a vypadni sám někam ven. Zeptej se jí, jestli chce jít taky, a pokud ne, jdi sám.
Dej jí čas se uklidnit a nech na ní, kolik času potřebuje. Až bude v pohodě, přijde sama.
@Tayen píše: Více
I na dovolené je, kam utéct, vždycky se můžeš jít projít apod. Problém dovolené není žádné „byla drahá, musím si užít“, problém je, že dovolená je čas, kdy jsou dva spolu 24/7, protože v normálním životě mají od sebe odpočinek v práci, k dispozici další pokoje na trucování, kamarády, s kterými si orazíš nebo vanu, kam se naložíš a zklidníš. Běžný život dvou lidí většinou vypadá tak, že větší část času spolu stráví o víkendu, dovolená je o tom, že jste spolu od rána do večera klidně dva týdny v kuse a zároveň nemáte okolo svoje „uklidňovadla“, naopak dost často stresory - blbou postel, hluk z venku, špatný jídlo, břichabol a tenhle kluk bohužel i nasranou ženskou.
@Nickx1 píše: Více
Záleží o co konkrétně šlo…
Promiň, že jsem tak zvědavá, ale docela by mě to zajímalo. ![]()
Takhle, těžko něco radit. Možná, že to zase taková prkotina fakt nebyla. ![]()
Tak alespoň pro porovnání, jak bych na to reagovala já. ![]()
Co je maličkost pro chlapa může být zásadní pro ženu a naopak.
Co jako řešíš? Ukaž ji, že jsi chlap, že se umíš bavit i bez ní a že ty jsi ten, ke komu bude vzhlížet a obdivovat ho. Nenech se rozhodit a měj dobrou náladu. Buď v pohodě, usměvavý, pozorný, vstřícný. Buď sebevědomý a ukaž, že ty jsi prostě jednička ve všem na co sáhneš. Umíš cizí jazyky, ohrom ji svými dovednostmi, umíš se bavit? Tak to tam rozjeď a pořádně se bav. Netoc se kolem ní a ukaž jak jsi samostatný a i večer si umíš poradit i bez ní a i masturbování ti jde na jedničku. No a jestli i tak bude mít pindy, tak jí to pořádně udělej, to mají tyhle hysterické ženské rády.
PS: nemá krámy? To se jako kráva chová každá
![]()
Můžeš popsat zmíněnou „maličkost“, která byla příčinou vaší hádky?
Bez toho je diskuze o ničem ![]()
@Afinite píše: VíceŽenský jsou spíš na zabití před MS, takže trochu mimo komentář. Každopádně nevidím důvod, proč sem psát onu „maličkost“, jak tu už několik drben požaduje, aby se mohlo líp rozhodnout
@hopsahejsa píše: Více
No a proč bysme nemohli být zvědaví? ![]()
Však zvědavost je přece úplně normální vlastnost.
![]()
@Afinite píše: Více
No, já bych vypíchl dvě věci, které tady padly. Zaprvé, jak píše @Tarena, tak nemusí jít o věc samu, ale o to, jak byla řešena. Jestli jsi kvůli věci, kterou hodnotíš jako maličkost, použil vulgární výrazy, tak se nedivím její uraženosti. Když jde něco, co považuju za maličkost, tak ustoupím a trvám na zásadních věcech, například týkajících se bezpečnosti.
A druhá věc je, že co jeden považuje za prkotinu, to druhý může mít za zásadní věc. Když je to taková prkotina, tak jsi se kvůli tomu neměl hádat.
Pokud partnerka považuje za zásadní každou věc a ty musíš jenom ustupovat, tak - pokud ještě nemáte děti - je čas se rozejít.
@Afinite píše: Více
Ma jí snad znásilnit a nechat se pak zavřít…
To jsou ale kydy. Možná to funguje u tebe.