Hanička Zagorová

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5088
27.8.22 07:13
@luloinka píše:
No a? Mému dědečkovi bylo vloni nedožitých 81 a co bych za to dala, kdyby tu ještě alespoň chvíli byl. A kdokoliv by mi tehdá řekl, že co chci, takový věk, tak by dostal přes pusu. A to myslím vážně. Já bych si taky tohle nikdy o nikom nedovolila říct. Každého života je škoda. Moje druhá babi a děda jsou oba starší než byla paní Zagorová a rozhodně si nemyslim, že už by měl nastat jejich čas. Trocha pokory by neškodila. Byla bych zvědavá, zda bys to takhle v klidu brala, kdyby šlo o někoho z tvé rodiny, koho máš moc ráda.

Presne, tady kazdy machruje, protoze se to netyka nikoho od neho…
Moji babicce je 79, a manzelovy mamince 82…a rozhodne si neumim predstavit, ze by tu jedna nebo druha uz nebyla…
Tyhle krafny to tu pisou svym stylem jako provokaci, nektere jsou tu tim celkem zname…takze nechme je, umlati se sami. :lol:

Příspěvek upraven 27.08.22 v 14:36

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12609
27.8.22 07:30
@MayaPis píše: 🕯️️do hudebního nebe :,(

Mela jsem rada jeji pisnicky, ted uz ji nic neboli, at se tam nahore setka a zaspiva s Gottem a ostatnimi co uz tam na ni cekaji..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1058
27.8.22 08:17
@Pears206 píše:
Moji prarodiče zemřeli na onko onemocnění ve věku 65 a 63 let, 3 roky po sobě. Co bych za to dala, kdyby se dožili aspoň věku Tvého dědečka. Teď o 20 let později umírají jejich vrstevníci. Mamka pracovala jednu dobu ve vesnickém krámku, taky jí bylo líto, že důchodci 80 plus chodí na nákup a její rodiče už tu nejsou.
Nevím, komu bys měla dávat přes pusu. Příbuzní, kteří zemřeli ve věku kolem 85 let, 90 let, tak jsme si i na pohřbu říkali, že je to krásný věk a měli krásný naplněný život.

Včera to bylo přesně měsíc, kdy umřela moje známá, věk 35 let a pár měsíců, zůstaly tu 2 děti, předškolák a dcera před pubertou, vstupuje do věku, kdy matku nejvíc potřebuje. Měla velmi vzácné onkologické onemocnění, odešla do roku od určení diagnózy. Před tím měla zdravotní problémy, které řešila taky více než rok, ale ani důkladná vyšetření ze začátku neukazovala tak veliký průšvih. V poslední fázi, když jí tady nabídli jen paliativní péči, se léčila v zahraničí za peníze manžela a dárců ze sbírky(i tam to byla marná léčba od chvíle, kdy odjela, ale narozdíl od českých onkologů se ji na soukromé klinice snažili ještě 4 měsíce léčit, než léčbu taky ukončili).

Trocha pokory a uznání by neškodila od Tebe. Paní Zagorové je mi líto, ale taky to beru tak, že umřela stará nemocná paní. Respektuji, že po sobě zanechala a předala kulturní kapitál, lidé budou vyjádřovat soustrast a prožívat to, ale mě osobně víc mrzí podobné případy, co jsem popsala a fatální nemoci dětí, mladých lidí, zbytečné nehody atd.

Taky mi zemřela před 2,5 lety známá, 36 let a po ní zůstaly děti 6 let a 1,5 roku. Moje druhá babička umřela ve 44, bylo mi 5 měsíců a vůbec si ji tedy nepamatuju, celou pubertu mě to trápilo. Mám jednu mikinku co mi koupila když se na mě přijela podívat. Střežím ji jak oko v hlavě a ani svým dcerkám jsem ji neoblékla. Tchyně odešla po 11 letech boje s rakovinou v 59. Takže ano, znala jsem i lidi kteří odešli dřív. Ale to na té bolesti nic nezmění. Bohužel máme každá jiný pohled ale to je v pořádku, ve spoustě věcí se lidé neshodnou, kdyby byl každý stejný, byla by na světě nuda. Pěknou sobotu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1058
27.8.22 08:22

@Kelsey @Konys Mě by fakt zajímalo kde se to v lidech bere. To je tak strašně hnusný říct o člověku, který celý život pracoval, rodině přinášel radost, rozdal by se, miloval život, cestování… Říct no a co, 81, co by chtěl. Tvl fakt jsem se zas akorát vytočila po ránu. Uff, pojedu si spravit náladu, dnes jedem nakupovat dětem oblečení na podzim a do školy, školky :lol: jinak holky pěknou sobotu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
27.8.22 08:26

