Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Booožee, já se snad nedočkám
a jak ji mohu potlačit doma?
Když voda ani míč nefungují? ![]()
@MarciNaty píše:
@Lejaa Jenže na mě ten oxytocín vůbec nezabírá. Necítila jsem ani žádnou bolest v podbříšku prostě nic
Já ho dostala kapačkou, měla jsem prasklou vodu, tak si mě nechali v porodce, do půl hodiny jsem rodila ![]()
@MarciNaty
jsi nějaká odolná ![]()
ale tak nemáš prasklou vodu a tak..:-) u mě už se na to pak spěchalo, tak to do mě navalili ve velkým:)
@MarciNaty do mě ho lili 3 hodiny v kuse, bolesti jak kráva a vůbec jsem se neotevřela. Předtím do mě narvali 5 tablet a i mi prdli vodu. Pak jsem musela na císař, malýmu už se nedařilo dobře. Ale hlavně že žijem ![]()
@MartinaIrena skoro stejně jak u mě. Akorát mi přijde že já se stresovala týden a když jsem se s tím smířila nachystala na ráno tašku a šla v klidu spát, tak mě v 1 hod ráno zvedla z postele první kontrakce a už to jelo
@MarciNaty dočkáš. Možnosti už jsem ti psala. Pokud bys chtěla ještě drsnější tak ještě mě napadá klystýr a ricinový koktejl ![]()
@zabkakvak píše:
Tak já ještě rodit nebudu, primář do mě hrábnul, že jsme celé odpoledne nemohla pomalu ani chodit, no opravdu odborník..já bych ho nejradši chytla za kulky, ať vidí, jaj je příjemný, když někomu narve ruku pomalu malýmu až na nos…
@quinny píše:
@MartinaIrena skoro stejně jak u mě. Akorát mi přijde že já se stresovala týden a když jsem se s tím smířila nachystala na ráno tašku a šla v klidu spát, tak mě v 1 hod ráno zvedla z postele první kontrakce a už to jelo@MarciNaty dočkáš. Možnosti už jsem ti psala. Pokud bys chtěla ještě drsnější tak ještě mě napadá klystýr a ricinový koktejl
Ale rozhodně nechápu ženský, který mají např. 5 dní před termínem a hned se hrnou na Hamiltony a stresujou se, proč ještě nerodí
(a to ještě neberu v potaz, že výpočty porodu se mohou lišit třeba o 14 dní, pže ani Dr. nevědí, jen odhadují). Za sebe jsem naprostým zastáncem přirozených porodů, pokud to jen trošku jde. Příroda není úplně blbá, ví, co dělá. A když porodní cesty nejsou připravený, tak následky si můžeme přečíst tady ve spoustě hororových deníčků
@MartinaIrena v mnohem mas pravdu porod je slozity dej a nejlepsi je zasahovat co nejmene. Je to hodne o trpelivosti. Bohuzel porodnictvi je velmi riskantni obor a tak mnoho porodniku tu trpelivost ztraci a mnohdy sd jim neni co divit. Kdyz ty maminy neustale chodi a tlaci tak to malo kdo ustoji. Na druhou stranu si to spousta dr dela i samo, kdyz jim vesti z koule od 30tt ze do terminu rozhodne nevydrzi, ze budou radi kdyz vydrzi do 36tt a pak je tu najednou 38, termin dokonce po terminu a histerie umerne stoupa ze ![]()
Holky já už to mám za sebou, 24 me jeste chytly bolesti a 25 se maličká narodila
dneska nas pustily domu, meli jsme vysokou zloutenku ![]()
Juuuu, gratulujiiii
doufám, že to byla rychlovka, povídej, přeháněj ![]()
@Lejaa tak v 20 :00 mi začaly bolesti, v 22 :00 jsem jela do porodnice, a v 3,18 se narodila naše maličká
2470 g a 45 cm
v neděli nás pustily protože jsme měli žloutenku silnou, a ubily jsme na váze
ale pořád spinká je tak sladká ![]()
Ahojky, obnovuju starou diskuzi
Chci se zeptat, komu z vás zabral hamilton a za jak dlouho po něm se začalo něco dít?
Mě ho dr. dnes ve 14:30h udělala. Nález mám otevřená na 1 prst, CS 6, hlavička naléhá. Teď jen čekám, jestli se bude něco dít, zatím mě jen bolí pobřišek a tvrdne břicho ![]()