Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@berry4: já si myslím, že je snad normální být trochu v nervu, nikdy člověk neví, co může přijít. Kamarádka měla klidné těhu a dítě jí při porodu zemřelo..nemusíme snad dělat drsňačky, že je vše vždy o. k., že u krav a koní je to to samý a taky jim to jde i měsíc po přenášení, ale mi jsme lidi a u nás je to trochu jiný, když krávě umře tele, tak ho chvíli hledá a pak co? připustějí jí znova, ale talová matka o tom ví celý život..
Takže kdo chce Hamiltona, ať si ho nechá udělat:-)
pokuď je voda zakalená, tak jsou tu velká rizika infekce nebo že plod má nedostatek ksylíku… přeci jen, kdo by chtěl být v hnusný smradlavý zkažený vodě a čachtat se v ní? já teda ne
@zabkakvak nezlob se na mne, ale proč vyvoláváš provorodičce paniku? Jako by všechny postižené děti byly v ústavech ze zkažené pl. vody, všechny děti, co umřely v termínu při, nebo již v děloze zemřely na zkaženou pl. vodu… Nebo na nějaké komplikace z důvodu přenášení… Rodička přes termín je už automaticky monitorovaná mnohem častěji, než před, doktoři vychází ze stavu, který vidí a je, podle toho jednají.
Ono z druhé strany - těch komplikací při porodu, kdy není připravená taky není málo. Včetně postižených dětí.
Hamiltona apropos zakl. podstoupila. Nic. Sama psala, že cesty nejsou nachystané ![]()
(navíc zatím je nějaké 40+3 tuším, takže zatím nic, kde je třeba dělat paniku
)
Nepanikařím, věřím že vše dobře dopadne ![]()
Zítra jdu na kontrolu, tak se těším a jsem zvědavá jak se to pohnulo.
Já jsme taky 40+3 a neplaším, chápu, že je normální přenášet, že přesně ti nikdy nikdo neřekne, kdys otěhotněla, ale jako se vším jsou tu rizika. já jako zdravotní sestra jsem toho prostě viděla dost a proč o tom nemluvit. Hlavně nejsme v době kamenný a jak psala berry 4, tak doktoři nás kontrolují. naštěstí nejsme krávy ani kobyly, aby bylo normální, že budeme přenášet víc jak 14 dní. Já osobně byla u prvního porodu nervní, když už jsme přenášela týden a proč bych nebyla nervní? patří to k tomu, matka má vždy starost o své dítě..Třeba dneska jsme byla vynervovaná, že se malý vůbec nehýbal…Neplašila jsem, ale přesto jsem už měla obavy. Prostě normální reakce…
@zvědavá borůvka : to jsem ráda, že díky mě nepanikaříš, já bych spíš plašila, kdyby mi někdo řekl, že víc jak 14 dní je v pohodě…
zítra ať ti to dobře opadne:-), já jdu na monitor hned v 8:45 hod.:-))) ![]()
Já zítra monitor a následně kontrola až v 10:45, beru s sebou i chlapa aby se podíval jak to tam vypadá a kam pak má dojít kdybychom nedojeli k porodu společně.
Tak já ještě rodit nebudu, primář do mě hrábnul, že jsme celé odpoledne nemohla pomalu ani chodit, no opravdu odborník..já bych ho nejradši chytla za kulky, ať vidí, jaj je příjemný, když někomu narve ruku pomalu malýmu až na nos…
Taky bývám po tom vnitřním vyšetření taková bolavá, bolí mě každé zvednutí a stoupnutí.
První vyšetření v porodnici bylo podobné jak popisuješ, prostě necitlivé.
Jinak pořád jsem jen na prst a ve středu nastupuji na vyvolání.
@zvědavá borůvka : nejlepší je vyhnout se vyvolání, kor jestli jsi jen na prst…já uvidím, co mi řeknou zítra ráno, ale od rána mám běhavku, pak jsme se naobědvala a prcek mi začal kopat do žaludku, takže jsme nevěděla, jestli náhodou ještě nebudu zvacet…až teď se mi udělalo lépe, takže se vrhám na vytírání celého bytu, vypráno mám, tak manžel bude mít celou dobu co na sebe:-))
držím ti palce, není nic hezčího, než mít u sebe miminko, hlavně na něj při porodu hodně mysli, protože i to pomáhá:-))
@zvědavá borůvka Tak držím palce, ať máš miminko brzy vedle sebe v postýlce. ![]()
Omlouvam se, ze vam do toho vstupuji, ale co byste delaly kdybyste bydlely v Anglii jako ja? Kontrola jednou za mesic na konci jednou za 2 tydny jen u porodni baby, ktera s tebou resi jak se citis, zmeri tlak, otestuje moc, poslechne srdce a prohmata rukou bricho? V Cr mate moc control, musi to byt depresivni.. tady se tomu nechava vetsi volny prubeh, ne ze by me to obcas nedesilo.. co se Hamiltona tyce silne pochybuji, ze muze vyvolat u dite postizeni, velice silne..a voda je vetsinou zakalena kvuli mekoniu.. kdyby se neco stalo tady me, tak nevim co bych delala kdyz vodu ani placenta nekontroluji..proste musis sledovat aktivitu miminka a myslet pozitivne…co se ma stat se stane a mi to neovlivnime.. STASTNA MAMINKA=STASTNE MIMINKO
![]()
Ahojky
Jdu si taky pro radu
v úterý mi udělal doktor Hammiltona, a ještě ten den mi odešla hlenová zátka, trošku jsem špinila, druhý den ve středu mi taky odešla hlenová zátka, po jaké době jste porodily po hmatu a odchodu zátky?
děkuji za reakce ![]()
@MarciNaty já musela i tak na vyvolání. Vůbec to na mě nezabralo.
Mě dělali hamilotna v pondělí dopoledne, celý den a část úterý jsem špinila, ve středu jsem nastupovala na vyvolávačku. Dostala jsem bobuli a porodila jsem ve středu večer. Spíš to bylo tím práškem než hamiltonem.