@luloinka to nevím, jestli si nakupováním zlepšíš náladu. My to máme za sebou. Všude platíme kartama. Jak to tam skákalo ty cifry 🙈 👀. Blechy jsou proti tomu béčka. Ale co člověk nadělá. Když ty pomůcky a výbavu mládež potřebuje. Za to mohl být hezký wellness někde :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1058
27.8.22 08:34

@Kelsey hele já jsem asi blázen, ale já si vždycky hrozně těším kdyz se má nakupovat dětem. Naše děti jsou totiž zvláštní úkazy a tam, kde u jiných děti vidíš radost v hračkárně, tak naše jsou ulítlé na hadry :) všechny tři :mrgreen: a já pak mám sama radost, když vidím jak si to zkoušejí, vybírají… Jen manžela může trefit když to trvá dlouho no :mrgreen: jedem do krajského města a shodou okolností tam dnes bude i moje maminka, takže se sejdem někde na kafe, výjimečně, jinak do kaváren moc nechodíme v rámci šetření. Prostě to bude super den a já se těším :dance: vím že účet zapláče, ale je to potřeba koupit tak jako tak. Už mi přišel seznam do 5.třídy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5088
27.8.22 10:44
@luloinka píše:
@Kelsey hele já jsem asi blázen, ale já si vždycky hrozně těším kdyz se má nakupovat dětem. Naše děti jsou totiž zvláštní úkazy a tam, kde u jiných děti vidíš radost v hračkárně, tak naše jsou ulítlé na hadry :) všechny tři :mrgreen: a já pak mám sama radost, když vidím jak si to zkoušejí, vybírají… Jen manžela může trefit když to trvá dlouho no :mrgreen: jedem do krajského města a shodou okolností tam dnes bude i moje maminka, takže se sejdem někde na kafe, výjimečně, jinak do kaváren moc nechodíme v rámci šetření. Prostě to bude super den a já se těším :dance: vím že účet zapláče, ale je to potřeba koupit tak jako tak. Už mi přišel seznam do 5.třídy…

Nejsi blazen, a nebo jestli jo… tak jsem teda taky🙈 😂 Tenhle tyden nam prislo zimni obleceni z Alpine Pro pro malou 3r, celorocky s membranou, softka na podzim…atd, ja jako mala mela velky prd, tak si to uzivam u maly :D A navic, u nas na severu nikdy nevim jak bude zitra…a tak vim, ze tady preje stesti pripravenym :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12609
27.8.22 10:50
@lilith1 píše:
Mela jsem rada jeji pisnicky, ted uz ji nic neboli, at se tam nahore setka a zaspiva s Gottem a ostatnimi co uz tam na ni cekaji..

Proboha..zazpiva samozrejme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
27.8.22 12:22

@luloinka jj. Tak hezké nakupování. My už jsme tenhle nakupovací výlet absolvovali teď v srpnu. Taky jsme jeli na celý den do Brna. Tam se obešlo vše, co bylo třeba. I do Ikey pro nástěnky děckám. Zimní věci zatím nekupuji. Ani nebudu přehánět. Loni jsem každému dítěti brala dvě zimní bundy. Ještě je oblečou. A nejstarší (letos bude mít 14r.). Už dorostla do velikosti dámské S i M, že ji pasuje. Takže ta si sama vleze do mojí skříně a vybere si😎. Zjistila, že nenosím vůbec zimní bundy a mám je jen v šatně pověšené. Že nosím pouze přechodové. A mám výběr různých barev. Tak nosí i moje bundy. Jediné co musíme koupit příští týden, než začne škola, tak nějaké rifle do školy. Tento týden jsem je pustila k našim. Že celý školní rok se tam pořádně nedostanou. Ať si to užijí s prarodiči a bratranci, než se každý přesune domů. Pak přikoupíme kalhoty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
27.8.22 13:36
@luloinka píše:
@Kelsey @Konys Mě by fakt zajímalo kde se to v lidech bere. To je tak strašně hnusný říct o člověku, který celý život pracoval, rodině přinášel radost, rozdal by se, miloval život, cestování… Říct no a co, 81, co by chtěl. Tvl fakt jsem se zas akorát vytočila po ránu. Uff, pojedu si spravit náladu, dnes jedem nakupovat dětem oblečení na podzim a do školy, školky :lol: jinak holky pěknou sobotu.

Tak to by mi náladu teda nespravilo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová