Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
![]()
Dobří zpěváci a zpěvačky odcházejí do hudebního nebe a ty novodobý extra za moc nestojí ![]()
@Nenitamduch píše:
Nechapu proc je kolem tolik povyku, se to dalo cekat… ted uz ji nic neboli
To že se to dalo čekat nějak zmenšuje bolest pozůstalých?
Nebo co nám svým příspěvkem chceš sdělit?
@Nenitamduch píše:
Tak ji nezavid, ze po tobe jednou nestekne ani pes.. ![]()
@Nenitamduch píše:
Povyk? Žádný nevidím. Zpívala desítky let. Co předávala, byla vždycky vlidnost sama. Jsem ráda, že se mnou pubertou prošly i její písničky. Jsou krásné. Takže teď si prostě lidi na ni vzpomenou a vyjádří lítost nad jejím odchodem. Je to normální.
Je jí škoda, ač jsem mladší generace tak její písničky poslouchám. Nějak ta elita dobrých vymírá
ať herci, zpěváci… Už je toho poslední dobou hodně.
@luloinka píše:
Je jí škoda, ač jsem mladší generace tak její písničky poslouchám. Nějak ta elita dobrých vymíráať herci, zpěváci… Už je toho poslední dobou hodně.
Vždyť jsou všichni 60-70+ nebo umřel i někdo mladší 50
? Život není nekonečný.
@debra.morgan píše:
Vždyť jsou všichni 60-70+ nebo umřel i někdo mladší 50? Život není nekonečný.
No a? Mému dědečkovi bylo vloni nedožitých 81 a co bych za to dala, kdyby tu ještě alespoň chvíli byl. A kdokoliv by mi tehdá řekl, že co chci, takový věk, tak by dostal přes pusu. A to myslím vážně. Já bych si taky tohle nikdy o nikom nedovolila říct. Každého života je škoda. Moje druhá babi a děda jsou oba starší než byla paní Zagorová a rozhodně si nemyslim, že už by měl nastat jejich čas. Trocha pokory by neškodila. Byla bych zvědavá, zda bys to takhle v klidu brala, kdyby šlo o někoho z tvé rodiny, koho máš moc ráda.
Příspěvek upraven 26.08.22 v 23:16
Mno, já v tom tak úplně nemám přímou úměru. Za mě je to taková útěcha pro pozůstalé.
Naše babička, moje tchýně, říkala v 85: „Každý večer se těším na další den!“
Pacientka milovala anglickou královnu a chtěla s ní držet krok. Byla hodně nemocná, ale přes všechny své neduhy dlouholeté fakt úžasná. Jo, jo, možná je to „nekorektní“ a zcela jistě o mých emocích, ale jsou lidé, kterým bych přála stovku!!!
Jinak.. také ji mám ráda. Plus ta zvláštní patetičnost, je to někdo, kdo mě svým způsobem provází celý život.
@Fibinka80 píše:
@debra.morgan ty ses trochu krava, vid?
Dobrý večer,
urážka rozhodně není na místě. Vyvarujte se, prosím, takovýchto výrazů, všem se bude diskutovat lépe. Děkuji za pochopení.
Krásný víkend
Terka ![]()
@luloinka píše:
No a? Mému dědečkovi bylo vloni nedožitých 81 a co bych za to dala, kdyby tu ještě alespoň chvíli byl. A kdokoliv by mi tehdá řekl, že co chci, takový věk, tak by dostal přes pusu. A to myslím vážně. Já bych si taky tohle nikdy o nikom nedovolila říct. Každého života je škoda. Moje druhá babi a děda jsou oba starší než byla paní Zagorová a rozhodně si nemyslim, že už by měl nastat jejich čas. Trocha pokory by neškodila. Byla bych zvědavá, zda bys to takhle v klidu brala, kdyby šlo o někoho z tvé rodiny, koho máš moc ráda.Příspěvek upraven 26.08.22 v 23:16
Moji prarodiče zemřeli na onko onemocnění ve věku 65 a 63 let, 3 roky po sobě. Co bych za to dala, kdyby se dožili aspoň věku Tvého dědečka. Teď o 20 let později umírají jejich vrstevníci. Mamka pracovala jednu dobu ve vesnickém krámku, taky jí bylo líto, že důchodci 80 plus chodí na nákup a její rodiče už tu nejsou.
Nevím, komu bys měla dávat přes pusu. Příbuzní, kteří zemřeli ve věku kolem 85 let, 90 let, tak jsme si i na pohřbu říkali, že je to krásný věk a měli krásný naplněný život.
Včera to bylo přesně měsíc, kdy umřela moje známá, věk 35 let a pár měsíců, zůstaly tu 2 děti, předškolák a dcera před pubertou, vstupuje do věku, kdy matku nejvíc potřebuje. Měla velmi vzácné onkologické onemocnění, odešla do roku od určení diagnózy. Před tím měla zdravotní problémy, které řešila taky více než rok, ale ani důkladná vyšetření ze začátku neukazovala tak veliký průšvih. V poslední fázi, když jí tady nabídli jen paliativní péči, se léčila v zahraničí za peníze manžela a dárců ze sbírky(i tam to byla marná léčba od chvíle, kdy odjela, ale narozdíl od českých onkologů se ji na soukromé klinice snažili ještě 4 měsíce léčit, než léčbu taky ukončili).
Trocha pokory a uznání by neškodila od Tebe. Paní Zagorové je mi líto, ale taky to beru tak, že umřela stará nemocná paní. Respektuji, že po sobě zanechala a předala kulturní kapitál, lidé budou vyjádřovat soustrast a prožívat to, ale mě osobně víc mrzí podobné případy, co jsem popsala a fatální nemoci dětí, mladých lidí, zbytečné nehody atd.
Paní Zagorovou
jsem měla moc ráda už jako dítě, kdy jsme se sestrama poslouchaly její písničky na gramofonové desce.
@luloinka
Tak vidíš. Ty jsi pokoru vyjádřila. Zastala jsi se starších lidí. Za to jsi si zasloužila kilometrovou přednášku a pokárání, že máš být pokorná. Svět je opravdu vzhůru zadkem.