Hamiltonův hmat pro vyvolání porodu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6160
26.10.13 16:09

@zabkakvak

Taky jdu v pondělí na kontrolu a taky čekám holčičku a taky mě ten hmat nebolel, a teď tak sem tam trošičičku zabolí v podbřišku.
:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6160
26.10.13 16:12

@NikynaU

Vidím to stejně, moc bych si přála aby mi porod začal sám od sebe, aby mi prostě rupla voda nebo začaly kontrakce.
To by bylo báječné.
Ale pokud by mi lékařka nabídla to vyvolání, že už to není pro dítě ok, tak váhat nebudu.
Nebudu se za každou cenu bít za to, že vyvolání nechci stůj co stůj.
Vím, že takový porod bývá bolestivější a delší, ale přežily to jiné, přežiji to i já. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
26.10.13 16:18

@zvědavá borůvka :lol: měla by jsi pátrat dál. Normální těhotenství trvá 38-42 týdnů. To, že ti někdo napíše do průkazky nějaký termín, má v podstatě jen orientační význam.
Myslíš si, že v přírodě zvířata řeší, co tady řeší mnohdy maminy?
Ne. Protože plod sám ví, kdy je jeho čas. Od toho tě moniturují a kdyby něco mělo být v nepořádku, zakročí.
Já taky rodila 2 týdny po „termínu“ a nic takového, co tu píšeš, jsem neporodila, měla jsem krásnou, tlustou babu. :lol:
Tvůj muž měl zažádat o dovolenou po porodu, aby ti pomohl, pro porod mu ji ze zákona musí dát.
Reagovala jsem na dotaz na porodní koktejl.
Pěkný humus.
Jasně, že to jde přes placentu i k dítěti, nad tím už žádná z těch, co ho aplikovaly neuvažují, že to s nimi prožije i plod.
Hlavně, že se bude rodit.
No naštěstí příroda je natolik moudrá, že pokud ty cety opravdu nachystané nejsou, nepomůže ani ten :mrgreen:

Příspěvek upraven 26.10.13 v 16:21

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
J-K
102
26.10.13 16:21
@zvědavá borůvka píše:
Ten porodní koktejl mě zajímá, co to je? 8o :D

Porodní koktejl je panák vodky, panák ricinového oleje a meruňkový džus. Já sice rodila 7 hodin po tom koktejlu (první porod), ale ty bolesti bych nikomu nepřála. Účel sice splnil, ale příště bych do něj asi nešla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6160
26.10.13 16:24

@berry4

Njn, mimčo půjde až samo bude chtít.
Napadá mě, že by to mohlo být i psychikou, jak si žena moc přeje aby to už bylo, tak to prostě není.
A jakmile se s tím smíří a nechá to na přírodě a miminku, tak to přijde.
Snažím se myslet pozitivně a neřešit to :)
Ale je to těžké, už se na tu svoji parádnici těším, už by s tím strojením se mohla být hotová :lol:
Prý to holkám déle trvá, protože se strojí.

Btw. by mě zajímalo co by se dělo, kdyby nějaká žena neměla třeba přístup k lékařům, byla někde v pralese nebo tak, byla ve 43týdnu i dýl a pořád ještě nerodila. Co by dělala? To už přece nemůže značit nic dobrého :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6160
26.10.13 16:28
@J-K píše:
Porodní koktejl je panák vodky, panák ricinového oleje a meruňkový džus. Já sice rodila 7 hodin po tom koktejlu (první porod), ale ty bolesti bych nikomu nepřála. Účel sice splnil, ale příště bych do něj asi nešla.

A na kolik prstů jsi byla v ten moment otevřená + měla jsi už připravené porodní cesty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6160
26.10.13 16:30

@berry4

Já už nic hrotit nebudu, ani ten koktejl si dělat nebudu.
Dokud nebudu mít připravené porodní cesty, tak je mi jasné, že by mi to bylo k prdu. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
26.10.13 16:32

@zvědavá borůvka heledˇ. Jsem zvyklá, že nám kobyle rodily klidně až měsíc ode dne početí. Měsíc je nejvíc, co jsem zažila, ale 14 dní- 3 týdny byl normální odstup. Pokaždé zdravá hříbata, když něco mělo být v nepořádku, tak spíš zmetaly dlouho před tp.
U krav taky přes, prostě se čekalo.
Samozřejmě, že komplikace mohou nastat, od toho jsme možná až moc obklopeny technikou a sledovány, jak se dá.
Na západ od nás tomu nechávají mnohem volnější ruku, kupodivu není větší počet komplikací, než tady, ono plno věcí je opravdu v hlavě ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8469
26.10.13 16:46

@zvědavá borůvka Dobrej náhled :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
J-K
102
26.10.13 16:46
@zvědavá borůvka píše:
A na kolik prstů jsi byla v ten moment otevřená + měla jsi už připravené porodní cesty?

Byla jsem otevřená na 2 prsty, ale to už asi měsíc a porodní cesty připravené nebyly.
Já bych si ho taky nedávala, ale druhý den jsem měla nastoupit na vyvolání a to jsem prostě nechtěla. Ale hrozili mi, že malá bude mít skoro 4 a půl kila - nakonec měla 3530g. Takže já bych počkala, až se jí prostě bude chtít ven.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6160
26.10.13 16:53

@J-K

Ok :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
588
26.10.13 20:46

Já bych se dlouhého přenášení bála, od 19 let jsem pracovala s postiženými dětmi, co se i narodili po termínu, voda zkažená a jak dopadli…pak to vyprávění maminek, jak jí říkali, voda je dobrá, tak se uvidíme zase za pár dní a pak najednou bum praskla voda, hnus smradlavý, zkažený a dítě postižené. Pak paní říkala, že si při druhém těhu už hlídala, aby nepřenášela…

jo a u krav taky dělají Hamiltona, aby jim postoupil porod, to vím od mamky, ta u nich pracovala:-))
u prvního dítěte jsme přenášela 10 dní, taky jsem byla v klidu, protože jsme věděla, že jsem otěhotněla mezi 15-17.8. a dcera se narodila 18.5.
zeˇmi to vychází na porod 30.:-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6160
26.10.13 21:55

@zabkakvak

A co rodičce zbývá když jí lékaři nechtějí ten porod vyvolat…
Nic jiného než přenášet :?: :nevim:
Taky mám právě strach z toho, že budu přenášet tak dlouho až z toho mimi nebude ok :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
588
26.10.13 21:58

@zvědavá borůvka : jedině ztropit scénu…tak v dnešní době by se nic tak strašného stát nemělo, kamarádka rodila před 7 lety, v termínu a vodu už měla taky zkaženou.-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
27.10.13 09:36

Zkalená pl. voda není jen důsledkem „přenášení“. A od toho je snad matka monitorovaná, aby se když tak předešlo komplikacím.
Navíc znám plno mamin, co rodily se zkalenou plodovkou a děti mají normální.
Nač ta panika? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky