Hamiltonův hmat pro vyvolání porodu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
220
5.2.15 08:57

Ahojky :-) tak se hlásím, jak to se mnou vypadá. Celou noc mě akorát bolel pobřišek, což pokračuje doteď, ale už to není tak hrozný. No a asi mi přes noc odešlo trochu té hlen. zátky. Měla jsem na kalhotkách takový prúhledný hlen s krví, tak předpokládám, že to je ono.Ale jinak se k porodu vůbec necítím, tak uvidíme :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10264
5.2.15 08:58

@Cassi Já teda se zatím snažím být aktivní, fungovat, mýt okna apod., maliník piju také poctivě, ale teprve od 37. tt, protože do té doby byl malý příčně, tak to vypadalo opět na plánovaný CS. Nakonec se prcek umoudřil, tak uvidíme, kdy se mu bude chtít na svět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10264
5.2.15 09:00

@Kaciisek Mi dneska poprvé v noci začalo hodně a často tvrdnout břicho, asi 3× i trochu bolestivě, ale zase nic tragického, akorát - co jsem neznala - s každým tím ztvrdnutím břicha jsem musela jít čůrat - takže jsem byla na WC snad 17× :roll: Idylka!
@Kaciisek Pokud už alespoň začíná pomalu odcházet hlenová zátka, tak se snad něco pomalu chystá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
220
5.2.15 09:09

@Kájín Jo tak na tyhle bolesti a tvrdnutí trpím už tak 3 týdny a je to na palici :-D Kolikrát byli i tak pravidelný, že už jsem chtěla jet a nakonec se mi to vždycky podařilo zaspat :-D No taky mím radost, že se aspoň něco děje, ale co jsem takhle četla, tak ta zátka může odcházet i několik týdnů před porodem, tak jsem zvědavá. Jestli se nám maličká neumoudří, tak příští týden mě čeká vyvolání a do toho se mi fakt nechce :-( U prvního to byl děs :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10264
5.2.15 09:15

@Kaciisek Vyvolávání mě upřímně také děsí! Snad nám to oběma klapne a mimina se umoudří! Držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1865
5.2.15 09:22

Tak se hlásím do klubu :D Jsem 39+1, v úterý ráno mi doktor udělal (bez mého vědomí a souhlasu :cert: ) Hamiltona. Ok, jsem riziková, ale mohl se zeptat. Jsem na prst otevřená, hlavička naléhá. Jinak nic se neděje, zátka neodešla, ani jsem potom nekrvácela.
Vyvolávání jsem odmítla, takže ve 40+0 císař, když se do té doby nic nestane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1865
5.2.15 09:25

@Kaciisek Chtěla bys radši císaře? Já právě odmítla vyvolání kategoricky od začátku, takže buď bude čistě přirozený porod nebo císař.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10264
5.2.15 09:28

@Manticora Já jsem teda ještě vyvolávání neřešila, ale taky nevím, zda by mi porod vyvolávali, protože první jsem měla CS a na začátku jsem měla už zúženou jizvu, takže i teď jsem si o fyziologický porod vyloženě řekla. :think:
Držím palce, ať se porod rozjede

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
220
5.2.15 09:40

@Kájín Díky moc :-) Taky budu držet palečky, ať už to máme za sebou ;-) @Manticora Ono jde to vyvolání odmítnout? To mě se na to nikdo neptal, prostě mi řekli, že příští týden na vyvolání. Kdybych to věděla, tak bych snad radši toho císaře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
220
5.2.15 09:43

@Manticora Já jsem o císaře vyloženě škemrala u prvního vyvolávaného porodu a poslali mě někam. A to jsem tam strávila takovou dobu v nesnesitelných bolestech a pořád se nic nedělo. Ta pokud to jde, tak bych to teď odmítla :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1865
5.2.15 09:49

@Kaciisek Všechno jde :-) Já jsem jim řekla, že vyvolávaný porod by byl pro mě (a tím pádem pro dítě) takový stres, který nenesu dobře, že bych to psychicky nedala a tudíž s vyvoláním nesouhlasím. Byla jsem následně náležitě poučena, že i císař má rizika, do karty mi napsali „pacientka nesouhlasí s indukcí, chce císaře“ a bylo to. Jsem riziková, nerizikovou by asi přemlouvali déle, ale pokud na tom budeš trvat, tak s tebou nic neudělají. On vyvolávaný porod je taky dost rizikový a v 50% vyvolávání před termínem končí stejně sekcí.
Hlavně se na všechno ptej a nech je, ať ti vyloží všechny možnosti. Držím palce, ať to dopadne podle tvých představ :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1865
5.2.15 09:52

@Kaciisek To je mi líto, taková hrozná zkušenost. Když jim popíšeš důvody, proč bys radši císaře (a tohle je pádný důvod), myslím, že by ti měli vyjít vstříc. Spíš asi v nějaké větší porodnici, kde si tolik nehlídají kvóty na císaře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
220
5.2.15 10:11

@Manticora Tak to díky moc za radu, vůbec jsem netušila, že to takhle jde. Nenapadlo, že by to šlo odmítnout :-D Budu rodit v Jičíně, kde je personál teda až na pár vyjímek vyhlášený svojí neochotou a nepříjemností. A já jsem zrovna chytla asi tu špatnou směnu, protože jejich chování a argumenty byly strašný. Čekala jsem od nich u porodu aspoň trochu podpory, ale dočkala jsem se akorát tak akorát urážek..no hrůza. Ale zase nechci dojíždět bůhví kam..tady to mám z domu cca 5min.. Pondělí tam jdu na pásy, je tam taková příjemná sestřička, která se mnou domlouvala i to vyvolávání, tak se jí na to rovnou zeptám a uvidíme :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
220
5.2.15 10:15

@Manticora Já mám právě v průkazce taky zkratku, že mám rizikové těhu. Prodělala jsem zamlklé těhu, tak prý proto.Ale nevím jestli to něčemu pomůže :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9018
5.2.15 14:53

@Kaciisek budeš rodit v Jičíne nebo Novém Jičíně? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie